Lihapullaspagettia

Täällä spaghetti and meatballs on vähän sama kuin Suomessa lihapullat ja muusi. Paikallislehdessä reseptiä oli modattu vaihtamalla spagetti spagettikurpitsaksi, ja testattuani reseptiä voin lämpimästi suositella. Jos spagettikurpitsa on uusi tuttavuus, niin sen valmistaminen mikrossa on todella helppoa:

  • Leikkaa kurpitsa puoliksi ja poista siemenet.
  • Laita kurpitsan toinen puolikas tarpeeksi pieneen kulhoon, että kurpitsa ei pääse liikkumaan, ja lisää noin desi vettä kurpitsan sisälle, siis siihen mistä juuri poistit siemenet.
  • Laita toinen kurpitsanpuolikas ensimmäisen päälle niin, että kurpitsa ”sulkeutuu”, ja mikrota kymmenisen minuuttia. Kokeile patalapulla (kurpitsa on kuuma!), tuntuuko kurpitsa pehmeältä. Jos tuntuu, kurpitsa on valmis, joten kaada mahdollinen jäljellejäänyt vesi varovasti pois ja kaavi ”spagetti” ulos kurpitsasta haarukalla.

Spaghetti squash

Näyttää spagetilta, maistuu kurpitsalta. Paras lisuke.

Meatballs

Lihapullat tomaattisoosilla ja spagettikurpitsalla

1 spagettikurpitsa
600g jauhelihaa
150g pehmeää ricottajuustoa
200g höyrettyä ja pilkottua pinaattia (voi käyttää myös pakastepinattia)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 ruukku basilikaa
suolaa, pippuria
parmesaaniraastetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Lihapullat: Silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita kulhossa jauheliha, ricotta, pinaatti ja sipulit. Pyörittele lihapulliksi pellille ja paista 15 minuuttia.
Spagettikurpitsa: Ks. yllä
Tomaattisoosi: Kuutioi tomaatit ja lämmitä kattilassa matalalla lämmöllä balsamiviinietikan ja silputun basilikan kanssa. Soosia ei tarvitse keittää, vaan lämmittäminen riittää.
Tarjoile: Lämpimänä, parmesaaniraasteen kera.

Meatballs

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

4 kommenttia postaukseen “Lihapullaspagettia”

  1. En ole tähän spagettikurpitsaan vielä uskaltanut koskea, mutta ehkä nyt uskaltaisi ? Selkeän tuntuinen ohje ei ainakaan vaikuta pelottavalta !

  2. Nam, näyttää hyvältä. Spagettikurpitsa oli muutenkin mun ensi kesän viljelylistalla, mutta kiitos keitto-ohjeesta. Ja viljely on kuulemma ihan yhtä helppoa kuin kesäkurpitsan.

  3. Lehdessä ollut ohje käski laittaa kurpitsanpuolikkaat uuniin 45 minuutiksi, mutta tuo mikrotusohje löytyi pienen googlettelun avulla, ja tuli ihan yhtä hyvää mitä uunissa, huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Hienoa, jos näinkin moni uskaltautuu kokeilemaan! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge