Birthereitä liikkeellä

Kävin tänään taas jonottamassa tunnin verran Department of Motor Vehiclesin tiloissa, sillä sain eilen soiton, että Immigration on vihdoin vahvistanut, että olen maassa laillisesti, ja ajokorttini on näin ollen valmis haettavaksi. Siinä odotellessa ajokortin tulostamista (kyllä, tulostamista, tämän hetkinen ajokorttini on paperilappu, saan ehkä joskus muoviversion postissa) kuuntelin, kun viereisellä tiskillä eräs nainen halusi rekisteröityä samalla äänestäjäksi, ja häneltä kysyttiin synnyintodistusta.

Isn’t it funny that when I try to just register to vote, I have to present my birth certificate, but the President of the United States doesn’t have to present his to be the President? nainen tokaisi.

Niille tiedoksi, jotka eivät ole seuranneet: osa republikaaneista uskoo, että Obama on syntynyt Keniassa. En ole täysin varma logiikasta tästä eteenpäin, mutta joko he ovat tulkinneet perustuslakia niin, ettei presidenttinä voi olla kukaan, joka on syntynyt ulkomailla, tai että Obama ei jostain syystä olisi ollut oikeutettu kansalaisuusstatukseen Keniassa syntyessään, vaikka hänen äitinsä olikin kansalainen – todennäköisesti molempia versioita on liikkeellä. Virallisten tutkimusten mukaan Obama on syntynyt Havaijilla, ja Romneykin sen on monta kertaa myöntänyt, mutta Romneyn kampanjassa näkyvästi mukana oleva miljonääri Donald Trump yhä möykkää ympäriinsä tätä afrikkalaisläppää. Luulin, että se olisi mennyt läpi lähinnä Keski-Lännessä, mutta näköjään täältäkin löytyy ihmisiä, jotka ovat hyvin näreissään siitä, että ”ulkomaalainen” on päässyt presidentin virkaan. Obaman ulkomaiseen alkuperään uskovat kutsuvat itseään ”birthereiksi”.

Nainen jatkoi tuohtuneena pitkät pätkät Obaman kansalaisuudesta ja syntyperästä ja tokaisi lopulta voimallisesti: He should be impeached! Virkailija ei kommentoinut tätä mitenkään. Sen sijaan naisen toisella puolella tiskillä ollut ikäiseni mies oli myös kuunnellut saarnaa ja hymyili huvittuneena, eli ihan kaikki täälläkään eivät ole ottaneet salaliittoteorioita todesta.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

4 kommenttia postaukseen “Birthereitä liikkeellä”

  1. Joka kerta kun birtherit tehdään naurunalaisiksi, luulen, että tähän se loppuu. Vaan ei. Ensin he ”vain” vaativat että Obaman pitää näyttää pidempi versio syntymätodistuksesta. Mutta yli vuosi sen julkaisemisesta… Trump saa mun veren vuoroon hyytymään ja vuoroin kiehumaan. Luulen tosin, että Keskilänttä vankemmat birthers-porukat löytyvät Texasista ja Keskilänttä vielä rasistisemman historian omaavista etelävaltioista. Vaikka viimeisin isompi birthers-juttu taisi tulla Arizonasta.

  2. Joo on tämä kumma maa. Ohitin torstaina bensa aseman, jossa oli laitettu lappu …American owned, American operated.
    Bensamittari oli jo punaisella mutta ajoin seuraavalle asemalle, jossa ei lisämainostusta ollut…

  3. Pilvi, mäkin muistelin tuota Arizonan juttua ja siksi veikkasin, että teoriat olisivat suositumpia vähän lännempänä. Mutta toki tämänkin osavaltion 10 miljoonan asukkaan joukkoon mahtuu kaikenlaisia viiriäisiä.

    Leena, olisin varmaan tehnyt samoin. Kuulostaa paikalta, joka ei toivota ulkomaalaisia avosylin tervetulleeksi.

    Minttu, tänks, pitää vastailla jossain vaiheessa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge