Laskettelua Kalliovuorilla

Laskettelukeskuksen helpoin mäki on tässä

Coloradon Kalliovuorilla on monia kuuluisia hiihtokeskuksia: Hollywood-kerman ja julkimotähtien Aspen, Yhdysvaltojen suurin ja mahtavin Vail, afterskistään tunnettu Breckenridge, snoukkaajien Snowmass ja takavuosina huumekartellilla kunnostautunut Telluride, joka imagonsa takia vetää nykyään puoleensa etenkin toimintaelokuvatähtiä. Vaikka näihin suurimpaan osaan on parin tunnin ajomatka, meillä oli laskettelutauko venynyt sen verran pitkäksi, että päätimme aloittaa vähän kevyemmin Boulderin lähikeskuksesta Eldorasta, 45 minuutin ajomatkan päästä.

Bloggaaja poseerausasennossa vuorten edessä, kun ensin on koottu maasta hissin jälkeen tippuneet hanskat ja sauvat

Boulderiin oli luvattu päiväksi aurinkoa ja +18. Kolmenkymmenen kilometrin päässä vuorilla oli aurinkoa ja +2. Loistavasta laskettelusäästä saimme kiittää jyrkkää nousua, sillä vaikka Boulderkin on yli puolentoista kilometrin korkeudessa ylängollä, Eldora on noin kolmessa kilometrissä. Jos siis lähtee Kalliovuorille laskettelemaan, ei suomalaisena ehkä ihan ensimmäiseksi kannata rynnätä rinteeseen, sillä näissä korkeuksissa piilee jo vuoristotaudin vaara. Minä olin lenkkeillyt jo reilun viikon Boulderin poluilla ja Iirohan asuu kaupungissa, joten akklimatisaatio oli suoritettu.

Toiseen suuntaan olisi ollut hienommat maisemat, mutta pelkäsin sen verran kännykän, hanskan, sauvan tai itseni tiputtamista hissistä, etten uskaltanut turhia venkoilla.

On vaikea verrata Eldoraa mihinkään kotimaiseen laskettelukeskukseen, koska speksit ovat niin erilaiset. Toisaalta hissejä oli avoinna alle kymmenen, sellaista Vihdin tai Messilän luokkaa. Toisaalta pisin rinne on melkein viisi kilometriä ja korkeuseroa korkeimman ja matalimman kohdan välillä on melkein 500 metriä; Levillä vastaavat luvut ovat 2,5 kilometriä ja 325 metriä. Eldorasta löytyi onneksi kaiken tasoisia rinteitä, aina aloittelijoille sopivasta bunny slopesta kahden tähden mustiin rinteisiin ja laajoihin off-piste-alueisiin, joista jälkimmäisiin meillä ei ollut mitään asiaa.

Kunnon lasketteluvarusteisiin kuuluu Suomen talviolympialaisjoukkueen virallinen pipo ja tietenkin kypärä. Sen jälkeen on hyvä poseerata 3300 metrissä.

Päivälippu rinteisiin maksoi $80 ja varusteiden vuokraus $45, joten päätimme maksaa neljä taalaa lisää ja ottaa all-inclusive-päiväpaketin, johon hissilipun ja varusteiden lisäksi sisältyi vielä kaksi tuntia opetusta, yhteishintaan $129. (Kausilippu muuten olisi ollut $300, eli aika nopeasti se alkaa kannattamaan.) Hiihto-opetusryhmä ei tehnyt kovinkaan suurta vaikutusta, sillä vaikka olin mielestäni vähän yliarvioinut taitomme ryhmää valitessa, olimme porukan parasta päätä, ja parin perusvinkin jälkeen jäimme hakemaan tuntumaa itseksemme, kun opettaja paimensi ylisuuren ryhmän alempitasoisia ja lohdutti erästä teinipoikaa, joka kaaduttuaan oli heittänyt sukset mäkeen.

Saimme kuitenkin hakemamme tuntuman ja muistinvirkistyksen, jonka jälkeen oli kiva lähteä isompiin mäkiin kasvattamaan tasapainoa ja itsetuntoa. Iiro oli alunperin arvioinut, että viihdymme rinteessä maksimissaan kaksi tuntia, ja minäkään en uskonut kuin ehkä kolmeen, mutta lopulta olimme rinteessä puolen tunnin lounastaukoa lukuunottamatta klo 10-16. Takaisin kaupunkiin lähdimme iloinen virne naamalla, leuka auringonpolttamana ja hassunmuotoiset pandarajaukset poskissa.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Minut löytää Instagrammista nimimerkillä @muorra.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

16 kommenttia postaukseen “Laskettelua Kalliovuorilla”

 1. Vähän erilaiset maisemat ku Luostolla tai Saariselällä ! :) Tuonne joskus suunnitelmana lähteä kesäaikaan. Tai oikeastaan, kelpais mulle kyllä koska vaan. Kalliovuoret tai Yellowstone on must-seet jos Amerikkaan päin menossa.

  1. Musta on tähän mennessä tuntunut, että nämä vuoret ovat varmaan upeita just mihin aikaan vuodesta vaan. :) Mutta sen verran varoituksen sanaa, että täällä on suurin turistisesonki heinä-elokuussa, eli jos haluaa seesteistä vuorten rauhaa niin kannattaa tulla joskus toiste.

 2. Upeita kuvia! Ja tosiaan, hieman eri meininki kuin tulevalla Levin reissulla. Me käytiin viime vuonna ensimmäistä kertaa Sveitsin Alpeilla, sitä ennen lasketeltiin Puolassa ja Slovakiassa. Huippuvuoret olisi siis ehdottomasti koettava myös!

  1. Mä olen lasketellut ulkomailla aiemmin vain kerran, Itävallassa, ja silloin tuntui, että pitää vielä vähän aikaa treenata Suomen loivempia mäkiä ennen kuin uudestaan uskaltautuu… sen verran jyrkkää oli siellä päin meno, mutta pakko oli rinteessä liikkua, kun asuttiin rinteen puolivälissä.

  1. Maisemat olivat kyllä upeita! Harmi, ettei voinut jäädä tuijottelemaan rinteessä, kun piti keskittyä laskemiseen. ;)

  1. Aurinkoa riittää tuolla leveyspiirillä ihan eri tavalla kuin Lapissa kauniimpinakin kesäpäivinä! Olisi pitänyt muistaa aurinkorasva. :)

  1. Musta tuntuu että näissä kuvissa eivät edes ne hienoimmat maisemat välity. :)

 3. Mä oon käyny Breckenridgessä ja Boulderissakin, mutta harmikseni kesällä jolloin lumesta ei ollu tietoakaan. Täytyy lähteä joku päivä vielä testaamaan Rockiesin champagne powder!

  1. Sitä puuterilunta varten pitäisi varmaan olla rinteessä ensimmäisten joukossa. Me jaksoimme paikalle vasta kymmeneksi, ja silloin oli jo parkkipaikka täynnä autoja. Onneksi sentään hisseissä ei ollut pahemmin jonoa.

 4. Upeita kuvia, noissa maisemissa on tullut käytyä laskettelureissulla kerran, ja sekin varmaan 15-vuotta sitten! Ihanan edullinen tuo kausilippu muuten, Norjassa meidän kotikylällä saa kyllä laskea tarkkaan kannattaako kausilipun osto, vaikka asuukin ihan naapurissa.

  1. Missä päin kävitte laskettelemassa? Kovinkaan moni suomalainen ei ole tuolla päin maailmaa laskemassa tainnut käydä, kun Alpit löytyvät paljon lähempää. :)

   Tuolla taas tuntui, että melkein kaikilla oli kausilippu, ja osa alueen hiihtokeskuksista tarjoaa saman hintaisia kausilippuja, jotka kattavat useamman keskuksen.

 5. Upeat maisemat! Olisi ihana lähteä tuonne lumilauta kainalossa, ensi viikolla Suomi ja lumiloma kutsuu ja no… luntahan siellä ei juuri taida olla eli se siitä. :D Ei tekisi tiukkaa vaihtaa lentolippuja atlantin yli.

  1. Suomen talvi varmaan kulutti kaikki lumivarantonsa viime vuonna, niin ei tälle vuodelle enää kunnolla jäänyt. Minä taas olen pettynyt tässä suhteessa Luxemburgin talveen, kun täällä on näkynyt lunta koko talven aikana kerran, ja sekin suli pois alle päivän sisään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge