Ratkaisu kännykän akun loppumiseen

Ovesta ulos lähtiessä on aina hyvä tarkistaa, että mukana on lompakko, avaimet ja kännykkä. Jos olen lähdössä yhtään pidemmäksi aikaa ulos, mukana kulkee myös neljäs: kännykän vara-akku.

Kuulun niihin ihmisiin, jotka katsovat kännykästä reittitiedot, tekstailevat ja whatsapittavat kavereille, googlaavat sitä sun tätä mieleen tulevaa ja luppoaikana selaavat sosiaalista mediaa. Kännykällä on myös kiva ottaa kuvia, jos järkkäri ei ole tullut mukaan, katson siitä kellonajan ja vuorilla patikoidessa mittaan sillä matkaa, vauhtia ja aikaa. Siksi sen akku ei aina kestä edes kokonaista päivää, varsinkin jos ollaan jossain, missä on huono kuuluvuus, ja vara-akusta saa virtaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Nokia Portable Universal USB Charger

Kuvassa oleva kännykkä on jo sanonut itsensä irti, mutta patukka kulkee yhä mukana.

Minun vara-akkuni on Nokia DC-16 Universal Portable USB Charger*. Saimme Iiron kanssa kumpikin vara-akun tuliasena Iiron Nokialla sitä kehittämässä olleelta kaverilta, ja tajusimme kumpikin aika pian vempeleen olevan mainio. Jotain, jota emme olleet osanneet kaivata, mutta joka ratkaisi kertaheitolla yhden pienen mutta ärsyttävän ongelman elämässä. Patukka latautuu samanlaisella mini-USB-laturilla kuin mitä kännykkämmekin, ja siitä riittää virtaa reiluun yhteen kokonaiseen kännykän akkkuun.

Samanlaisia vempeleitä löytyy nykyään kait montaa muutakin mallia, mutta yhäkin moni kaveri ihmettelee ääneen, että Mikä toi on???, kun vetäisen pinkin patukan laukusta. Siispä kun London and beyond-blogissa esiteltiin vastaavaa keksintöä, ajattelin minäkin levittää tämän vempeleen ilosanomaa. Jos sinulle läheinen ihminen on viime aikoina kironnut kännykän akun loppumista, tässä saattaisi olla taatusti tervetullut joululahja.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

12 kommenttia postaukseen “Ratkaisu kännykän akun loppumiseen”

 1. Niin kätevä! Perttu osti mulle joku aika sitte yllärinä samantyyppisen, mutta siitä kuulemma riittää neljään akun lataamiskertaan… Mutta se onkin sitte jo huomattavasti isomman puoleinen vemplele, paljon isompi järkäle ku tuo mun hupelin. En kyllä ymmärrä miten pärjäsin muka ennen ilman! Ton mun kapulan akku on niiiiin surkea, mutta kun en vaan raaski ostaa uuta, kun muuten toimii vielä hyvin. Onneks on keksitty tällasia arjen helpottajia. :)

  1. Musta tuntuu että nykyään kaikkien kapuloiden akut on surkeita, kun kapuloita tulee käytettyä paljon aktiivisemmin kuin ennen. Varsinkin netin käyttö imaisee mulla nopeasti akun tyhjäksi… ja silloin toi vara-akku tulee just tarpeeseen!

 2. Käytössä täälläkin aina tarvittaessa! Joskin jonain ei-minkään-merkkisenä-versiona. Varmaan yksi parhaimmista vehkeistä ikinä! Huvittavan näköistä se kyllä on, kun kaivaa puhelimen esiin ja se on johdolla kiinni jossain. Aika hc-meininki. ;)

  1. Mulla on moni kaveri ihmetellyt kanssa, että mikä ihme toi johto tossa sun puhelimessa on. :D Ja seuraavaksi ihmetelleet, että mikä toi vehje on… Aivan liian harva tuntuu tietävän näistä!

 3. Mä niin tarviin tollasen! Puhelimest loppuu melkein jokapäivä akku kesken päivän enkä vaan opi kantamaan laturia mukana. Pari viikkoo sitten meinas käydä hassusti kun eksyin ja akku loppui noin sillä sekunnilla. :( Puolentunnin kävelyn jälkeen löysin sitten uudelle bussipysäkille, mutta silloin kyllä ahdisti. :D Yleensä kännykkä neuvoo heti tien.

  1. Laturin mukana kantaminenkaan ei aina auta kun niin harvassa julkisessa paikassa on pistorasioita saatavilla. Joiltain lentokentiltä olen löytänyt pistorasioita, joista sähkö on kytketty pois päältä, ettei siitä voisi ladata mitään… ja vieressä toki maksullinen latauspiste!

 4. Tommoisen kun ostaa, niin kannattaa tarkistaa pari olennaista numeroarvoa, eli varauskapasiteetti ja ulostulovirta. Ensimmäinen siis kertoo osapuilleen kuinka monta latauskertaa tuosta saa ja toinen sen, kuinka nopeasti lataus tapahtuu. Ainakin merkittömissä noissa on aika paljon vaihtelua ja todennäköisesti myös numeroarvojen luotettavuus on vähän niin ja näin…

  1. Totta tuo, ja etenkin se, etteivät numeroarvot aina valitettavasti ole luotettavia. Kaveri, jolta tämän akun sain, kertoi, että he olivat akkua kehittäessään mittailleet markkinoilla olevia akkuja, ja ilmoitetuilla numeroarvoilla ei usein ollut mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge