Jamaikalainen perunasalaatti ja georgialainen viini

Kävimme tässä iltana eräänä sohvanetsinnän lomassa käppäilemässä Roswellin keskustassa, jossa on yksi kadunvarrellinen katukahviloita, terasseja ja pikkuputiikkeja. Eräästä putiikista löysimme pullon paikallista viiniä, Frogtown Cellarsin roussannea, joka tarttui mukaan illalliselle. Pohjois-Georgiassa Appalakkien juurella on kourallinen viinitiloja, joista eräs paikallinen viiniharrastaja sanoi, että niissä on kaikissa hyvin tunnistettava ominaismaku, josta hän ei liiemmin perusta. Me totesimme tämän yhden pullon perusteella, että joo, viinissä on selkeä erilainen maku, joka ei kuitenkaan meistä ollut paha. Sen sijaan viinin tuoksu ei ollut kovinkaan miellyttävä.

Dinner with Georgian wine, chicken and potato salad

Viinin kanssa teimme limekookosmarinoituja kananrintoja ja jamaikalaista perunasalaattia. Perunasalaatin ohje oli paikallislehden palstalta, jossa ihmiset kyselevät ohjeita lemppariravintoloidensa lemppariannoksiin. Tämä oli Wahoo Grillin, joka sijaitsee sen verran kaupungin toisella puolella, että emme sinne ole vielä eksyneet ja tuskinpa eksymmekään, mutta salaatti oli erinomaisen onnistunut – ja nimi on harhaanjohtava, sillä salaattiin ei tule perunaa.

Jamaican potato salad

Jamaikalainen perunasalaatti

2 keskikokoista bataattia (yhteensä n. 500g)
1 kassavan juuri
1 punainen paprika
2 kevätsipulia
1 rkl jamaikalaista jerk seasoningia (jos ei ole, voi korvata esim paprikajauheella ja ripauksella chilijauhetta)
1 rkl tuoreita timjamin lehtiä
1 jalapeno
1,5 dl kookosmaitoa
2 rkl majoneesia
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl raastettua inkivääriä
puolikkaan limen mehu
suolaa ja pippuria

1. Kuori bataatit ja kassava. Leikkaa isohkoiksi palasiksi ja keitä noin 10 minuuttia. Kassava saattaa vaatia pidemmän keittoajan; nosta vedestä kun ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
2. Kuutioi paprika, silppua kevätsipulit ja viipaloi jalopeno. Sekoita salaattikulhossa joukkoon jerk seasoning ja timjami.
3. Sekoita pienemmässä kulhossa kookosmaito, majoneesi, sokeri, inkivääri ja limemehu salaattikastikeeksi. Sekoita salaatin joukkoon.
4. Kun bataatit ja kassava ovat jäähtyneet tarpeeksi, että niitä on helppo käsitellä, leikkaa ne pienemmiksi kuutioiksi ja lisää salaattikulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Salaatti paranee, jos se saa levätä jääkaapissa vähintään tunnin.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

4 kommenttia postaukseen “Jamaikalainen perunasalaatti ja georgialainen viini”

  1. Pitääpä kokeilla itekkin. Kaikki mihin tulee jalapenoja on hyvää ja niitä saa ausseista myös kesäsin. Millasta tuo jukkapensaan juuri on? Google ei löydä yhtään hittiä siitä ja se pitää todennäköisesti korvaa jollain.

  2. Minäkin googlasin ja luulen, että kyse on ’cassavasta’, suomennosta en saa päähän. Siitä käytetään myös nimeä yuca.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Cassava

    Googlasin myös alkuperäisen reseptin (kai) johon tulee myös tamarind-paste (limen sijaan). Kuulostaa tosi herkulliselta. En tiedä miksi, mutta mun tekee mieleni lisätä mukaan vielä maissia, ehkä grillattuna?

  3. Sanna, kyllä, kassavaahan se onkin! Olen tehnyt salaattia pariin eri otteeseen ja joka kerta miettinyt, mistä maku on niin tuttu, mutta ”yucca” sekä reseptissä että kauppakuitissa hämäsi sen verran, että kuvittelin kyseessä tosiaan olevan jukkapensaan juuri. Korjaanpa reseptiin…

    Alkuperäiseen reseptiin tuli sekä tamarindpastea että limeä, mutta tamarindpastea ei löytynyt edes World Trade Marketista, joten jätin sen itse pois. Jos sieltä päin löytyy, sitä kannattaa varmaan käyttää kanssa. Ja grillattu maissikin kuulostaa erinomaiselta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge