Hyvyysjugurttia

Whole Foods on kauppaketju, josta monet täällä päin asuvat suomalaiset puhuvat: sieltä saa ruisjauhoja, siellä on hyvät kalavalikoimat, sieltä saa melkein mitä vaan. Hinnat sen sijaan ovat Stockan Herkun tasolla, ellei korkeammalla, joten mietin välillä, että taitaa olla taloudellemme hyväksi, että meitä lähin Whole Foods sijaitsee niin kaukana Atlantan suunnassa, ettei sinne tule erikseen lähdettyä. Käynkin siellä yleensä korkeintaan kerran viikossa matkalla ranskantunnilta ostamassa jotain, mitä lähikaupoista ei saa.

Viimeisin Whole Foods -löytöni ovat AtlantaFreshin kreikkalaiset jugurtit:

Atlanta Fresh yoghurts

Sananen kreikkalaisista jugurteista tähän väliin. Suomessa ollaan taidettu tottua siihen, että kreikkalainen jugurtti on rasvaista, proteiinipitoista jugurttia, jota erityisesti karppaajat tykkäävät popsia aamiaiseksi ja välipalaksi. Täällä taas kreikkalainen jugurtti on yleensä rasvatonta tai korkeintaan 2%:ista ja olennaisempaa on, että se on paksumpaa ja vähäsokerisempaa kuin normaali jugurtti. Siis ihan kelpo tavaraa.

AtlantaFresh on paikallinen artisaanijugurttivalmistaja, ja artisaanityylisesti jugurttien makuyhdistelmät ovat, köhöm, kiinnostavia. Vai miltä kuulostaa portviinikirsikkajugurtti? Tai vaniljakinuskijugurtti? Iiron lemppari on mangoananashabanerojugurtti nimeltä Tropical Sweet Heat. Minä ihastuin – wait for this – vaahterasiirappipekonijugurttiin.

atlantafreshbacon

Jugurttia, jossa on oikeita pekoninpaloja, vaahterasiirappia ja kahvia. Tastes like breakfast!

Hyvien makuyhdistelmien lisäksi minua kiehtoo AtlantaFreshin jugurteissa tuotantoketjun läpinäkyvyys. Maito lypsetään Pohjois-Georgiassa ulkona hengailleista ruohoa popsineista lehmistä, ja vuorokauden sisään se on jo purkitettu jugurtiksi Atlantasta parikymmentä kilometriä koilliseen sijaitsevassa pienessä tehtaassa. Muidenkin raaka-aineiden alkuperä on tiedossa: pekonijugurtin pekoni tulee aivan Georgian ja Floridan rajalla sijaitsevasta Dixien kylästä. Eurooppaa ravistelleen tuotantoketjuskandaalin jälkimainingeissa tuntuu, että juuri tällä tasolla tiedonkulun pitääkin olla. Toki hintakin on sen mukainen, yli $2 per jugurtti, mutta ehkä on vain niin että halvalla ei voi tässä tapauksessa saada hyvää.

Atlanta Fresh yoghurts

AtlantaFreshin tuotteita saa WholeFoodseista Kaakkois-Yhdysvalloista ja Keskilännestä, tarkemmat listat kaupoista täältä. Suosittelen, etenkin sitä pekonijugurttia.

Aamiainen

Aamiainen, päivän tärkein ateria. Itseleivottujen sämpylöiden päällä pumpkin-levitettä.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

12 kommenttia postaukseen “Hyvyysjugurttia”

 1. Vaahterasiirappia, kahvia ja pekonia…? Kuulostaa…ööö…eksoottiselta. D: Mietin vain, millaisen brainstormauksen tuloksena tuokin makuvaihtoehto on saanut alkunsa. Liian pitkä ilta lähes hapettomassa neukkarissa? :D

  1. Lehtijutun mukaan firman omistaja oli aiemmin ”creative menu develoment” konsultti. Taitaa olla verissä tämä. :)

 2. Noiha on halpoja! Täkäläinen artesaanijugurtti maksaa 5,5 dollaria… Peksu ja vaahterasiirappi on match made in heaven.

  1. Menee ihan yksiin sitten sen kanssa, että täällä ruoka muutenkin on puolet Sydneytä halvempaa. Mä vertasin normaaleihin Valion jugurtteihin, mutta tosiaan Eat&Joysta saisi kalliimmalla kanssa.

 3. Mielenkiintoisia makuja ! Itse ole tykästynyt näiden kreikkalaisten jugurttien tarjontaan ja valikoimaan. Tosin noin eksoottista ei ole näkynyt meillä päin – täytyy kokeilla, jos vastaan tulee! :)

 4. Todellakin, hyvin mielenkiintoisia maku-yhdistelmiä!

  Toisaalta suolainen ja makeahan sopii hyvin yhteen, itse tykkään dipata sipsejä vähän sulaneeseen jäätelöön :-)

 5. Kiitos vinkistä. Näytti meidänkin kaksi lähintä Whole Foodsia tuota myyvän. Meille se ei tietenkään ole ihan noin lähiruokaa, mutta pitää ainakin miehellä maistattaa tuota pekonijugurttia.

  Taidan täyttää suomalaisen kliseen kriteerit: En raski käydä Whole Foodsissa jatkuvasti, mutta menen sinne juuston, ruisjauhon, Pandan lakritsin ja Arlan maustetun fetan perässä. :)

  1. Olin oikeastaan aika yllättynyt tuota saatavuuslistaa katsellessani, että sielläkin saakka tuota myydään. Hyvä niin!

   Arlan maustettu feta, aah… en ole tajunnutkaan, että sitä saisi tuolta. Kaupan purkitetut fetamurut eivät vaan vedä vertoja.

 6. Vaahterasiirappi-pekoni-jogurtti! En kestä! vielä kun lisäisivät pannukakut ja ehkä loraus appelsiinimehua siihen, niin siinä olisi koko amerikkalainen aamiainen tosiaan :).

  1. Appelsiinimehu ja pekoni samassa jugurtissa, tuota yhdistelmää en ehkä kuitenkaan ostaisi. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge