Loco moco, mättöruokaa Havaijin tyyliin

Nenäliinoja. Paljon nenäliinoja. Kuljen ympäri asuntoa iso kuutionmallinen nenäliinapakkaus mukanani. Suurimman osan ajasta en tosin kulje vaan rötkötän sohvalla.

Olen siis flunssassa. Lentokonematkustamisen varjopuolia on selvästi lisääntynyt riski sairastua, ja tällä kertaa oli minun vuoroni saada flunssa koneesta. Pari päivää meni vielä ihan hyvin ja tiistaiaamuna kävin jopa joogassa, mutta seisovan koiran sijaan hengailin lähinnä lapsiasennossa. Keskiviikkona vietin sitten koko päivän pyjamassa.

Konetta ei ole tehnyt paljon mieli avata, joten Havaijin kuvien läpikäynti jää johonkin myöhempään ajankohtaan. Yhden kokemuksen ajattelin teidän kanssanne kuitenkin jakaa ja se tulee tässä:

Havaijilainen ruoka Loco Moco

Havaijin yksi tunnetuimmista paikallisruoista on loco moco, joka on perinteisesti ollut kasa riisiä, jonka päällä jauhelihapihvi, jonka päällä pari paistettua munaa, ja koko homma upotettu ruskeaan kastikkeeseen. Minä tilasin oman annokseni jauhelihapihvin sijaan porsaankyljyksellä ja ravuilla, ja aterimeksi keittiö antoi minulle lusikan.

Loco moco on syntynyt vuonna 1949 siihen tarpeeseen, kun urheilun ja surffin rasittamat havaijilaisnuoret tulevat syömään lähikapakkaan ja haluavat jotain halpaa ja nopeaa, joka ei olisi ainainen voileipä. Loco oli erään Hilon kaupungin teinin lempinimi, ja moco rimmaa locon kanssa. Tarvitseeko tähän mitään erikoisempaa syytä?

Minä maiston loco mocoa Konan Big Island Grillissä, jota voin lämpimästi suositella lounaspaikaksi kaikille Havaijin saarelle suuntaaville. Konstailematonta havaijilaista kotiruokaa, mukava palvelu ja erittäin kohtuulliset hinnat.

Nyt paranemisiin. Havaijiksi toivotus kuuluu E ola.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

9 kommenttia postaukseen “Loco moco, mättöruokaa Havaijin tyyliin”

 1. Om nom nom! Kävis mulle. Oonkoha itekki saanu lentskarista flunssan.. Tuhanne lentskarit.

  1. Musta tuntuu, että mä en nykyään kärsi mistään muusta flunssista kuin noista lentokoneesta tarttuneista. Ärsyttää.

 2. Mää olin eka ihan varma että tuo esittää jäätelöä jonka päällä on hirmuna kinuskikastiketta.

  1. Ja miksiköhän mun kommentti tuli tähän vain puoliksi :D
   Mutta siis vaikkei annoksessa olekaan jäätelöä eikä kinuskikastiketta näyttää silti varsin hyvältä ja maistettavan arvoiselta. Kaikkeen sitä maailmalla vaan törmääkin :D

   1. Maistettavan arvoinen kyllä ehdottomasti, mutta täytyy myöntää, että jäi ainoaksi kerraksi, kun sitä Havaijilla söin. Ei tehnyt enää toista kertaa mieli moista mättölautasta. :)

    Ei muuten tullut myöskään syötyä jäätelöä kertaakaan koko matkan aikana. Ikilämmin paikka, ja tuntui, ettei missään ollut jäätelökioskeja!

 3. Mäkin luulin kastiketta kinuskikastikkeeksi :-) Ehkä ei ihan mun makuun oleva ruoka. Mutta, paranemisia!

  1. Joo ei varmaan. :D Montaa erilaista täytevaihtoehtoa tuolla oli valittavana, mutta yksikään niistä ei ollut tofu tms vegevaihtoehto. Olisin muuten ottanut possun sijaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge