Viikko kuvina (osa 3)

Seuraavat kuvat ovat osa Fat Mum Slimin Photo-A-Day-haastetta, jossa joka päivälle on annettu jokin teema, ja idea on ottaa päivittäin kuva tähän teemaan liittyen. Blogista löytyy myös viime ja toissa viikko.

15. Drink of Choice

Lauantaina vietimme iltaa kotona, Iiro läppärin ääressä, minä keittiössä rentoutumassa ruoanlaiton parissa. Hellalla porisi pari eri lientä sunnuntain borsch-keittoa varten, lauantai-illan kokonainen ankka taas kypsyi uunissa ja sille tuleva kermakastike valmistui kasarissa. Lisukkeena hashbrownieseja eli perunaraastetta paistettuna pannulla sekä kuivatuista luumusta, pähkinöistä ja sherrystä keitelty lisuke. Ruoan kanssa sopi hyvin viinikaupasta mukaan napattu kalifornialainen syrah.

16. Create

Yleensä saan käsityöt valmiiksi vuoden sisään, mutta tämä villapaita Iirolle on vetänyt pohjat: aloitin sen muistaakseni syksyllä 2007. Nyt yli kuusi vuotta myöhemmin, sain sen vihdoin valmiiksi. Välissä ehdin purkaa paidan takaosan kerran, kun käsialani oli muuttunut sen ja etuosan välillä liikaa. Tätä varten myös Novitan 7 veljestä -kerät ovat kulkeneet mukanani maailmalla.

17. Vegetables

Noloa, mutta 17. helmikuuta en tainnut syödä yhtäkään vihannesta. Tai ehkä laskettelukeskuksen lounasburgerin välissä oli tomaattisiipale, mene ja tiedä. Lopulta unohdin ottaa kuvan ja yritin seuraavana päivänä metsästää kasviksia lentokenttäloungesta, mutta kuten aiemmin valitin, eipä niitä sieltäkään löydy. Voiko pähkinöitä, rusinoita ja M&M:iä sisältävän trail mixin laskea vihannekseksi?

18. Magic

2000-luvun taikuutta on, että pystyn sompailemaan sujuvasti kahden kodin väliä kahdella eri mantereella.

19. Feet

Aamulla saapuminen Luxemburgiin, reilun tunnin torkut kotona, ja sitten pitkin märkiä asfalttikatuja töihin.

20. Peace

Kuvassa vasemmalla oleva Bockin linnoitus ja kasematit ovat nähneet vajaan tuhannen vuoden verran sotia, jotka ovat pyyhkineet Euroopan ja sen sydämessä sijaitsevan Luxemburgin linnakekaupungin ylitse. Nyt Luxemburgissa on rauha, ja tällaista 70 vuoden taistelutonta ajanjaksoa ei ole kovinkaan montaa kertaa Luxemburgin historiassa nähty.

21. Funny

Eihän se eilinen lätkäottelu kovinkaan hauska ollut muuten, etenkään tulostensa osalta, mutta jotenkin aina hymyilyttää, kun isot miehet kaatuilevat kasaan maalin eteen. Paikallinen ruotsalainen pubi Crossfire toimii lätkämatsien perinteisenä katselupaikkana, joten kysyin pomolta lupaa pitää vähän pidempi lounastauko jääkiekon kunniaksi. Hais öki, you say? kysyi pomo ja antoi sitten luvan sen jälkeen kun oli hetken puinut minulle ranskalaisen ja brittiläisen rugbyn eroja.

Kohtapuoliin lähden katsomaan samaiseen pubiin bronssipeliä. Taas jäi kulta saamatta, mutta jos nyt edes joku mitali sieltä irtoaisi. Periaatteessa tuntuu, että pitäisi boikotoida näitä kisoja, koska seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeudet, tuhottu ympäristö, tavallisten ihmisten jyrätyt kodit, valtavat korruptioon sijoitetut rahasummat ja nyt vielä tuo Ukraina, jonka hallitusta itänaapuri kovasti tukee kansan kustannuksella, mutta tyydyin sen sijaan lakkaamaan kynnet sateenkaaren värisiksi.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

3 kommenttia postaukseen “Viikko kuvina (osa 3)”

  1. Ihan hyvä sijaisprotesti. On se IOC:n korruptoituneisuus jollain tasolla ollut tiedossa aiemminkin, ja etenkin Beijingin kisojen tienoilla ihmisoikeuksista piittaamattomuus ja alueen asukkaiden elämän tuhoaminen olivat mielessä ja laajemminkin pinnalla, mutta silti vasta nyt sitä on todella havahtunut siihen, että olympia-aate on organisaation osalta kuollut ja kuopattu aikaa sitten.

    Osoittaa valtavaa sitoutumista että sait villapaidan valmiiksi, vielä kun neulonta-aikana olet asunut ainakin kolmessa eri maassa! Ihailtavaa. Ehkä vastaavan sitoutuneisuuden puute on syy sille, että neuletakkeja teen vain vauvoille.

    1. Taisi mulla olla siinä välissä useampi vuosi, kun en edes koskenut projektiin. Onneksi ohjeet oli printattuna lankakerien välissä, joten keskeneräistä työtä oli helppo jatkaa aina motivaation sattuessa kohdalle. :)

  2. Paluuviite: Viikko kuvina (osa 4)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge