Ruska-aika Roomassa

Ruska

Täällä Georgiassa on vaellus- ja retkeilykelit yksitoista kuukautta vuodesta: muulloin paitsi heinäkuussa, jolloin on liian kuumaa. Tämän innoittamana ostin 50 Hikes in the North Georgia Mountains-kirjan, jonka esittelemistä vaellusreiteistä suurin osa on päivävaelluksia järkevän ajomatkan päässä. Viime lauantaina kävimme testaamassa kirjasta Alabamasta Appalakeille jatkuvan Pinhoti-vaellusreitin Horn-vuoren osion, yhdeksän kilometria mäkisissä maastoissa.

Pinhoti Trail Marker

”Pinhoti” tarkoittaa creek-intiaanien kielellä kalkkunanpesää, joten Pinhoti Trailin symboli on kalkkunanjalka.

Horn-vuori sijaitsee Chattahoocheen kansallismetsässä, joka on vähän Urho Kekkosen kansallispuistoa isompi alue Georgian pohjoisosissa. Jätimme auton vuoren juurelle Snake Creekin solaan, jota pitkin noin 150 vuotta aiemmin pohjoisten joukkojen kenraali Sherman marssi joukkoineen polttamaan Atlantaa. Kaikki kunnia Shermanille, sillä tässä maastossa ei taida olla kovin helppoa roudata kanuunoita.

Stop on the Pinhoti Trail

Nesteytystauko matkalla huipulle. Vuoren huippu oli 500 metrin korkeudessa, nousua 150 metriä, eli aika maltillisia vuoria nämä vielä.

View toward Johns Mountain

Tuuheat tammet peittivät huipulla näkymät, siispä talvea odotellessa…

Ruska-aika alkaa olla täydessä loistossa. Siitä vouhotetaan täällä lehdissä yllättävän paljon, vaikka ilmiölle ei ole kielessä omaa sanaa. Parin tunnin patikoinnin aikana ei kuitenkaan näkynyt muita retkeilijöitä, vaan ihan kahdestaan saimme nauttia luonnon rauhasta, kaukaisuudessa kuuluvasta pyssyjen paukkeesta ja koirien haukunnasta. Metsästyssesonki on päällä, ja urheilukauppojenkin mainoslehtisten etusivut ovat tätä nykyä täynnä kiväärimainoksia.

Ruska

Patikoinnin jälkeen lähdimme Roomaan.

romulusremuskurpitsat

Romuluksen ja Remuksen ei tarvitse tyytyä sudenmaitoon, sillä tarjolla on myös kurpitsoita.

Rooman kaupunki on rakennettu seitsemän kukkulan päälle, joista yhden huipulla sijaitsee vanha kuuluisa kellotorni, joka myös vesitornina toimii.

Rome Clock Tower

Vesitornin juurella paikalliset teinit ottivat toisistaan bileasuhalailukuvia.

Kyseessä tietenkin Rome, Georgia. Tällä keskisuurella kaupungilla on kivan oloinen keskuskatu, jonka varrella oli pari hyvän näköistä ruokapaikkaa ja lauantai-illan kunniaksi paljon vilinää. Jo pari korttelia Broad Streetistä syrjään katunäkymä vaihtui ränsistyneeksi, ”laudat ikkunoissa”-tyyliseksi, jonne ei välttämättä uskalla jättää autoa yöksi. Harkitsimme keskustassa syömistä, mutta päädyimme lopulta hyppäämään autoon ja posottamaan takaisin kotiin omenaglaseerattujen ribsien luokse.

roomakatunakyma

Broad Street, Rome, Georgia, USA

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

4 kommenttia postaukseen “Ruska-aika Roomassa”

  1. Ihanaa ruskaa! Olen niin kaivannut suomalaista ruskametsää viime aikoina, mutta tällainen amerikkalainenkin kelpaisi korvikkeeksi. Meilläpäin ei vain juurikaan ole :(.

    1. Teilläpäin ei toisaalta varmaan tarvinne vetää aamusella pitkähihaista päälle – tai laittaa asuntoon lämmitystä päälle yöksi! Puolensa kullakin, mutta joo, itse kyllä tykkään siitä, että on vuodenajat edes jotenkin näkyvissä.

  2. Tääläki oli miniruska, sit lehet vaa tippu pois. Ja sit ne tuli takas kaikki kerrasta. Syksy ja kevät pikakelattu. Nyt jotai siitepölyhaituvaa lentelee kaikkialla ja nenää kutisee.

    1. Oliks siellä siitepölykausi myös syksyllä? Täällä oli hahtuvaa syyskuussa kanssa, ja lehdet oli täynnä allergiajuttuja ja ”vuoden toka siitepölykausi tulossa”-varoituksia. Ei käy kateeksi teitä allergisia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge