Lentokenttäjuhannus, taas

Suurin osa suomalaisista on mökillä tai jossain muualla kuusessa, ja ulkosuomalaisetkin varmaan enemmmistö grillailevat tai muuten juhlistavat keskikesää. Minä taas vietän tätä valon juhlaa jo toista kertaa eri lentokentillä ympäri maailmaa. Onneksi tämän pitkän lentomatkan päässä odottaa Colorado ja +30 asteen kesäpäivät, joten huomenna pääsemme juhlistamaan juhannuspäivää uima-altaalle.

Satu kyseli blogissaan juhannuksesta, ja minä kerron nyt teille totuuden tästä pohjoisesta juhlasta. Minun totuuteni, höystettynä vanhoilla juhannuskuvilla:

1. Mitä ilman juhannus ei ole juhannus? Mikä siis on juhannuksen vietossa sinulle kaikkein oleellisinta?

Se, että pääsee uimaan ja voi halutessaan hillua myöhään yöhön. Ennen olisin vastannut tähän, että tarvitaan myös yötön yö (tai lähestulkoon yötön), mutta ulkomailla juhannusta viettäessä on standardit päässeet löystymään.

On top of Stone Mountain, Atlanta, Georgia

Viime juhannuksena kun viimein pääsin Georgiaan, kiipesimme seuraavana päivänä Stone Mountainin huipulle.

2. Grillaatko? Mikä on grilliherkkusi?

Minä valmistelen grillattavat, Iiro grillaa. Suomessa halloumi on parasta, Jenkeissä taas ostamme usein ribeye steakeja, mitkä vastaavat aika pitkälti entrecôteja. Lisukkeista parhaimpia on maissi.

Jump into the Pool

Juhannus 2012: Georgiassa joutuu uimaan juhannuksena pimeässä.

3. Onko säällä väliä? Vaikuttaako sää juhannukseesi?

Onhan se mukavampi, jos aurinko paistaa ja ei tule räntää. Hyvä puoli Suomen viime päivien säässä on, ettei niin harmita olla täällä lentokentällä.

Midsummer Feast

Juhannus 2012: Alkuruoaksi parsaa, pääruoaksi grillattavien lisäksi ”uusia perunoita” ja ”silliä”, eli vanhoista perunoista tehtyä perunasalaattia ja jotain kalaa, mikä ei ollut silliä.

4. Hauskin juhannusmuistosi?

Ne juhannukset, jotka on vietetty purjeveneessä kavereiden kanssa, ovat olleet sieltä parhaimmasta päästä, mutta ehkä kuitenkin kärkeen kiilaa se, kun eräänä mökkijuhannuksena ahdoimme keskellä yötä viisi tyttöä auton takapenkille ja popitimme villisti musiikkia, koska mökissä sisällä ei ollut musiikkisoitinta. Auto vaan ei ollut käynnissä, joten aamulla siitä oli akku loppu, ja pääsimme säätämään käynnistyskaapeleiden kanssa.

Juhannus 2011: Keskellä yötä pelatut lauta- ja korttipelit ovat olennainen osa juhannusta. Se häviää, joka nukahtaa ensimmäisenä.
Juhannus 2011: Keskellä yötä pelatut lauta- ja korttipelit ovat olennainen osa juhannusta. Se häviää, joka nukahtaa ensimmäisenä.

5. Teetkö juhannustaikoja tai oletko joskus tehnyt?

Muistelisin keränneeni kukkia 6-vuotiaana, ja aamulla supatimme kaverin kanssa, minkälaisia unia olimme nähneet. Kaverilla oli aika hieno uni, mutta niin oli minullakin, ainakin heti sen jälkeen kun olin ensin keksinyt sen.

Juhannus 2010: Purjevene - vähän niinkuin asuntoauto, paitsi kivempi.
Juhannus 2010: Purjevene – vähän niinkuin asuntoauto, paitsi kivempi.

6. Keiden kanssa juhlit/juhlisit juhannusta kaikkein mieluiten?

Iiron ja lähimpien kavereiden. Juhannus on minulle ensisijaisesti tilaisuus mökkeillä tai muuten viettää aikaa kavereiden kanssa.

24.6.2010

Juhannus 2010

7. Missä vietät/viettäisit juhannusta kaikkein mieluiten?

Sipoon saaristossa mökillä. Koska mökillä on muitakin käyttäjiä, laskennallisesti tähän tarjoutuu tilaisuus noin joka kuudes tai kahdeksas vuosi.

25.6.2010

Juhannus 2010: Vaikkei Etelä-Suomessa ihan yöttömiä öitä vietetäkään, niin yön pimeimpänä hetkenä pohjoinen taivaanranta on näkemisen arvoinen.

8. Anna neuvo juhannuksen menoliikenneruuhkassa jumittaville. Miten ajan saisi kulumaan paremmin?

Yhteislaulu piristää aina. Esim Ultra Bra, PMMP ja Nylon Beat on hyvää mukanahoilausmusiikkia.

Juhannus 2009: Keskellä yötä voi vaikka tulla tarve pukeutua ninjaksi. (Ei, se en ole minä.)
Juhannus 2009: Keskellä yötä voi vaikka tulla tarve pukeutua ninjaksi. (Ei, se en ole minä.)

9. Kummasta tykkäät enemmän, joulusta vai juhannuksesta? Miksi?

Tykkään kummastakin tosi paljon, jos niitä on mahdollisuus juhlia oikein. Tämän perusteella tykkään varmaan joulusta enemmän, koska sitä on helpompaa juhlia oikein ulkomailla.

Juhannus 2009: Grillaus onnistuu vaikka pipo päässä.
Juhannus 2009: Grillaus onnistuu vaikka pipo päässä.

10. Mistä et pidä juhannuksessa tai sen vietossa?

”Tänä vuonna juhannuksensa on hukkunut yhteensä…” Tietenkin ikäviä onnettomuuksia aina sattuu, jos ollaan veden äärellä, mutta niiden määrää olisi yleensä mahdollista vähentää pienellä varovaisuudella. Esimerkiksi veneilijänä mielestäni ruorijuoppous on not cool. Korkki kiinni ja pelastusliivit päälle!

Juhannus 2009 ja yön pimein hetki
Juhannus 2009 ja yön pimein hetki

11. Jos saisit kutsua juhannusjuhliisi yhden julkkiksen (ja hän myös tulisi paikalle), kuka se olisi?

En ihan oikeasti keksi yhtäkään julkkista, jonka haluaisin suomalaisiin juhannusjuhliini. Yleensä mökin tai veneen nukkumapaikkojen rajallisuuden takia pitää rajoittaa kavereidenkin kutsumista, joten miksi haluaisin jonkun tuntemattoman paikalle kaverin sijaan? Sen sijaan huomisiin Coloradon juhannus-pool-partyihin toivotan tervetulleeksi kenet vaan.

Hyvää juhannusta kaikille!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

10 kommenttia postaukseen “Lentokenttäjuhannus, taas”

 1. Hyvaa juhannusta sulle vaikka lenktokenttia koluatkin. Ajattelet vaan paamaaraa. Mikas sen mukavampaa kuin lammin keli ja uima-allas. Meidan ”uima-altaassa” (jarvessa) on lammitys rikki. Ei hirveesti kiinnosta sinne menna….. edes varpaita kastelemaan.

  1. Meillä oli porealtaassa jo vähän liiankin kuumaa, mutta uima-allas oli juuri sopiva. Järvet ovat muuten ihania, mutta tosiaan se lämpötila ei välttämättä ole aina mukavin. :)

  1. Mutta ainakin teillä on valoisa yö. En ole oikeastaan ikinä käynyt Lapissa aikana, jolloin olisi sen kummemmin läpi yön paistava aurinko kuin kaamostakaan. Menee todo-listalle…

 2. Ihania juhannuskuvia!
  Mun edellisestä juhannuksenvietosta on taitanut kulua helposti ainakin 10 vuotta, oho! Täytyy korjata tilanne ja järkätä juhlat ens vuonna, sillä tämäkin juhannus meni ohi!

  1. Peukku juhlille! Aina on hyvä syy järjestää juhlat, mutta juhannus on kyllä vähän parempi syy kuin useammat. ;)

 3. Olipa kiva, että tartuit haasteeseen!

  Ihania kuvia. Kuvista välittyi kivasti niiden tunnelma. :-) Ehdottomasti kannatan yhteislaulua ajanvietteenä, mutta en voi olla hörisemättä, kun ajattelen mua ja ukkoa laulamassa yhdessä jotain. :-DD

  1. Yhteislaulussa musta olennaista on, että kaikki laulavat mieluummin kuin hyvin. Liian hyvien laulajien pitäisi tahallaan laulaa vähän pieleen, ettei kenellekään tule suorittamispaineita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge