Paikallinen taideteollinen

SCAD Cafeteria

Kahvilan seinä

Viime viikolla käsityöporukan tapaamisessa eräs rouvista kysyi, kiinnostaisiko minua lähteä tutustumaan Savannah College of Art Designiin. Kun ensin oli selvinnyt, että kyseessä oli koulun Atlantan haara eikä kuuden tunnin ajomatka Savannahin rannikkokaupunkiin, olin tietenkin messissä.

SCAD Interior Design

Kouluylpeyttä

SCAD Corridor

Savannah College of Art Design, tuttavallisemmin SCAD, on Georgian oma hämmentävän suuri taideteollinen korkeakoulu. Opiskelijoita on noin kymmenen kertaa enemmän kuin Helsingin vastaavassa, ja sivukampuksia on Atlantan lisäksi Hong Kongissa ja Etelä-Ranskassa. Meidän kierroksemme oli harhailuretki pitkin tyhjän korkeakoulun käytäviä, jotka olivat täynnä niin opiskelijoiden kuin opettajienkin taidetta.

Razzle Dazzle!

Eräs koulun professoreista yhdisteli vanhoja koulun esitteitä ja kaikenlaisia nuppineuloja kokoseinän peittäväksi teokseksi

Razzle Dazzle!

Oppaana toimi animaatiotaiteen professori Becky Wible Searles, joka oli taannoin omistanut animaatiotuotantoyhtiön New Yorkissa. Oli oikeastaan yhtä hauskaa tutustua taideopiskelijoiden töihin kuin muihin ryhmän jäseniin, jotka olivat enimmäkseen vanhempia rouvia. Esimerkiksi Sally kertoili meille kierroksen varrella siitä, kun hän oli viettänyt nuorena tyttönä vuoden englanninopettajana Vietnamissa. Vuosi oli 1963, Vietnamin sota oli keräämässä kierroksia ja Saigonissa oli jatkuva pommiuhka.

SCAD Starbucks

Starbucks on täällä kaikkialla – esimerkiksi koulun kahvilassa

Beauty

Allen Cooley: Beauty

Nammy (Octopus)

Solongo Mellecker: Nammy (Octopus)

Window at SCAD

Jokainen kulma ja käytävän pääty oli tarkoin mietitty ja käytetty hyväksi

SCADiin järjestetään arkipäivisin opastettuja kierroksia.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

6 kommenttia postaukseen “Paikallinen taideteollinen”

  1. Hauskaa, että olet tutustunut paikallisiin ja saanut uusia kavereita ; ) Vai ovatko tädit adoptoineet sut? Koulu näyttää hienolta. Enemmän tulee mieleen galleria kuin taidepaja.

  2. Kuulostaa mielenkiintoiselta reissulta :). Itse en ole päässyt täkäläiseen kulttuurielämään tutustumaan vielä oikeastaan lainkaan, mikä vähän harmittaa.

  3. Mahtava blogi! Ja hauska lukea samoja muuttamiseen liittyviä kokemuksia kuin mitä mekin ollaan tässä koettu. Muutettiin mieheni ja tyttäreni kanssa vajaa kuukausi sitten Atlantan koillispuolelle. Tunnetko muitakin suomalaisia Atlantan alueella?

  4. Tunnetaan miehen työn kautta yksi pariskunta, joka asuu kanssa täällä Cobbissa, mutta ei muuten. Olisi tietty kiva tavata muitakin, eli jos kiinnostaa tutustua, niin jätä seuraavaan kommenttiin sähköpostiosoite (se ei näy julkisesti mutta näkyy minulle), niin laitan viestiä. :)

  5. Joo, olis kiva vaihtaa yhteystietoja. Yritin viimeviestissä mutta ei näköjään onnistunut. Toivottavasti nyt näkyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge