Elävissä kuvissa

Movie Tickets

Kun täällä mennään elokuviin, kaikki tapahtuu kuin elokuvissa. Lippu ostetaan teatterin ulkopuolella olevasta ”Tickets”-kiskasta, ja liput tarkastetaan elokuvateatterin ovella. Sisään ei siis pääse ilman lippua fiilistelemään ja harhailemaan kuten Suomessa, minkä takia elokuvateattereissa ei ole kahviloita, kauppoja tai museoita Tennispalatsin tyyliin, ja toisaalta kukaan ei tarkasta, menetkö katsomaan oikeaa elokuvaa.

Sarjalippuja ei ole myynnissä lipputiskiltä, ja lippujen hinnat liikkuvat 10 dollarin kieppeillä. Sen sijaan kaikenlaisia kuponkeja ja diilejä voi ja kannattaakin metsästää. Me saimme toisen elokuvalipun ilmaiseksi käyttämällä kuponkikoodin, joka tuli pari viikkoa sitten ostamamme BlueRay-levyn kanssa. Myös tukusta olemme ostaneet elokuvalippupaketteja halvemmalla.

Movie Popcorn

Naposteltavaksi myydään popcornia tai nachoja juustodipillä. Popcornia tilattaessa myyjä kysyy: Would you like butter with that? Jos vastaat kyllä, myyjä kaataa popcornipussin päälle sulaa voita.

26.1.2010

Lipuissa ei lue penkkejä, joten ensimmäisenä paikalle tullut saa valita vapaasti istumapaikkansa. Teattereissa on tähän mennessä ollut niin hyvin tilaa, että me tulemme paikalle viimeisten joukossa – viimeksi 15 minuuttia elokuvan alkamisajan jälkeen, jolloin yllätykseksemme elokuva oli jo ehtinyt pyöriä pari minuuttia. Yleensä mainokset kestävät vähintään 20 minuuttia, joten myöhässä on ihan ok tulla, ja lippuja myydään jopa jo alkaneisiin esityksiin.

Myöhässä tuleminen ei muita häiritse, sillä teatterissa liikutaan muutenkin kesken esityksen esim vessaan tai täydentämään limsakuppia, joista isommat koot myydään with a free refill!

Bourne Legacy oli muuten lievästi sanottuna juoneton action-pläjäys. Ei poskettoman huono, muttei kyllä mitenkään kehuttavakaan.

The Bourne Legacy

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

7 kommenttia postaukseen “Elävissä kuvissa”

 1. Hyvä kuvaus :). Kun me mentiin ekaa kertaa elokuviin, käytiin ostamassa lippu jo päivällä, että saadaan hyvät paikat. Ei sitten kuitenkaan tietenkään katsottu niitä lippuja ennen kuin viime tingassa mentiin elokuviin. ”Hei, tässä ei lue paikkoja lainkaan”. Se oli Mission Impossiblen jos ei eka, niin ekoja näytöksiä ja sieltä ei enää saanut kovin hyviä paikkoja… Sekin on tullut uutena, että ainakin täällä meilläpäin ihmiset voivat esimerkiksi taputtaa kesken(!) elokuvan.

 2. Ronja, meillä hurrattiin yhdessä elokuvassa, mutta se oli toisaalta Magic Mike, joka olisi saattanut aiheuttaa samanlaisen reaktion Suomessakin. ;) Olen intialaisilta tutuilta (ja Rakkautta & Anarkiaa -festareiden bollywood-näytöksien perusteella) käsittänyt, että siellä päin meininki elokuvateattereissa olisi vieläkin äänekkäämpää. Ehkä me suomalaiset olemme vain harvinaisen hiljaisia leffateatterissa(kin).

  Klaus, nojoo, ehkä jotakuta häiritsee. :) Joka tapauksessa toiminta on yleistä ja siihen aktiivisesti elokuvateatterin puolelta kannustetaan mainostamalla noita limsatäyttöjä ja myymällä lippuja vielä puoli tuntia elokuvan alkamisajan jälkeen, joten jos paljon häiritsee niin kannattaa säästää rahansa kotiteatterilaitteisiin, sillä täällä ei täydellistä elokuvarauhaa saa.

 3. Täällä kysytään, halutaanko makeita vai suolaisia popcorneja. Sokeriset popcornit kuulostavat niin ällöltä, etten ole vielä uskaltautunut maistamaan. Toisaalta jotain suklaakuorrutteisia olen kyllä maistanut, se vielä menetteli. Mutta suklaahan sopii tunnetusti mihin vaan.

  1. Minäpäs olen maistanut sekä suolalla, että sokerilla (siis yhtäaikaisesti) maustettuja poppareita, mutta en nyt kuollakseni muista, että mistä maasta oli kyse! Maku oli, hmmm, outo, mutta varmasti totuteltavissa.

 4. Olen joskus muistaakseni maistanut makeita popcorneja, ja ne oli yllättävän hyviä, mutta varmaan aika kaloripommeja. Suklaiset sen sijaan kuulostavat ihan todella omituiselta, mutta ehkä niitäkin voisi maistaa, jos sattuu käymään täällä:

  http://www.popcornhaven.com/

  Läheisen ostoskeskuksen popcornpaikka, jossa on tarjolla poppareita yli 250 eri maulla… Raportoin jos eksyn tuonne. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge