Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuoden alku on minulle aina mieluista aikaa, eikä vähiten siksi, että minulla on synttärit. Tällä kertaa täytän tasavuosia, ja sen kunniaksi Iirokin kipaisee Euroopassa, jotta pääsemme juhlistamaan yhdessä ensi viikonloppuna.

Aluksi ajattelimme viettää viikonlopun ihan vaan luonani Luxemburgissa, mutta sitten mieleeni pälkähti pari ilmaista hotelliyötä, jotka olin saanut erään luottokortin kylkiäisinä. Kyseessä oli ”kaksi ilmaista yöpymistä missä tahansa Hyatt-hotellissa maailmassa”, ja Iiro oli joskus aiemmin heittänyt vitsinä, että pitäisikö lähteä Tokioon tai Pariisiin, koska siellä sijaitsisivat maailman hienoimmat (ja kalleimmat) Hyattit. Tokioon emme ole edelleenkään lähdössä, mutta Pariisi… hmm… mikä ettei?

Soitin vihdoin eilen Hyattin asiakaspalveluun. Olin käsittänyt, että yöt saisi, jos hotellissa vain olisi vapaata, mutta tämä oli väärin käsitetty. Sen sijaan yöt saisi käyttää, jos hotellin ”palkintoyökategoriassa” olisi vapaata, ja tätä ei enää perjantain ja lauantain väliselle yölle löytynyt. Pienen pettymyksen jälkeen tajusimme kuitenkin, että ihan yhtä hyvin voisimme yöpyä hotellissa lauantaista maanantaille, koska ehtisin töihin vielä maanantaiaamun ensimmäisellä TGV-junalla. Siispä nyt olen pikkuisen normaalia enemmän innoissani tästä hotellista:

ParkHyattParisVendome

Park Hyatt Paris Vendome tarjoaa asiakkaidensa käyttöön mm. spa-osaston. Tuskin maksaisin ihan heti hotellista lähemmäs tuhat euroa yöltä, mutta todella mielelläni kyllä käyn katsomassa, miten luksushotellissa yövytään! [Kuva: Pyonko Omeyama]

Seuraavaksi pitikin sitten hommata itsensä Pariisiin. Junaliput olivat näin myöhään ostettuna kalliimmasta päästä, mutta eivät poskettomia. Ongelmaksi sen sijaan meinasi muodostua Iiron lentolippujen muutos. Piti olla ihan läpihuutojutto muuttaa lennot Deltalla niin, että Luxemburgin sijaan Iiro lentäisikin suoraan Pariisiin, mutta puhelimessa koimme ikävän yllätyksen: vuodenvaihteessa oli muuttunut sääntö jos toinenkin, ja mikä olisi onnistunut heittämällä kaksi päivää aiemmin, ei nyt mitenkään kävisi päinsä.

Voi ärsytyksen huippu! Olisi tietenkin pitänyt tajuta, että jos jotain tarvitsee muuttaa puhelinpalvelun kanssa, se on parempi hoitaa ennen vuodenvaihdetta kuin sen jälkeen, koska tietenkin meillä oli tiedossa, että joku epämääräinen läjä muutoksia Deltan kanta-asiakasohjelmissa tulisi voimaan 1. tammikuuta. Ei vaan käynyt mielessä, että ne muutokset saattaisivat vaikuttaa tähänkin.

Soita aina ennen vuodenvaihdetta -säännön lisäksi lentoyhtiöiden ja muiden isojen yritysten kanssa toimiessa on kuitenkin voimassa myös toinen sääntö: Jos et ensimmäisellä kerralla saa haluamaasi, soita uudestaan. Iiro yritti uudestaan seuraavana aamuna, ja tällä kertaa puhelinpalvelija suoranaisen kieltäytymisen sijaan kutsui esimiehensä paikalle – ja melkein tunti siihen meni puhelimessa, mutta lopulta toisessa päässä saatiin manuaalisesti ohitettua uudet säännöt, ja saimme haluamamme. Jee!

Hôtel de Ville, Paris

Pariisi, täältä tullaan!

Tämän reissun kanssa kävi siis hyvä onni. Nyt tarvitsisin vielä ripauksen sitä samaa onnea, sillä minun paluuni Eurooppaan ei tällä hetkellä ole menossa ihan nappiin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun pitäisi olla jo lentokoneessa matkalla Minneapolista, mutta pohjoisessa ilmeisesti on -20C ja lunta pyryttää vaakasuoraan – déjà vu vuoden takaisesta – joten kyseinen kone ei ole ehtinyt vielä edes tänne Denveriin. Ainoa vaihtoehtoinen reititys tälle päivälle oli New Yorkin kautta ja sisältää lentokentän vaihdon La Guardianilta JFK:lle, johon minulla on tällä hetkellä aikaa 1h50min, eli todella vähän. Jätin jo ruumalaukkuni Iirolle tuotavaksi, mutta saa nähdä, miten ehdin edes pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Jos en ehdi, joudun omalla rahalla etsimään itselleni hotellin New Yorkista, ja vaikka ehtisin, minulla on silti 25 minuutin vaihto Charles de Gaullella Luxemburgin koneeseeni, eli ei tämä nyt ihan hyvältä näytä.

Ainoa hyvältä näyttävä asia tässä on, että boarding passissani lukee tällä hetkellä Atlantin ylittävälle lennolle matkustusluokaksi ”business”. Ei mitään havaintoa, onko tämä virhe vai ei, mutta sormet ristissä että ei ole!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

21 kommenttia postaukseen “Uusi vuosi, uudet kujeet”

 1. Toivottavasti hyvä tuuri jatkuu myös tämän viimeisen lennon ajan! :) Tervetuloa eurooppaan ja hyvää syntymäpäivää jo näin etukäteen ! : )
  Katja on viimeisimpänä kirjoittanut: Haaveita vuodelle 2015

  1. Ei ihan täysin jatkunut, jäin nalkkiin CDG:lle, mutta sentään Euroopassa ja illaksi päässee kotiin! Kiitokset synttärionnitteluista. :)

 2. Wuhuu! Vähänkö varmasti hienoa päästä yöpymään todelliseen luksushotelliin ilmaiseksi. Toivottavasti teitä hemmotellaan oikein kunnolla.

  Mä en muuten meinaa millään pysyä mukana missä maassa sä milloinkin asut, vaikka mielestäni luen sun blogia hyvinkin ahkerasti :D Tuolla oikealla yläreunassahan ne asuinpaikat näyttää lukevan, mutta silti luulin sun muuttaneen Coloradoon pidemmäksikin aikaa.

  Toivottavasti pääsit hyvin perille Luxemburgiin!
  Elina / Vaihda vapaalle on viimeisimpänä kirjoittanut: Matkakaverina Sony A6000-järjestelmäkamera

  1. Haha, ei ihme ettei täällä blogin kautta pysy aina kärryillä, kun tuntuu, ettei kaikki hyvät kaveritkaan pysy. :D Mä teen nykyään sen verran spontaaneja päätöksiä asuinpaikkojen suhteen, että kaikki mun muutot on ”toistaiseksi mutta ei välttämättä pitkäaikaisesti”.

   Ja hemmottelua todellakin olisi toiveissa! Olen jo netin kautta ihmetellyt tuon hotellin palveluita, ja enpä ole esimerkiksi ikinä ollut hotellissa, jossa olisi housekeeping-käynti huoneissa kaksi kertaa päivässä…

 3. Wau mikä hotelli! Jään mielenkiinnolla odottamaan raporttia! :D Nauttikaa kunnolla (koko rahan edestä…) ja hyvää synttäriä jo etukäteen!

 4. Hyvää synttäriä myös täältä ja ihanaa Pariisin viikonloppua ! Tuo juttu, että ehdit vielä maanantai aamuna töihin Pariisista TGV:llä – se on jotain. Ei siis se, että joutuu/pääsee, mutta nuo etäisyydet.:)

  1. No niinpä! Junamatkan pituus ajassa on aika lailla sama kuin jos haluaisi lähteä aamulla Helsingistä Tampereelle. Siis onnistuu ilman mitään ongelmia. Hinta vaan taitaa olla korkeampi kuin tuolla Helsinki-Tampere välillä, mutta junakin taittaa sitten aika paljon pidemmän matkan.

 5. Eipä kyllä tule yhtään ikävä lentomatkustamista, vaikka ehkä matkustamista noin yleensä. :P Onneksi pääset sentään illaksi kotiin. Viikonloppu Pariisissa ei kuulosta yhtään huonolta, varsinkaan tuollaisessa hotellissa! Oikein hyvää synttäriä ja Pariisia!
  Annika on viimeisimpänä kirjoittanut: Japanissa keskellä Buenos Airesia

  1. Todellakin, _onneksi_ pääsin illaksi kotiin, koska jossain vaiheessa vaihtoehtoista reititystä etsiessä minulle ehdotettiin, haluaisinko sittenkin lähteä liikkeelle vasta tiistaina ja päästä perille keskiviikkona. No en todellakaan, piti päästä töihin! Nämä lennot löytyivät sitten noin 20 minuutin etsiskelyn jälkeen, kun Iirokin oli liittynyt mukaan kännykän voimalla ja bongasi nämä.

  1. Nyt on kaikki junaliputkin kohdallaan ja ylimääräinen yö toisesta hotellista varattu pe-la, joten varmasti pääsen! Kohta pitääkin ruveta jo pakkailemaan. ;)

  1. Ei säilynyt! JFK:lla minulle meinasi jo asiakaspalvelija antaa bisnespaikan, mutta sitten siihen tuli paikan päälle toinen jannu, joka näki lippuni vilaukselta ja rupesi inttämään, että minulle kuuluu vain economy-paikka. Että otti päähän! Kaiken lisäksi se lopullinen paikka oli keskipaikka sellaisesta kohtaa konetta, missä kone kapenee, eli meinasin litistyä kahden rotevan miehen väliin, ja minun ”edessäni” oleva penkki oli itseasiassa merkittävästi minusta vasemmalla, eli ruokani tuli melkein viereisen äijän syliin.

   Hotellista varmasti raporttia sen sijaan seuraa myöhemmin!

 6. Mullakin kiinnostelee miten tässä lopuksi kävi :D Melkoiseen hotelliin olette kyllä pääsemässä! Ette kai sattumoisin olisi tulossa ensi viikolla myös Amsterdamiin tai Brysseliin? Olen maanantaista torstaihin pikavisiitillä. Luxia harkittiin mutta sinne on niin törkysurkiat yhteydet Damista..
  Maarit Johanna on viimeisimpänä kirjoittanut: Muistan öisen Saanatunturin

  1. Ei olla, harmi! Olisi ollut kiva tavata. Mulla itseasiassa on keskiviikkona miittari, jota varten yleensä pitäisi matkustaa Brysseliin, mutta juuri tällä kertaa se järjestetään logistisista syistä Ranskassa… Ja tosiaan, Damin ja Luxin väliä on kätevintä kulkea lentäen, toisiksi kätevintä on vuokrata auto ja hurutella sillä. Junat ja bussit on suorastaan säälittävän epäkäteviä tuolla välillä. :/

 7. Huh, aika stressavalta kuulostaa, mutta toivottavasti pääsette viettämään viikonloppunne aiotuissa merkeissä!

  Itse palasin kotiin eilen, enkä kyllä ymmärrä, miten jaksat ja pystyt lentämään niin usein, varsinkin noita pitkiä lentoja. Mulle riitti lentomatkailu taas vähäksi aikaa. :-)

  1. En varmaan jaksaisikaan, ellei minulla olisi erittäin hyvä syy moiseen. Kaikkea se parisuhde teettää!

 8. matkanne osui jännittävään aikaan. olemme ensi viikolla menossa Pariisiin, viettämään minun syntymäpäivääni. postittanet tilannetiedotuksesi viikon alussa?

  1. Vähän ehkä liiankin jännittävään… piti nyt junasta käsin tarkastella, miten metrot kulkevat, kun niitä on kuulema suljettu.

   Yritän postata tästä asap, mutta joka tapauksessa erittäin hyvää tulevaa synttäriä! Kiva kuulla susta/teistäkin taas. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge