”Have a nice stay in Georgia!”

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin alle kolmen kuukauden pituisille matkoille Visa Waiver Programin ansiosta, mutta sitä pidemmille ajanjaksoille tämä paperi tulee hakea. Niinpä mekin päädyimme täyttämään lomakkeita ja keräämään lippulappuja, joiden kanssa marssimme konsulaattiin Kaisaniemeen.

Konsulaatti on piilotettu tavalliseen asuintaloon, eikä oven ulkopuolella käy ilmi, mistä maasta on kyse. Rappukäytävässä Niemisten ja Söderströmien tavallisten ulko-ovien vieressä on harmaa panssariovi turvakameroineen, ja ovessa lukee ”Konsulaatti – Consulate”. Sisälle päästäkseen täytyy ensin luovuttaa passinsa, jonka jälkeen parin minuutin odottelun jälkeen saa kutsun turvatarkastukseen. Mukaan konsulaattiin ei saa ottaa laukkua vaan pelkästään tarvitsemansa paperit ja passi. Kaikki elektroniset laitteet täytyy sulkea ja jättää narikkaan.

Sisällä konsulaatissa on yksi huone, jonka seinillä komeilevat Obaman ja H. Clintonin kuvat sekä USA:n lippu, ja josta on erotettu sermein odotustila. Huoneen yhdellä laidalla on kolme luukkua, joihin vuorotellen kutsutaan asioimaan, ja välissä aina istutaan odotustilassa. Ensimmäisellä luukulla suomenkielinen nainen otti tarvittavat asiakirjat vastaan, toisella taas otettiin sormenjäljet.

Viimeisellä luukulla oli haastattelun vuoro, jossa haastattelijana oli amerikkalainen mies. Kysymykset olivat suhteellisen rentoa jutustelua – mitä teet työksesi? kuinka pitkään olette olleet yhdessä? mitä aiot tehdä maassa? – jonka jälkeen, kun mitään epäilyttävää ei löytynyt, sai tiedon, että viisumi ja passi tulevat postitse parin päivän sisään. Koko toimituksessa kesti kolmisen varttia.

Seuraava askel on lentojen varaus.

Project 365 #2: 020109 Such Sweet Sorrow

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

2 kommenttia postaukseen “”Have a nice stay in Georgia!””

  1. Taisin olla noin kuukautta ennen sua samaisessa konsulaatissa viisumia anomassa. :) Aika samoihin juttuihin olen törmännyt kuin mistä olet kirjoittanut (vaikka vielä en ole ehtinyt kaikkia edes lukemaan) ja toisaalta jotenkin lohduttavaa huomata, että niiden kanssa on joutunut muutkin painimaan. Mutta nyt onneksi arki rullaa, eläköön! :)

    1. Arki rullaa, mutta viimeksi tänään olen tapellut (tällä kertaa ajokortti-)viranomaisten kanssa… mutta eihän elämä olisi mitään ilman pientä seikkailua. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge