Persikkaosavaltio

Peach orchard

Persikkapuita kukassa

Jokaisella Yhdysvaltain osavaltiolla on oma lempinimensä, ja Georgialla se on Peach State, persikkaosavaltio. Ei ihme, sillä persikoita on täällä kaikkialla: kadunnimissä, rekisterikilvissä, kylteissä ja toki valtavina pinoina hedelmätiskeillä. Paikalliset persikat ovat isoja, tuoreita ja maukkaita.

A Peachy Roadside Stop

Yritin viime viikolla tehdä ruoaksi reseptiä, mikä olisi vaatinut purkitettuja aprikooseja. Eihän niitä tietenkään löytynyt, kun persikka vei puolet säilykehedelmähyllyn tilasta, joten tuli sävellettyä alla olevan mukaisesti. Samalla uuninlämmityksellä kypsyi vihreä parsa.

Persikkaa kanalla ja salsalla

1 dl persikkahilloa (käytin itse fruit spreadia, paksua hilloa, johon ei oltu lisätty sokeria)
3 rkl limemehua
2 rkl Hoisin-kastiketta
1 rkl raastettua inkivääriä
ripaus cayennepippuria
4 kananrintaa
600g säilykepersikoita
3 pihvitomaattia
1/2 punasipuli

1. Sekoita persikkahillo, limemehu, Hoisin-kastike, inkivääri ja cayennepippuri marinadiksi. Lisää kanat ja marinoi jääkaapissa puoli tuntia.

2. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paista kanoja n. 45 minuuttia, kunnes kypsiä.

3. Leikkaa säilykepersikat ja pihvitomaatit sopivan kokoisiksi paloiksi ja kuutioi punasipuli. Yhdistä salsaksi ja tarjoa kanojen kanssa.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

2 kommenttia postaukseen “Persikkaosavaltio”

  1. Nam! Toivottavasti sesonki jatkuu vielä syyskuun lopulla, kun olemme siellä.

  2. Tätä täytyy kokeilla ! Meillä kanaruoka kelpaa jopa sille, joka ei kohokasta suostunut maistamaan ! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge