3 syytä käyttää Hotels.comia

Hotellivaraussivustojen suossa olen jo monta vuotta sitten päätynyt Hotels.comin helmaan. Muillakin sivustoilla on puolensa, ja joskus saattaa olla myös järkevämpää varata huone suoraan hotellilta, mutta tässä minun kolme syytäni pitäytyä valinnassani.

1. Ilmaisia palkintoöitä kanta-asiakasohjelman kautta

Hotels.comin kanta-asiakasohjelma Welcome Rewards on yksinkertaisuudessaan nerokas: varaa sivuston kautta kymmenen hotelliyötä ja saat yhden palkintoyön ilmaiseksi. Käytännössä yö ei ole täysin ilmainen, vaan ilmaisen yön arvo on korkeintaan yöpymiesi öiden keskiarvo, ja tämän jälkeen joudut itse maksamaan ylimenevän osuuden sekä verot, jotka ovat useimmiten noin 10% hotelliyön hinnasta. Welcome Rewardseilla on kuitenkin yksi erinomainen puoli: öitä ei tarvise kerätä joltain tietyltä hotelliketjulta, kuten hotelliketjujen omissa kanta-asiakasohjelmissa täytyy, vaan öitä saa melkein kaikista palvelussa tarjolla olevista hotelleista.

hotelscomwelcomerewards

Laskennallisesti Hotels.comin kautta varatessa saa siis hotelliyöstä 10% alennusta, mutta tykkään tästä järjestelmästä melkeinpä enemmän, kuin jos alennuksen saisi heti varaustilanteessa. Me olemme olleet Iiron kanssa mukana kanta-asiakasohjelmassa vähän reilu 2 vuotta, ja olemme yleensä käyttäneet palkintoyöt silloin, kun olemme olleet yhdessä lähdössä erikoisemmalle reissulle tai keskimääräistä kalliimmalle alueelle. On nimittäin paljon helpompi perustella itselleen yöpymistä vähän kalliimmassa hotellissa Manhattanilla tai vähän fiinimmässä rantaresortissa Havaijilla, kun palkintoöiden avulla hotellista jäävän maksuosuuden saa painettua murto-osaan alkuperäisestä hinnasta.

2. Nerokas karttapohjainen hotellihaku

Ehdottomasti paras ominaisuus Hotels.comissa on karttapohjainen hotellihaku, jonka saa esille klikkaamalla Katso kartalla hakutuloksista.

hotelscomkarttahaku
Tuohon kun klikkaa, päätyy karttahakuun, joka näkyy alla.

hotelscomkarttahaku2

Minulle sijainti on usein tärkein kriteeri hotellin valinnassa, ja karttahaun avulla sijainti nousee todellakin arvoiseensa asemaan. Usein ”siistin” ensin kartan poistamalla näkyviltä hotellit, jotka eivät täytä antamiani ehtoja tai joissa ei ole kyseiselle päivälle saatavuutta. Sen jälkeen rupean rajaamaan hotellia haun vasemmalla puolella olevilla säätimillä: asetan maksimihinnan, minkä ylitse en halua mennä ja valitsen hotellien yleisestä tasosta ja hintaluosta riippuen asiakasarvioiden minimiksi 3,5 tai 4. Säätimiä löytyisi lisääkin vaikka millä mitalla, ja kartalle saa näkyviin myös pelkästään hotellit, joissa on ilmainen pysäköinti tai esteettömiä huoneita.

hotelscomhyattplace
Hotellit saa näkyviin klikkaamalla kartan palluroita. Me yövyimme Waikikilla Hotels.comin kautta löydetyssä Hyatt Place Waikiki Beachissä*, joka oli lyhyen matkan päässä rannasta, oikean hintainen (noin $200 per yö joulukuun alkupuolella), huoneet olivat hyvätasoisia ja hotelli sisälsi aamupalan.

3. Mahdollisuus käyttää alennuskoodeja

Ostaessa netistä yhtään mitään kannattaa aina haeskella, josko tarjolla olisi alennuskoodeja, ja Hotels.comiin näitä on tarjolla lähes aina. Usein alennuskoodeja käyttäessä Welcome Rewards-yöt eivät kerry, mutta jos ei matkusta erityisen usein, tämä on ihan hyvä vaihtoehto. Välillä myös saatavilla olevat alennuskoodit ovat -10% tai jopa enemmän, jolloin alennuskoodeja kannattaa käyttää joka tapauksessa, ja ihan kaikista hotelleista Hotels.comissa ei edes saa Welcome Rewards-palkintoöitä. Hyvä paikka hakea Hotels.com-alennuskoodeja on CupoNation, josta löytyy alennuskoodeja myös moneen muuhun nettipalveluun.

Yhteistyössä CupoNation

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

12 kommenttia postaukseen “3 syytä käyttää Hotels.comia”

 1. Usein tuollaiset varauspalvelut muuttavat hintaa sen mukaan, millainen tietokone tai kännykkä selaajalla on. Hienomman härvelin omistajalle siis kovempi hinta. Mitenhän on tämän palvelun laita kyseisessä asiassa? P.S. Toivottavasti saat hyvät rahat tästä, ei kannata turhan pienellä palkkiolla pilata kivaa blogia mainoksilla. :) Karttasysteemi näyttää kätevältä!

  1. Huomasin jossain vaiheessa, että hinta saattoi olla vähän halvempi Android-kännykällä appin kautta varattuna. Muita eroja en ole huomannut, mutta tuota kannattaa kokeilla.

   Mun on itseasiassa pitänyt kirjoittaa Hotels.comista vinkkejä jo pitkään, eli tämä postaus olisi tullut varmaan ennemmin tai myöhemmin samoilla vinkeillä ilmankin CupoNationia. :)

 2. Hyvä postaus! Me käytämme yleensä aina Booking.comia tai Hotels.comia vaikka tarkastamme aina myös hotellien omat sivut. Hotels.comin selkeä etu on tuo joka 10 yö ilmaiseksi, mutta pidämme Bookingin hotellikuvauksia tarkempina ja parempina. Meissä on kyllä vähän millivillen vikaa..Nyt on kyllä esim tulevan Havaijin reissun hotellit kaikki Hotels.comin kautta.

  1. Tuosta olen samaa mieltä, että välillä hotellikuvaukset palvelussa ovat mitä sattuu. Senkin takia kannattaa katsoa ne hotellin omat sivut.

   Mulla on ollut käsitys, että Bookingissa olisi Euroopassa laajempi tarjonta hotelleja kuin Hotels.comissa. Usassa en ole tällaista eroa huomannut.

 3. Hotels.comia käytän minäkin paljon, mutta pakko kyllä sanoa, että se welcome rewards -juttu (vaikka sinänsä mukava onkin) kyllä laskutetaan varmasti ”piilokustannuksina” hotellien hinnoissa, nimittäin hotels.comin kautta ei yleensä ole halvimmat yöt tarjolla. Oma syy siihen, miksi käytän hotels.comia on se, että hinnan saa yleensä veroineen kaikkineen näkyviin, jolloin ei tule sitä harhaanjohdettua oloa, kun olet löytänyt loistohotellin huokeaan hintaan, mutta maksuvaiheessa tajuat, että siihen päälle lisättiin varausmaksua, hotelliveroa, lisämaksun lisämaksua ja kaikenmaailman muita palvelutippejä päälle…argh.

  1. Hotels.comilla pitäisi olla halvimmat yöt, sillä niillä on price guarantee. Eri asia sitten, miten hotellit noudattavat sopimuksia… Pitikin mainita tässä (mutta unohdin – kiitos muistutuksesta!), että esimerkiksi Ranskassa usein hotellin saa halvemmalla suoraan hotellin sivuilta. Yhdysvalloissa taas hotellivarauspalvelut ovat usein jopa halvempia kuin suoraan hotellin kautta, eli täällä niitä kannattaa käyttää ehdottomasti.

   Noita veroja ei näytetä, jos on valinnut omaksi maakseen ”Usa”, mikä ärsyttää minuakin suunnattomasti. Siksi usein laitan maaksi ”Rest of Europe”, jolloin saan varauspalvelun kielen pysymään englantina, hinnat valitsemassani yksikössä ja hinnaksi kokonaishinnan eikä amerikkalaistyylistä ”per yö ilman veroja”-hintaa.

 4. Kiitos vinkistä – en ole tätä palvelua koskaan käyttänyt, mutta ihan tarpeellista tietoa vastaisen varalle. Matkustan tällä hetkellä tarpeeksi työn puolesta, ja hotellien buukkauksessa täytyy noudattaa firman sääntöjä….ja omat matkat ja hotelliyöt ovat aika vähissä. Tämä tietysti kuulostaa aika tylsältä, mutta itselle sopii parhaiten yöpyminen samoissa paikoissa (samoissa hotelleissa) – siis edelleen työmatkailussa – itseäni miellyttää se, kun tulee molemminpuolin tutuksi, tietää parkkeerausjärjestelyt jne. Toisaalta vielä saa pitää itsellään pisteet, jotka kertyvät tästä työmatkailusta – ja voi toivoa, että pääsee niitä joskus vielä kuluttamaankin.

  1. Ymmärrän ihan täysin tuon samoissa paikoissa yöpymisen. Luulen, että itsekin tekisin samoin, jos olisi toistuvia työmatkoja samoihin kohteisiin, koska kyllähän aina uuden hotellin ja uusien checkin-muodollisuuksien selvittäminen rasittaa. Tuo on kyllä hyvä, että saat itse pitää pisteet!

 5. Me ei olla ikinä varattu Hotels.comista mitään, koska siellä on aina hieman kalliimmat hinnat ja vähemmän valikoimaa kuin booking.comissa. Jälkimmäisestä varataan käytännössä kaikki ja siellä on myös tuo karttahakusysteemi. Kyllä me jostain syystä yleensä aina katsotaan hotels.comistakin hotelleja, mutta esim. Etelä-Afrikan majoituksia siellä oli tosi nihkeästi, eikä samat hotellit ole koskaan olleet halvempia.

  Tuo palkintoyödiili on kyllä ihan hyvä systeemi enkä ollut siitä edes tietoinen. Voisin ajatella käyttävänikin hotels.comia tuon puolesta joskus, jos hinta muuten ei tule paljoa kalliimmaksi.

  1. Noita kalliimpia hintoja en ole itse huomannut, mutta vähemmän valikoimaa kyllä joillain alueilla. Aluekohtaistahan tämä on, Yhdysvalloissa eroa ei ole mutta Ranskan maaseudulla kylläkin, ja voin hyvin uskoa, että Etelä-Afrikassa ero on vielä suurempi… Tuota booking.comin karttahakusysteemiä en olekaan huomannut, kiitos vinkistä, täytyy tsekata!

 6. Booking.comia kun on tarpeeksi ahkerasti käyttänyt saa siellä ns. Genius -statuksen, jolla saa tuon 10% monen hotellin hinnasta. Karttahaku on sielläkin ja muutenkin olen siitä pitänyt – ehkä sitten vaan laiskuuttani, kun sitä monta vuotta olen käyttänyt ja siihen oppinut ja tottunut.

  1. Hyvä kuulla tuollaisesta statuksesta, pitää selvittää sekin! Tosin tottahan on, että kun on kauan käyttänyt yhtä systeemiä, laiskuus painaa eikä jaksa välttämättä vaihtaa. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge