Heräteostoksia

Olen tainnut ennenkin mainita työpaikkani kellarissa sijaitsevan expateille suunnatun ruokakaupan, josta saa vähän vaihtelevasti kaikenlaista hyvää kodista muistuttavaa. Tässä päivänä eräänä lounasseurani oli menossa lounaan yhteydessä kauppaan ostoksille, joten tulin mukaan, tarkoituksena olla ostamatta mitään. Eihän se tietenkään onnistunut, vaan heräteostoksia tuli tehtyä… ja mitkäköhän lienevät minun heräteostokseni ruokakaupassa?

Shopping at the expat store

Tajusin nyt ensimmäistä kertaa, että kaupasta saa Suomesta tuttua sitruunapippuria. Ette voi uskoa, kuinka sitä on tullut kaivattua. Ja hernekeittoa! Ei sillä, että olisin syönyt purkkihernekeittoa Suomessakaan moneen vuoteen, mutta hätävarana kaapissa se tuo kotoisuuden tunnetta.

Marmitesta syytän Australiassa asuvaa Annaa, joka maistatti minulla vegemitea Suomessa käydessäni.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

8 kommenttia postaukseen “Heräteostoksia”

 1. Yök, marmite :-) Kätevää kun töissä on tuommoinen kauppa! Saudeissa saan tyytyä IKEAan ja suomikauppa.fi:hin…

  1. Olen kyllä tyytyväinen, ja huomenna käyn ostamassa tuolta ruisleipää Iirollekin vietäväksi. ;) Jos sitä siis on. Valikoima on laaja mutta hyvin vaihteleva.

 2. Oijoi hapankorppua!! Onneksi parin viikon päästä on Suomesta tulossa väkeä, jotka tuovat mukanaan haparia. :)
  Ja toi sitruunapippuri on muuten jännä juttu, kun sitä en ole täältäkään kaupoista löytänyt. Vähän saman suuntaista pippurisekoitusta löysin, mutta ei se ollut niin sitruunaista.

  1. Minäkin löysin Jenkeistä ”sitruunapippuria”, mutta ei minustakaan ollut tarpeeksi sitruunaista, ja lisäksi en tykännyt kun oli niin superhienoa. Tuo SantaMarian versio on selvästi karkeampaa.

 3. Nam nam, jopa tuolle hernekeitolle! ”Kaikki” sanoo että USA:ssa myydään hapankorppua mutta mun silmiin ei ole vieläkään missään osunut. Sen sijaan ihan kelpo sitruunapippuria täällä on, omani ostin Trader Joesta. (Suolaton sellainen vaan on vielä hakusessa.) En olisi arvannut että sieltäpäin ei löydy.

  1. Olisi täältäkin ehkä jostain spessukaupasta löytynyt, mutta oma vakikauppani on tuo Alepan kokoinen Cactus, kun keskustassa asun. :)

 4. Sveitsissä saa hapankorppuja ihan marketista, ja niitä tuleekin sitten ostettua. Muuten en ole juuri ruisleipää ikävöinyt, mutta täältä saisi myös sellaista ruislimpun tapaista leipää + tietysti saksalaistyyppisiä hiukan makeita ruisviritelmiä. Turkinpippuritikkarista olen vähän kade, koska Sveitsi-karkit on vähän mitä on, eikä suklaatakaan vain aina jaksa syödä (kauhea sanoa näin kyllä!)

  Sitruunapippurikaipuun olen ratkaissut ihan sitruuna + pippuri -yhdistelmällä, mutta välillä kaipaan Suomesta ylipäätään maustesekoituksia, koska täkäläisiin eivät makuhermot ole samalla tavalla tottuneet, ja valikoimakin on suppeampi.

  1. Kaveri kävi juuri Sveitsissä ja toi sieltä tuliaisiksi kasapäin suklaata, mm. pretzel-maustettua sellaista! Ihme makuja teillä siellä. :D

   Ne hiukan makeat saksalaiset ruisviritelmätkään eivät ole minusta ollenkaan hassumpia. Säilyvätkin mukavan pitkään, kun minulla ei leipää niin paljoa kulu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge