Labor Day Weekend Tailgatin’

Tämän viikon maanantai oli täällä Labor Day, työn juhla, joka monelle amerikkalaiselle tarkoittaa harvaa herkkua eli pitkää viikonloppua – juhlapäivä on aina maanantai. Me kävimme tuon viikonlopun lauantaina vieraittemme kanssa lounaalla ja kävelyllä keskustassa… mutta mitäs siellä olikaan käynnissä?

tailgate

Kuvat eivät minun eivätkä edes oikeasta tilanteesta, kun kamera ei sattunut mukaan, mutta suunnilleen tältä se näytti.

Atlantan keskustan parkkipaikat olivat täynnä SUVeja, joiden avoimien takaluukkujen edessä ihmiset istuskelivat, grillasivat ja joivat kaljaa. Monella oli mukana katokset, osalla myös televisio, jota osa porukasta grillailun ohessa seurasi. Katokset olivat kaikki joko oransseja tai violetteja.

Hämmennys. Miksi ihmiset vapaaehtoisesti viettävät aikaansa parkkipaikalla? Mikseivät ne mene puistoon grillaamaan? Tai pubiin tai kotiin katsomaan televisiota, miksi televisio pitää raahata parkkipaikalle? Mitä järkeä tässä on?

Tailgate

Hetken ihmettelyn jälkeen selvisi, että kyseessä on tailgate party illan Chick-fil-A Kickoff Gamen kunniaksi. Oranssi ja violetti olivat kahden eri kilpailevan yliopistojenkkifutistiimin värit, ja ihmiset odottelivat illan ottelua grillaten ja juhlien. Televisioista päätellen kaikki eivät olleet menossa katsomaan ottelua paikan päälle, vaan osa jäi paikalle myös illaksi.

Tuli vähän mieleen Vappupäivän piknik Ulliksella. Suomalaiset vaan näkevät paljon turhaa vaivaa roudatessaan tavaransa puistoon, kun taas amerikkalaiset ajattelevat tehokkaasti: pidetään tavarat mahdollisimman lähellä auton takakonttia, niin roudausmatka minimoituu. Ehkäpä meidätkin löytää joku lauantai ennen sopivaa peliä grillaamasta parkkipaikalta.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

6 kommenttia postaukseen “Labor Day Weekend Tailgatin’”

  1. Olimme lätkämatsissa viime talvena ja jotenkin se tuntui oudolta, kun porukka vietti juhlia parkkipaikalla. En usko että kaikilla edes oli TV:tä…..se oli vain hyvä paikka juhlia. Kai sitä itse yhdisti jääkiekon kylmempään ilmaan ja shortsi asuiset ihmiset hallin parkkipaikalla näyttivät hassulta….varsinkin kun eivät ehkä menneet sisälle.
    Kai sitä voisi järjestää vaikka samanlaisen mutta suomalaisilla eväillä ! :)

    1. Jääkiekkomatsin yhteydessä tuo kyllä kuulostaisi vielä hämmentävämmältä. Jenkkifutiksen yhteydessä menee paljon helpommin, koska ei ole mitään odotuksia, miten jenkkifutismatsissa (tai sitä ennen) pitäisi käyttäytyä. :)

  2. Hei. Ihanaa tarkkailua. hyviä juttuja. ja monenmoisia blogspoteja;)

  3. Voih, edellinen kommentti ei tullut missään nimessä anonyymisti, vaan tietysti akaasian alta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge