Matka Bulgariaan ja Makedoniaan – äänestä ja voita matkalahjakortti!

Nyt seuraa jotain, josta olen todellakin innoissani, jonka takia olen selaillut matkaoppaita ja internetiä, googlettanut lentoja, majapaikkoja ja maailmanperintökohteita, ja hionut tekstejä yömyöhään kaiken muun lomassa. Siis mitä?

Jonkin aikaa sitten Matkapojat lähestyi minua tarjouksella: suunnittele meille blogisi nimikkomatka. Ja minähän suunnittelin! Selvää oli alusta alkaen, että matka keskittyisi eurooppalaisiin maailmanperintökohteisiin, ja koska halusin sisällyttää matkaan kohteita, joita en ole vielä itse nähnyt – matkan toteutuessa lähtisin sille tietenkin itse mukaan – niin päädyin pitkän pohdinnan jälkeen Kaakkois-Eurooppaan. Tarkemmin: Bulgariaan ja Makedoniaan!

Rilan luostari, Bulgaria
Matkalla yövyttäisiin pyhiinvaeltajamajoituksessa 900-luvulla perustetussa kuvankauniissa Rilan luostarissa, joka on yksi Bulgarian maailmanperintökohteista. [Kuvat: Dennis Jarvis & Filip Stoyanov]

Located about 110 km outside of Sofia, Bulgaria is the Rila Monastery. It was the highlight of my trip to Sofia. — Nomadic Matt

Tikvesin viinitilat
Makedoniassa nautittaisiin Tikvesin viinialueen viineistä. [Kuvat: Macedonia for 91 days]

Each of the wines we tried, from the semi-dry Muscat Ottonel to the intense Vranec Reserve, were excellent. And it was a pleasure to learn about and slowly enjoy them on the restaurant’s terrace, while the sun settled down behind the gorgeous Macedonian hills. — Macedonia for 91 days -blogi

Ohrid, Makedonia
Matka päättyisi Ohrid-järven rannalle. Ohridin kaupunki on maailmanperintökohde hienojen keskiaikaisten rakennuksiensa takia, mutta makedonialaiset saapuvat kaupunkiin rantalomalle. [Kuvat: Xiquinho Silva, Tony Bowden, Dennis Jarvi, Moon_son, Klovovi]

Yhteenvetona Makedoniasta voisi todeta, että siinä missä aina joskus jostain paikasta sanotaan, että se on kuvankaunis, niin Ohridin osalta voisin vaikka sanoa, että tuo piti oikeasti paikkansa – maisemat olivat monessa paikkaa oikeasti kuvankauniit! — Pirkko Meriharakka-blogista

Tarkempi matkaohjelma nähtävissä täällä.

Miltä vaikuttaa, kiinnostaisiko lähteä matkalle? No nyt on sinulla mahdollisuus edesauttaa tämän matkan järjestymistä. Seitsemän muutakin suomalaisbloggaria suunnitteli omat nimikkomatkansa, ja niiden kesken on parhaillaan käynnissä äänestys, joten käypä äänestämässä tämä matka Matkapoikien ohjelmaan! Äänestys on auki 6. kesäkuuta saakka, ja kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Matkapoikien matkalahjakortti. Äänestämään ei valitettavasti pääse ulkomailta, joten jos et ole Suomessa, kannattaa vinkata tästä arvonnasta suomalaisille kavereille.

Mutta nyt, arvonta pelkästään tämän blogin lukijoille!

Suuremman arvonnan lisäksi yhdellä onnekkaalla on mahdollisuus voittaa Viking Linen risteilylahjakortti, ja tähän arvontaan osallistuaksesi riittää, että jätät kommentin joko tähän postaukseen tai Facebookin puolella kilpailusta kertovaan statukseen. Kommentoimalla molempiin tuplaat mahdollisuutesi, ja minusta olisi kiva kuulla, jos sinulla on kokemuksia Bulgariasta tai Makedoniasta, tai jos ei, miltä tämä matkasuunnitelma vaikuttaisi. Tietenkin arvostan, jos olet käynyt äänestämässä tätä matkaa Matkapoikien kisassa, mutta tämä ei ole edellytys osallistumiselle. Tässäkin arvonnassa vastausaikaa on 6. kesäkuuta asti.

Arvontaonnea! Ja koska matkaan on kivempi lähteä porukalla, kannattaa vinkata tästä arvonnasta mahdolliselle matkaseurallekin! ;)

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

22 kommenttia postaukseen “Matka Bulgariaan ja Makedoniaan – äänestä ja voita matkalahjakortti!”

 1. Kävin näitä jo aiemmin tällä viikolla kurkkimassa tuolta Matkapoikien sivuilta ja suu venähti sellaseen hymyyn kun näin sun suunnitelmat – siis mun tän hetken unelmareissu! Jopin opiskelutoveri on Bulgariasta kotoisin ja mä oon nyt tentannut tyypiltä jo kaikki maan matkavinkit mitä lähtee :D
  P.S Miten herkulliset värit tän postauksen kuvissa!
  Ida – idaloveslife on viimeisimpänä kirjoittanut: ROAD TRIP – Piran, part 2

 2. Makedonia on jo pitkään ollut haavelistalla! Kävin myös äänestämässä :)

 3. Tää sun matka on ehkä mun suosikki näistä, vaikka kaikki ovat kyllä tosi hyviä! Mielenkiintoisia kohteita ehdottomasti olet saanut koottua tähän. :)
  maarit on viimeisimpänä kirjoittanut: Springtime

 4. Nuo ovat ihania paikkoja. Olen ollut Rilassa ja Ohridissa, ylipäätään kierrellyt Bulgariaa, joka on mainettaan tuhennesti parempi! Makedoniasta olen nähnyt vain Skopjen. Kiva kaupunki sekin. Itä-Eurooppa on kovin aliarvostettu siihen nähden, mitä kaikkea ihanaa sillä on tarjota. Matkasi kuulostaa tosi kivalta – kuten minunkin. ;)
  Annika | Travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Tyylikäs Kööpenhamina

 5. Mä oon ollut noista sun luettelemista paikoista Ohridissa kolme kertaa. Eiku neljä? No, aika monta. :) Kerran olin pari yötäkin, muuten ihan vaan päiväreissuilla. Ohridissa on ihan kiva pato, jonne voi käppäillä. Ja sitten siellä oli niitä roomalaisia (?) raunioita, jotka olivat hienoja. Koko kaupunki on joka tapauksessa tosi nätti.

  Oli myös metkaa vuokrata sellainen pieni vene ja kuski pariksi tunniksi ja pörrätä Ohrid-järvellä. Meidän kuski vielä tarjosi ystävällisesti meille ”tosi hyvää” kotiviiniä. :)

  Makedonian maaseutu on tosi nättiä, mutta Skopje oli ainakin vuosina 2008 ja 2009 vielä aika rähjäinen. Toivottavasti ovat saaneet sitäkin kunnostettua. mutta Ohrid oli tosiaan jo silloin ihan siisti. Ruoka Balkanilla on kyllä tosi hyvää.

  Bulgariasta mulla on kokemuksia vain Mustan meren rannan turistirysistä, niin eipä siitä sen enempää… Tai oikeesti sielläkin on upeita nähtävyyksiä, jos nyt ehtii ja viitsii niihin auringonotolta ja bailaamiselta tutustua. Mutta sun retki taisi olla menossa ihan muualle.
  Minttu on viimeisimpänä kirjoittanut: Mouh!

 6. Nyt on käyty äänestämässä! Vaikutti todelta mukavalta suunnitelmalta.
  Bulgariasta tai Makedoniasta ei valitettavasti ole kokemuksia, vaikka varsinkin ensimmäinen kiinnostaisi kovasti. Vuosia sitten oli sinne itseasiassa jo matka varattuna, mutta sairastapauksen vuoksi emme päässeetkään matkaan eikä ole sitten myöhemminkään tullut jostain syystä lähdettyä.

 7. Kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta! Opiskeluaikoina teimme lukuisia reittisuunnitelmia erilaisille kuvitteellisille matkoille. Oli todella mielenkiintoista mutta myös haastavaa osata sisällyttää matkoihin tarpeeksi katseltavaa ja koettavaa ilman että suunnitelmasta tulisi liian raskas.

 8. Tämä kohde kuulostaa ehdottomasti parhaimmalle, joten äänestys tehty. Niin erilaista, niin ”eksoottista” ja vähemmän nähtyä!

 9. Kiehtovia kohteita oli muitakin, mutta tämä vei kyllä voiton!

  Niin ja täytyy kyllä sanoa, että tämä blogikirjoituksesi on huomattavasti myyvempi kuin tuo Matkapoikien esite. Visuaaliselle ihmiselle nuo kuvat vaan toimivat paremmin kuin tuhat sanaa :)
  Photography is Travel on viimeisimpänä kirjoittanut: MORNING IN HVAR TOWN

 10. Upealta kuulostaa tuo sinun matkasuunnitelmasi! Käyty antamassa ääni :)

 11. Vitsi tuo matka olisi upea, Bulgaria on jo pitkään ollut toiveissa!

 12. Mielenkiintoinen matka, äänestetty. :)

  Me oltiin reilu vuosi sitten laskettelemassa Bulgarian Banskossa, ja maa kyllä yllätti positiivisesti. Bansko oli oikein hieno ja vanha kaupunki, ainakin sen hotellikompleksialueen ulkopuolella. Bulgarialainen ruoka oli myös tosi hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge