Karkki vai kepponen?

Minipumpkins and tiger pumpkins

Minipumpkins & Tiger Stripe Pumpkin

Viimeisen kuukauden aikana olen nähnyt varmaan enemmän kurpitsoita kuin koskaan aiemmin elämässäni. Minikurpitsat, joita löytyy nykyään ripoteltuna ympäri asuntoamme, ovat pelkästään koristekäyttöön, ja isotkin kurpitsat kaiverretaan yleensä lyhdyiksi syömisen sijaan, mutta yksi piirakkakurpitsa sentään tarttui mukaan ja päätyi uunin kautta vuokaan.

Pumpkin Pie

Erinomaisen hyvin onnistuneen kurpitsapiirakan ohje löytyi PickYourOwn.orgista

Pumpkin carving

Isommat kurpitsat menevät lyhdyiksi

Pumpkin seeds drying out

Siemenet sentään saa talteen lyhtykurpitsoistakin. Näistä pitäisi tulla hyviä paahdettuna.

Asunnon erityisempi koristelu jäi nyt väliin, mutta illallispöydässä kauhuteemaa on pidetty yllä kuluneena viikkona.

Worms in Blood!

Yök, matoja… VERILAMMIKOSSA! Oikeasti tomaattikeiton ja spagetin yhdistelmä ei ollut hassumpi.

Spiderweb soup!

Hämähäkinseittikeittoa! Tai siis, ranskalaista sipulikeittoa, johon joku innostui askartelemaan juuston kanssa

Spiderburger

Ja löytyihän se hämähäkkikin ruokalistalta! Ketsupista tulee muuten maukkaampaa, kun siihen sekoittaa steak saucea.

Dinnertime

Taloyhtiössämme on kielletty kynttilöiden polttaminen sisällä. Me pienet sääntöjenrikkoja-anarkistit.

Keskiviikko-iltana oli aika laittaa kurpitsaan kynttilä… tai siis paloturvallisesti otsalamppu.

Pumpkins at our door

Naapurillammekin oli selkeästi toiveena, että ovelle eksyisi pieniä noitia, tuhkimoita, tai Buzz Lightyeareja.

Neighbor's door on Halloween

Valitettavasti ilta kului ilman kolkuttelua niin meillä kuin naapurillakin (kyllä, kyttäsin ovisilmässä aina kun rapusta kuului ääniä). Todistetusti taloyhtiössämme on näkynyt lapsia aamulla koulubussiin nousemassa, mutta omassa rapussamme emme ole bonganneet jälkikasvua kertaakaan, ja näköjään kourallinen lapsia ei jaksanut kiertää toistakymmentä rappua ruinaamassa karkkia. Ja tällä kertaa minulla oli jopa karkkia varattuna, toisin kuin sinä yhtenä pääsiäisenä, kun virpojien saaliiksi löytyi kaapin pohjalta Nokian mainoskääreisiin kiedottuja marianneja… Suomessahan perinne perustuu rehtiin kaupankäyntiin – vitsa sulle, palkka mulle – kun taas täällä lapset ovat tajunneet, että kiristäminen on tuottoisampaa: anna karkkia tai kiedon pihapensaas vessapaperiin!

Kittycat pumpkin

I hate Halloween, totesi eilen ranskantunnilla eräs oppilas, joka yrittää rajoittaa lastensa karkinsyöntiä ja ei pidä kauhuleffoista. Niille, joille karkit maistuvat: Happy Halloween!

 

PS. Hurrikaani/lumimyrsky Sandy ei ole meihin vaikuttanut sen enempää, kuin että tänne on virrannut tavallista kylmempää ilmaa ja ulkona puhaltava tuuli on ollut viimeiset 5 päivää harvinaisen kolea. Läheinen West Virginia sen sijaan sai osakseen puoli metriä lunta, ja pahemmat vaurioalueet niin New Jerseyssä ja New Yorkissa kuin lähtöpaikkeilla Haitissa ovat kovin surullisessa kunnossa. 8 miljoonaa kotitaloutta on ilman sähköjä, ja moni on menettänyt talonsa ilman, että vakuutus korvaa, koska harvan vakuutus kattaa tulvavahinkoja. Voimia kaikille, joita myrsky on lähemmin koskettanut!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

7 kommenttia postaukseen “Karkki vai kepponen?”

 1. Hauskoja kauhuteemaruokia ja upea lyhty! Tylsää, etteivät lapset kuitenkaan osanneet ovelle.

 2. Upea kurpitsa! Harmi, että olen tosi huono askartelija ja päätyisin luultavasti vain raivopäisesti puukottamaan viatonta kasvista. :/

  Tuo ”We have candy” -juliste toimii tasan yhtenä päivänä vuodessa. Muuna ajankohtana naapurit varmaan soittaisivat poliisit aika nopeasti tarkastamaan, että mitäs namusetiä siellä luuraa. :P

 3. Otsalamppu on loistava idea! Ihmettelinkin ensin, miten ihmeessä teidän porraskäytävässä on sallittua polttaa kynttilää lyhdyssä.

 4. Oltiinpa teillä viitseliäitä, ihanat koristeet – ja ruuat! :) Minäkin inhoan kauhuleffoja, mutta nämä vähemmän kauhuntäytteiset Halloween-perinteet on söpöjä. Meillä ei ollut karkkia varattuna, kun (miehen mukaan ja oman kahden vuoden kokemuksen perusteella) täällä ei kukaan kierrä kerrostaloasuntoja. Harmi.

 5. Toi hamppari-hämis on kyllä hieno! Meillekään ei kuulemma osunut karkinhakijoita – outoa. Ollaan ihan tien vieressä, mutta sähkölaskutietoisen miehen tuntien, luulen, että pihavalot eivät olleet päällä. Keppostelijat luulivat varmaan, ettei kukaan ole kotona… No, enemmän karkkia meille, buhahahahahaaaa!

  Kurpitsankaiveruustaitosi ovat kyllä ensiluokkaiset.

 6. Nyt täytyy tunnustaa kaikille kehujille, että tuo kurpitsan malli on suoraan kurpitsankaiverrusvälineiden kanssa tulleesta mallikirjasta, ja setissä oli jopa erikseen väline, jolla kuvio siirrettiin paperilta kurpitsaan. Eli ei lopulta ollut kaksinenkaan juttu, vaikka toki vasta-alkajina valittiin heti keskivaikea kuvio. :)

  Kerrostaloissa kiertely taitaa olla vähän harvinaisempaa. Ranskanopettajani kertoi, että sen ainoan Halloweenin, kun he ovat asuneet kerrostalossa, heidän lapsensa kävi kiertämässä ja tuli takaisin $50:n kanssa. Täälläkin voi karkin korvata rahalla, ja ilmeisesti kukaan ei ollut varautunut kiertäjiin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge