5 viikon kohokohtaa

Blogi on ollut hiljainen viimeiset pari viikkoa, mutta kulisseissa on ollut kiirettä! Näkyvin kuuma rauta, #matkachat, on pirskahdellut bloginkin puolelle, ja ensimmäinen keskustelu toissapäivänä oli niin onnistunut, että vieläkin hymyilyttää. Mutta TV-Shop-tyyliin, ”eikä tässä vielä kaikki”…

Photo
Meillä on ollut pari kuukautta netti ja kaapeli tauolla, joten naputtelin maanantaina taloyhtiön yleisen netin varassa. Juomapullossa itsetehtyä jääteetä, lempparihellejuomaani.

…sillä paljon isompi proggis on tullut vihdoin päätökseensä: blogi kääntyy englanniksi! Kauan siinä kestikin selvittää tekniset kuviot, säätää domain-nimien, forwardingien ja DNS-palveluiden suossa, puhumattakaan useamman plugarin sekä koko WordPress-teeman kääntämisestä astetta elegantimmin kuin mitä olin aiemmin vaivautunut tekemään – .po- ja .mo-tiedostoilla koodin sörkkimisen sijaan. Purkkaratkaisuilta ei vältytty, ja strategisiin paikkoihin piti lisätä pari riviä if-else-PHP-koodia, joka tuskin läpäisisi jonkun periaatteellisemman nörtin seulaa, mutta hälläväliä kunhan toimii. Vai toimiiko? Kaikki omituisuudet kommenttiboksiin, please! Tavoitteena siis, ettei tämä muutos näy suomenkieliselle lukijalle muuten kuin kielivalikkona vasemmassa yläkulmassa…

Globe Called Home

…ja sitten vähän henkilökohtaisempiin kohokohtiin: olen välillä tiedottanut blogin puolella urheilutavoitteistani ja niiden toteutumisesta, joten en malta olla hehkuttamatta, että tulin juhannuspäivän triathlon-kisoissa toiseksi! Saavutus kuulostaa suuremmalta kuin onkaan, koska sarjassani ei ollut kuin yhteensä viisi urheilijaa, mutta olen silti äärettömän ylpeä – ja lievästi hämmentynyt. Treenikauteni ei nimittäin ollut sieltä vakuuttavimmasta päästä, ja pyöräilyssä nousin useaan otteeseen pyörän selästä kävelemään, kun pienin vaihde ei enää riittänyt toista kilometriä jatkuvassa ylämäessä. Vuoristotriathlon veti tehokkaasti luulot pois…

Triathlon
Jaksoin sentään maaliviivalla nostaa kädet tuuletukseen.
Bison in Colorado
Triathlonin jälkeen pysähyimme kotimatkalla katsomaan biisoneita ja erityisesti biisonivauvoja, jotka laiduntavat eräässä Coloradon osavaltiopuistossa moottoritien varressa.

…jonka jälkeen seuraavana päivänä oli hyvä lähteä palauttavalle patikoinnille. Olimme jo kerran aikaisin kiivenneet Green Mountainin huipulle, josta näkee kivasti sekä kotikaupunkimme Boulderin ylle että toiseen suuntaan, Indian Peaks Wildernessiin. (Ja tämä kaikki kaupungin ”puistossa”!!) Viime kerralla tarvoimme lumessa, ja reitti tuntui tällä kertaa helteestä huolimatta helpommalta, kun ei tarvinnut liukastella ympäri polkuja. Katsopa alla olevat kuvat vertailuksi, ennen kuin siirrytään viikon viimeiseen kohokohtaan…

Indian Peaks viewed from Green Mountain, Boulder
Kesäinen näkymä, vaikka horistontin vuorilla on yhä lunta.
Jenni on Green Mountain Summit in winter
Sama näkymä helmikuussa
Green Mountain, Boulder, in winter
Tämäkin kuva on helmikuulta. Green Mountainilla (2090m) ei todellakaan ollut kesäkuussa lunta.
Indian Peaks from Green Mountain, Boulder
Horisontin vuoret ovat Indian Peaks, ja tunnistan niistä tasan yhden: Mount Audubonin, jolle kiipesimme vuosi sitten. Longs Peak on Indian Peakseista pohjoiseen, ja sen tunnistaa, koska se on pohjoisin nelitonninen ja selvästi muita korkeampi.

…nimittäin lähden illalla (tai aamuyöstä) red-eye-lennolla eli yölennolla, jonka lentoaika aikaeron takia on merkittävästi yöunia lyhyempi, ja suuntana on Miami!! Auringon kaipailu on vähän jäänyt toista viikkoa kestäneiden helteiden myötä, mutta merta on ihana päästä tapaamaan: rannalta käsin, snorklaten, veneajelulla… Reissun kipinänä toimi hyvä ystäväni Elina, johon tutustuin taannoin Luxemburgissa, ja joka on Etelä-Amerikassa vietetyn kuuden kuukauden jälkeen palaamassa Suomeen, sopivasti Floridan kautta. Iiro liittyy seuraan päivää myöhemmin, ja Miamin lisäksi käymme myös Key Westissä. Blogeista Miami-vinkkejä ovat tarjonneet Curious Feet, Fotobloggeri ja 50 States Puzzle, josta myös jälkimmäisimmän Ulla auttoi Facebookin puolella kertomalla kaupunginosista sen verran, että päädyimme majoittumaan ensimmäisen yön Little Havannassa. Viime hetken ravintolavinkit ovat yhä enemmän kuin tervetulleita!

Miami Beach
[Kuva: Corey Balazowich]
Kuten ennenkin, liveterveisiä reissun päältä voi seurailla Instagramista, Facebookista ja Twitteristä, ja lisäksi olen opettelemassa Snapchatin käytön, koska naapurin 11-vuotias tyttö kertoi, että se on enstex magein juttu just nyt, ja luulen, että hän tietää, mistä puhuu. Jos joku blogin lukijoista käyttää kanssa Snapchatia, niin Story päivittyy tunnuksella @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

18 kommenttia postaukseen “5 viikon kohokohtaa”

  1. Hei kiitti vinkistä! Tuo näyttää olevan vähän liian pohjoisessa tälle reissulle, mutta lokakuussa olen menossa Fort Lauderdaleen ja silloin tuo osuu paremmin. Korvan taa siis. ;)

  1. Kiitos, Milla! Rannoilla lepäily ei tosiaan juuri nyt kuulosta hassummalta, vaikka kohteesta lukiessa on nähtävyys-listaakin päässyt kerryttämään. :D

 1. Mekin olemme jotenkin tuota englanninkielistäkin versiota blogillemme haikailleet, mutta emme vielä(kään) ole sitä saaneet aikaiseksi :-( Sitä odotellessa on työjonossa Örö-juttumme kääntäminen ruotsiksi, kun sitä(kin) meiltä toivottiin :-)
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: Mallorcaa pyöräillen

  1. Heh, multa on turha kenenkään odottaa mitään muita kieliversioita kuin tuota englantia. Siinä kääntäminen on helppoa ja nopeaa, kun ei itse tarvitse olla turhan uskollinen alkuperäistekstille. ;)

 2. No jo on hulinaa! Onnea hopeasta :).
  Minä mietin keväisen blogimuuttoni yhteydessä yhtenä vaihtoehtona uuden blogin aloittamista oman domainin alla englanninkielisenä. Laiskuus sitten vähän voitti, mutta kokonaan en ole ajatusta hylännyt. Suurin osa ystävistäni on muita kuin suomalaisia, mutta toisaalta äiti ja muu perhe Suomessa taitaa olla suomenkielisen tekstin kannalla. Ehkä jossain vaiheessa :).
  Ansku Bcn on viimeisimpänä kirjoittanut: Täkäläinen juhannus ja lomasuunnitelmia

  1. Juuri tuosta syystä mietin jo kolme vuotta sitten blogia perustaessa, pitäisikö kirjoittaa englanniksi, että myös ei-suomenkieliset kaverit pysyisivät kärryillä. Toisaalta esim osa ulkosuomalaisjutuista on sellaisia, etteivät ne toimisi englanniksi ollenkaan, joten varmaan jatkossakin kirjoitan osan jutuista vain kotimaisella.

  1. Ihan oikeasti patikointi auttoi jumittaviin pohkeisiin! Sen jälkeen tosin oli kiva maata sohvalla katsellen Borgenia. :D

 3. Sun käännösprojektisi kuulosti mun epänörttikorviini niin pelottavalta, että olen ihan tyytyväinen siihen, että mulle oli alusta alkaen selvää blogin kaksikielisyys (vaikka se vaatiikin tuplasti työtä). Kyllä mulle on aina ollut tärkeää se, että myös mun ei-suomalaiset kaverit pääsee jyvälle mun reissuista ja muista hullutteluista, joista blogissa kerron. Kahdeksan vuoden ajan kun on työskennellyt ja asustellut kansainvälisesti, niin noita muun maan tuttuja on kertynyt aikamoiset määrät. Kotonakin asuu yksi! :) Aikamoinen viikko sulla tosiaan. Onnittelut multakin tuosta triathlon-suorituksesta, vau!
  Saana · Live Now – Dream Later on viimeisimpänä kirjoittanut: 5 merkityksekkäintä muistoa Düsseldorfista

  1. Musta tuntuu nyt yhden postauksen perusteella, ettei työtä edes ole tuplasti, kun kuitenkin kuvien editointi ja valikointi täytyy tehdä vain kerran. Katsotaan miltä tämä käännösten rustaaminen tuntuu parin kuukauden päästä, mutta ainakin nyt fiilis tuon nörttiosuuden ylittämisestä on hyvä!

 4. Biisonivauva on uusi käsite. Käsittääkseni biisoni on nautaeläin, joten sille syntyy vasikoita.

  1. Kiva, että lukijat oppivat blogista uusia käsitteitä. ;) Eläinvauvoista (esim kissavauva) puhutaan, kun eläimen jälkeläinen on erityisen söpö ja hellyyttävä.

  1. Kiitos! Samaa mieltä, ja siksi tämä laji onkin niin mieluisa, koska itsensä kanssa kilpailu riittää. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge