Viikonloppu New Mexicossa

Pitkä viikonloppu New Mexicossa on vasta edessäpäin, mutta olen jo nyt ihan täpinöissäni. Ensi maanantai on täällä Yhdysvalloissa vapaapäivä Labor Dayn kunniaksi, joten me lähdemme perjantaina heti töiden jälkeen ajelemaan kohti etelää. Otamme vauhtia Pueblon kaupungista, missä on Colorado State Fair, osavaltiomessut tai mitkälie, tiedossa huvipuistolaitteita, aivan ihmeellisen kuuloisia ruokia – miltä kuulostaa uppopaistettu juustokakku? – ja monster truck show, johon ostimme jo liput. Jälkimmäisin oli Iiron valinta ohjelmaan, mutta odotan sitä itsekin ihan mielenkiinnolla.

New Mexicon puolelta olen bongaillut maisemia Instagramista hashtagin #NewMexicoTRUE alta. Tältä siellä näyttää:

#NewMexicoTRUE Collage
@sboeckelman: Rio Grande -joen rotko | @drmoose: Maantietä Santa Fen lähellä | @prismphotographers: Zuni-intiaanien tanssiryhmä Santa Fen intiaanimarkkinoilla | @fx_cordero: Mosaiikkirappuset Santa Fessä

Vietämme viikonlopun Santa Fessä, New Mexicon pääkaupungissa, joka on tunnettu taidegallerioistaan ja käsityöläisskenestään. Museoiden ja markkinoiden läpiluuhausta siis tiedossa, ja kuulema kaupunki on myös täynnä hyviä ravintoloita. Jos ehdimme, pistäydymme läheisessä Los Alamosissa tutustumassa ydinaseen historiaan.

#NewMexicoTRUE Collage
@fx_cordero: Mariachi-muusikko | @markryerson: Cabezon Peak vähän Santa Festä länteen | @artiescheff: Kasha-Katuwen telttakivet Los Alamosin vieressä | @cathyscholl: Santa Fen intiaanimarkkinat

Santa Festä jatkamme matkaa Taosiin, jossa sijaitsee yksi Yhdysvaltojen harvoista UNESCOn maailmanperintökohteista: Taos Pueblo. Kyseessä on Yhdysvaltojen vanhin yhä asuttu kaupunki, pyöreät tuhat vuotta vanha pueblointiaanien koti.

#taospueblo Collage
Kuvat: @lada_david, @rawwrrr_, @thinkelsewhere, @marionaema

Paluumatkalla takaisin Coloradoon pysähdymme vielä Great Sand Dunesin kansallispuistossa. Jos sää vain on sopiva, tarkoitus olisi kaivaa autosta rinkat ja tassutella hiekkadyynien keskelle telttailemaan.

Kuva: @tobiastronaut
Kuva: @tobiastronaut

Onko kellään viime hetken vinkkejä tuonne päin? Onko kukaan käynyt Santa Fessä?


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

21 kommenttia postaukseen “Viikonloppu New Mexicossa”

 1. En ole kaynyt Santa Fe:ssa mutta ehdottomasti kaymisen arvoinen kohde on Carlsbad Caverns. Olen siella itse ollut ja tosi upea on. Ja jos tykkaa lepakoista niin niitakin oli sielloin ainakin mahdollista kayda kuikkimassa kun roikkuivat luolassaan (tuosin guanon haju oli aika allottava).

  1. Katselin tuota sekä White Sandsia, mutta ne olivat molemmat liian pitkän ajomatkan päässä. Pakko siis jättää johonkin toiseen kertaan… mutta nyt kun kerran kehuit, niin varmasti se toinen kerta tulee!

 2. Näyttääpäs kivalta ja teidän suunnitelmat kuulostaa hyvältä! En ole ollenkaan reissannut tuolla suunnalla, joten innolla odotan juttuja :) Coloradossakin olisi ihana reissata enemmän vuorien keskellä…

  Täälläkin vietellään Labour Daytä tänä viikonloppuna vaan meillä meni ihan suunnitelmat uusiksi, kun näyttää olevan vesisadetta sekä Ottawassa että sinne minne meinattiin mennä. Toivottavasti teille sattuu paremmat ilmat!

  1. Meillä tulee kiire reissata tuolla vuorten keskellä, koska kohtahan siellä aletaan sulkea teitä lumen takia… Oli jo Trail Ridge Road ensimmäistä kertaa suljettu viime perjantaina lumen takia, vaikka yleensä se kai on auki lokakuun loppuun.

   Täällä on satanut paljon viikolla, mutta ensi viikonloppu pitäisi olla sekä Coloradossa että pohjoisessa New Mexicossa helteistä auringonpaistetta! Nautitaan siis todellakin, ja toivottavasti tekin keksitte jotain sadesään tekemistä. :)

 3. Eipäs ole kokemuksia, mutta että uppopaistettua juustokakkua!? Tästä ja muista erikoisuuksista haluan kyllä nähdä kuvia sitten! :D
  Mukavaa lomaa!

  1. Oli myös uppopaistettuja Domino-keksejä, uppopaistettua maapähkinävoita… ilmeisesti mitä vaan, kunhan se on uppopaistettua. Kuvia ja testailua ehdottomasti tulossa, jos ehditään tuonne tarpeeksi ajoissa kokeilemaan ”herkkuja”. ;)

  1. Kiitos, sellainen on ehdottomasti tulossa alkaen ensi viikosta! Ja Instassa toki reaaliaikaisesti. :)

  1. Nyt pitää siis paikallistaa ständi, joka tota myy! Mitäköhän menin vihjailemaan, en edes ole mikään suuri juustokakun fani…

 4. Näyttääpäs kuumalta! Tulee tosi paljon Breaking Badin maisemat mieleen. Uppopaistettu juustokakku kuulostaa juurikin niin ällöttävän sokeriselta ja rasvaiselta mitä vain amerikkalaisesta kulinaristisesta elämyksestä voi odottaa :D

  1. Ei mikään ihme, sillä Breaking Bad on filmattu (ja ”tapahtuu”) ihan tuolla hollilla, Albequerquessa Santa Festa vähän etelään. En ole tosin itse saanut katsottua tuota sarjaa, mutta Iiro on katsonut läpi sen kokonaisuudessaan.

   Sokeria ja rasvaa, voiko parempaa yhdistelmää edes olla? ;)

 5. Oooh, New Mexico ollaan suunniteltu meidän ensi kesän road tripin varrelle, hienolle näyttää! Odotan innolla sun omia kuvia, sitten voidaan ottaa niistäkin vinkkiä. Hyvähän se on jo vähintään haaveilla ajoissa :D

  1. Jes, hyvä tietää että tulee jollekulle tarpeeseen! Vuosi ei ole ollenkaan liian pitkä aika haaveilla tulevasta reissusta. ;)

 6. Edellisestä reissusta tuohon suuntaan on kulunut jo 16 vuotta, mutta muistan hyvin, kuinka heinäkuun alussa Great Sand Dunesin hiekka oli tulikuumaa. Emme jaksaneet kiivetä hiekkavuorta kuin ihan pienen matkaa.

  Taos Pueblo on soma, vaikkakin tosi pieni kylä aika tavanomaisen Taosin kaupungin kupeessa. Siellä myytiin saviuuneissa paistettuja leipiä, jotka olivat hyviä. Tiesitkö, että Akseli Gallen-Kallela viihtyi siellä aikoinaan noin vuoden verran maalaamassa? Myös Georgia O’Keefe (se suuria kukkia maalannut taiteilija) asui Taosissa.

  Santa Fe oli kaunis kaupunki, mutta siellä käydessämme typötyhjä, kun kaikki olivat muualla viettämässä itsenäisyyspäivää. Keskusaukiolla myytiin intiaanien hopeakoruja.

  Kävimme myös jollain intiaanifestarilla keskellä ei mitään. Musiikki oli hypnoottista ja tanssien koreografia yksitoikkoinen. Oli mielenkiintoista nähdä se, vaikkei siitä mitään ymmärtänytkään.

  1. Hahaa! Tämähän auttoi pistämään vähän muistoja paikoilleen.

   Great Sand Dunesin muistan hyvin, se teki sen verran ison vaikutuksen ja sen takia tiedämmekin nyt suunnata paikan päälle vasta reilusti iltapäivästä, koska hiekkavuorta pitkin pitäisi kävellä pari kilometria ennen kuin saa leiriytyä.

   Mietin, että oliko se hämärästi muistamani intiaanikoppero Taos Pueblo vai ei. Muistan sieltä, että siellä myytiin T-paitoja, joissa oli Disney-hahmoja epäilyttävissä konteksteissa, ja mietin, että olikohan niistä maksettu royalteja vai ei. Leipiä en muista, eikä taiteilijoista ollut mitään havainto, mutta pitää siis tsekata.

   Santa Festa ei mitään havaintoa.

   Intiaanifestarit muistan, mutta sijoitin ne mielessäni Arizonaan. Minulla taitaa vieläkin olla sieltä ostettu CD-levy.

 7. Näyttää hienoilta paikoilta, enpä ole tuolla suunnalla ollut, mutta täälläkin tuli ensimmäisenä Breaking Bad mieleen ja no, tottakai itse Meksiko :) Aikoinaan taisin hakea vaihtoon New Mexicoon yliopistossa, mutta päädyinkin sitten Kanadaan. Skotlannissa muuten herkutellaan perinteisellä uppopaistetulla Mars-patukalla, jota tuli pari kertaa maistettua, joten odottelen innolla sun raporttia siitä juustokakusta ;)

  1. Mulla jäi juustokakku kiireessä väliin, ja ehkä ihan hyvä niin. Miltä ihmeessä maistuu uppopaistettu Mars-patukka??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge