Lennot varattu!

On aina vähän adrenaliinia kohottavaa ostella monen sadan euron ostoksia netissä. Toisin sanoen vatvominen on nyt loppu ja lennot varattu.

Pitkällisen tutkinnan jälkeen kävi ilmi, että Helsinki-Atlanta-välille haluaminani päivinä kaikkein halvimmalla lennot sai varatessa suoraan KLM:n omien sivujen kautta. Erilaisissa hakukoneissa ei näkynyt halvimpia vaihtoehtoja, ja siinä missä suoraan lentoyhtiöltä ostettuna lennot sai 700 eurolla, hakukoneiden vaihtoehdot lähtivät 800 eurosta ylöspäin. Atlantaan pääsee monen muunkin yhtiön kautta (esim. British Airways, Lufthansa), mutta niillä ei ollut halpoja lähtöjä nyt tarjolla.

KLM MD-11

Lentolippua varatessa sai jo valita menolennon istumapaikan, joten bongailin netissä kyseisen koneen paikkakarttaa, mutta kaikista värillisistä paikoista olisi pitänyt maksaa 38 euroa ylimääräistä… siis kaikista, myös niistä vessan edessä olevista, joissa istuinta ei saa taaksepäin…

Varsinainen lähtöpäivä on maanantai 18.6. ja takaisin Suomessa olen joulua viettämässä perjantaina 14.12. Menopäivälle olisi saanut alle tunnin vaihdon niin, että olisi ehtinyt jo puolilta päivin Atlantaan, mutta päädyin valitsemaan lähdön, jossa on 8 tunnin vaihto. (Hullu!) Olen käynyt Amsterdamissa viimeksi teininä, joten kun kerran samalla hinnalla sai… eli onko kellään vinkkejä tehokkaaseen Damin turisteilupäivään?

Sunset over Amsterdam (Frontpage)

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

5 kommenttia postaukseen “Lennot varattu!”

 1. Tuntuu, että KLM on se edullisin vaihtoehto Deltan ohella ja tietysti siihen auttaa, että pääsee lentämään jostain ’hub’sta, ja eiköhän esim Atlanta ole aika iso sellainen. Olen itse vertaillut hintoja muutaman kentän välillä NC:ssa, ja kyllähän siellä eroja on. Harmi, että osa halvoista lennoista sitten kostautuu pitkillä odotuksilla kentillä. Tervetuloa lämpimään etelään. :)

 2. Pääsetpä lentämään ihan oikealla Amerikanraudalla!

  Miksen löydä blogista linkkiä RSS:n tilaamiseksi?

 3. Feedin osoite on: http://salamanteri.net/georgia/feed/ – poistin linkin kun mulla Google Reader löysi tuon muutenkin automaattisesti, mutta ehkäpä parempi lisätä takaisin. :)

  Atlanta on tosiaan Deltan suurin hubi, mutta Deltan kautta lennot sinne olivat silti tosi kalliit, koska käsittääkseni Delta ei halua kilpailla KLM:n kanssa. Liityin toki silti Deltan lentopisteohjelmaan, koska Deltan pisteet eivät vanhene – kahtoo, jos vaikka saisi tarpeeksi pisteitä kasaan sisäisiin lentoihin…

  Toinen mielenkiintoinen asia oli, että viikon seurannan perusteella lennot näyttivät olevan halvimmillaan silloin, kun Jenkeissä on yö. Ei tietoa onko sattumaa vai ei.

 4. Heh, hyvä että tätä blogia lukiessani vasta ymmärsin, että olet tosiaan suuntaamassa Jenkkien Georgiaan, etkä sinne entiseen neuvostotasavaltaan… Jotenkin tohon ”tikkiläishenkisyyteen” olisi nuo Mustanmeren rannat sopineet jotenkin niin paljon paremmin. :) Mutta mahtavaa reissua joka tapauksessa, ovat varmaan molemmat Georgiat ihan kokemisen arvoisia. :D

 5. Paluuviite: How are you?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge