Salviaomenakanaa ja palsternakkaa

Viimeisenä mahdollisena päivänä osallistun maaliskuun ruokahaasteeseen, jonka aiheena on omena. Ruoan valmistin jo viime viikolla, mutta aikaa blogata se löytyi vasta nyt ensimmäisenä uuden työn jälkeisenä vapaapäivänä. Ainesosiltaan hain inspiraatiota Painonvartijoiden uunikanareseptistä, mutta minun kanani eivät menneet uuniin.

Chicken thighs and vegetables

Salviaomenakanaa ja palsternakkaa

8 luutonta kananreittä
suolaa, pippuria, öljyä
0,33 litraa omenasiideriä
1,5 dl kanalientä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl valkosipulijauhetta
3 rkl vehnäjauhoja
2 omenaa
3 palsternakkaa
1 punasipuli
timjamia
2 rkl balsamicoa
tuoretta salviaa

1. Kuori omena, palsternakat ja punasipuli. Leikkaa palsternakka suikaleiksi ja lohko omena ja punasipuli. Laita kulhoon, kaada päälle balsamico ja ripottele joukkoon timjami, ja sekoita. Anna marinoitua vartti. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Levitä kasvikset uunipellille, pirskottele hieman öljyä päälle, ja laita uuniin puoleksi tunniksi. Puolivälissä kasviksia kannattaa vähän käännellä. Valmista tällä välin kana ja kastike.

Vegetables in the oven
3. Mausta kana suolalla ja pippurilla ja paista öljyssä keskilämmöllä noin 4 minuuttia per puoli.

Chicken Thighs
4. Kaada pannulle puolet omenasiideristä, kanaliemi ja omenaviinietikka. Anna porista 5-10 minuuttia. Sekoita tällä välin toisessa kulhossa loppuun omenasiideriin valkosipulijauhe ja vehnäjauho.
5. Nouki kanat pois pannulta ja kaada loppu omenasiideri pannulle hitaasti jatkuvasti sekoittaen kunnes kastike on sakeaa. Kaikkea loppua omenasiideriä ei tarvitse käyttää. Sekoita vielä joukkoon noin 2 rkl silputtua tuoretta salviaa.
6. Koristele valmis annos salvialla.

Chicken Thighs and Vegetables

 

PS. Australiassa asuvalla Sannalla on bloginsa 1-vuotisjuhlien kunniaksi käynnissä arvonta. Käykääs vilkaisemassa!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

4 kommenttia postaukseen “Salviaomenakanaa ja palsternakkaa”

  1. Inspiroiduin reseptistä niin, että marinoimme sunnuntaibroiskut eilisten bileiden kuoharipullon pohjilla. Sekaan tuli rosmariinia yms. Oli oikein hyvää. Kerro jossain vaiheessa, mikä kaupunginosa on siinä rotkossa vanhankaupungin kupeessa – vai onko se varsinainen vanhakaupunki? Se jäi kymmenen vuoden takaisesta reissusta mieleen hyvin mielenkiintoisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge