Kesäkesäkesä! eli 7 parasta kesätekemistä

Kirjoitin kuukausi sitten, että auringonpaisteesta nauttiminen on yksi hyvä syy muuttaa Coloradoon: Kalliovuorten itäpuoleinen preeria kun on vähäsateista aluetta, ja minä olin jo lopen kylläsynyt Luxemburgin säihin. Toukokuun puolivälissä pakkasin kimpsuni innosta hihkuen, ja…

…no tietäähän sen miten siinä kävi. Jo puolivälissä toukokuuta uutisoitiin, että meneillään on sateisin toukokuu 20 vuoteen. Loppukuusta läheisestä Colorado Springsistä uutisoitiin, että toukokuu oli sateisin kuukausi 121 vuoteen, siis siitä lähtien kun mitään mittauksia on tehty. Boulderissakin oli satanut toukokuussa 20 senttiä, eli noin kolme kertaa niin paljon kuin yleensä Helsingissä marraskuussa.

Paikalliset vitsailivat jo muuttavansa pois. Minä hautauduin sohvalle takkatulen ääreen ja katselin rakeiden piiskaavan kivetystä ulkona, keitin uuden kupillisen teetä ja ihmettelin säätiedotuksia, jotka lupasivat lunta. Kai tämän on jossain vaiheessa pakko loppua???

Ja loppuihan se, viime viikonloppuna. Kävimme silloin laskemassa koskea, joka kuohui sateiden ansiosta ennätyslukemissa (siitä pian lisää juttua!), ja nyt tällä viikolla olen nauttinut helteisistä iltapäivistä uima-altaan äärellä. Ilmastointikin on vihdoin naksautettu päälle.

Alkaneen kesän ja Instagram Travel Thursdayn kunniaksi seitsemän parasta kesätekemistä Instagram-kuvilla höystettynä:

Loikoilu Uima-altaalla
Yhdysvalloissa useilla taloyhtiöillä on asukkaille uima-allas

1. Loikoilu

En ole rantalomien ylin ystävä, mutta välillä on kiva maata auringossa rannalla, altaan reunalla tai puistossa – ja lukea! Tilasin kesää vasten pari uutta aikakauslehteä (Backpacker, Travel+Leisure ja Real Simple) jo olemassaolevien tilausten lisäksi (Time ja paikallislehti 5280), mutta viimeiset pari päivää olen uppoutunut altaalla kirjaan. Tykkäsin elokuvastakin, mutta Wild toimii kirjana vielä tuhat kertaa paremmin. Iso peukku ja suositus tälle vaelluskirjalle!

Terassilla Haagissa
Alankomaiden Haagissa terassikelit alkoivat jo maaliskuussa

2. Terassit

Vaikka ne parhaat terassit löytyvätkin mielestäni Euroopasta, on täällä Atlantin toisellakin puolella hyviä vaihtoehtoja, kun vaan tietää mistä hakee. Tiistaina nautimme jääteetä saksalaisen naapurini kanssa Ozo Coffee Companyn terassilla, ja ajattelimme kesän aikana käydä läpi kaupungin kaikki kahvilat, joten kysykää minulta vinkkejä sitten elokuussa, jos olette Boulderiin suuntaamassa!

Patikointi Kalliovuorilla
Katse kohti mantereen läpi kulkevaa vedenjakajaa

3. Patikointi

Vuorilla on vielä lunta ja Fourteenereille ei ole asiaa ilman lumikenkiä ennen heinäkuuta, mutta matalammat vuoret alkavat olla jo kesäpatikointikunnossa. Avasimme patikointikauden viime lauantaina kiipeämällä Hanging Lakelle, mielettömän upealle vesiputoukselle, ja ellei ensi viikonlopulle ennustettu ukkonen äidy pahaksi, jatkoa on tiedossa jo ylihuomenna.

Purjehdus Havaijilla
Tämä purjevene ihasteli auringonlaskua Havaijilla

4. Purjehdus

Suomessa purjehdus on kuulunut olennaisena osana kesään siitä lähtien, kun isäni päätti parin vuosikymmenen haikailun jälkeen ostaa purjeveneen. Täällä on lähimmän meren rantaan reilu 1300 kilometriä, mutta vuorilta löytyy Yhdysvaltojen korkeimmalla sijaitseva purjehduskerho (2748m), ja kuulema sieltä saisi myös vuokrattua veneitä.

Mökkeily
Sipoon saaristo <3

5. Mökkeily

Jos päädymme kesällä Suomeen – suunnitelmamme tämän suhteen ovat vielä auki – niin tämä on ehdottomasti listalla. Nauttikaa te kaikki Suomessa asuvat mökkikulttuurista!

Telttailu Great Sand Dunesin kansallispuistossa
Aamu valkenee Great Sand Dunesien kansallispuistossa

6. Telttailu

Se fiilis, kun heräät aamulla upeissa maisemissa tukkina nukutun yön jälkeen, kömmit ulos makuupussistasi ja alat keitellä teetä lintujen laulaessa ja parin peuran mussuttaessa läheistä puskaa… Telttailukauden avasimme jo toukokuun sateiden keskellä, ja kesäsuunnitelmiimme kuuluu ainakin pari telttayötä Etelä-Dakotassa. Jos jollakulla on vinkkejä vaelluksesta ja telttailusta Badlandseillä, niin niitä otetaan vastaan.

Jäätelöä Trierissä
Trierin katedraali ja saksalaista jäätelöä tasan vuosi sitten

7. Jäätelö

Jäätelö on parasta silloin, kun on kuuma, ja parasta jäätelöä on Ben&Jerrysin Chocolate Chip Cookie Dough – $3 per puolen litran purkki lähikaupasta.

Mitä sinun kesääsi kuuluu?


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu,Kaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

30 kommenttia postaukseen “Kesäkesäkesä! eli 7 parasta kesätekemistä”

 1. Kuulostaa kyllä ainakin mun korvaani just täydellisiltä kesäaktiviteeteilta – täällä liputetaan etenkin loikoilun, patikoinnin, mökkeilyn ja jätskin puolesta! ;) Mun kesäni tulee toivon mukaan sisältämään edes vähän kaikkea edellämainittua (tosin noin edullista Ben&Jerrysiä en tuu kyllä löytämään koskaan…), vaikkakin pääsääntöisesti ohjelmassa on tiivistä töiden paiskimista. Onneksi työskentely-ympäristö on sentään kuvankaunis Ahvenanmaa, joten sitähän oikeastaan tuntee olevansa lomalla töistä huolimatta!
  Toivon mukaan helteet ja aurinkoiset säät tulevat jatkumaan siellä päin maailmaa – ehkäpä ne löytävät tiensä joskus tännekin asti! :)
  Laura on viimeisimpänä kirjoittanut: Hello, Åland!

  1. Se on kyllä mahtavaa, jos kesätyö on jossain muualla kuin tunkkaisessa toimistossa, ja etenkin jos se sijaitsee saaristossa. :) Mulla on tasan yhden kesän käynyt niin hyvä mäihä, että kesätyö on tuntunut puitteiden puolesta lomalta. Muuten olen joutunut istumaan neljän seinän sisässä ja ”nauttinut” ilmastoinnista, joka kylmentää toimiston jääkalikaksi. No, onneksi toimistotyöläisetkin voivat käydä edes terassilla lounastamassa!

 2. Näistä kaikki paitsi purjehtiminen tulee kuulumaan kesään. <3 Ehkä jopa sekin. Ainakin suppailu ja ohan se nyt aika lähellä. :D Tarkotus kesällä reissata, nauttia elämästä ja fiilistellä toivottavasti mahtavaa kesää.
  Marikaw on viimeisimpänä kirjoittanut: Reissukuvafiilistely

  1. Suppailua pitäisi itse mennä jossain vaiheessa kokeilemaan! Mikä tahansa vetten päällä killuminen välineestä riippumatta on ihan huippua hellepäivän tekemistä. :)

  1. Peukut pystyssä, että tulee hyvä kesä! Näistä kuitenkin lähes kaikki ovat enemmän tai vähemmän sääriippuvaisia, totean minä kun katselen ulkona raivoavaa ukkosmyrskyä. ;)

 3. Kesäkesäkesä! Mahtavia aktiviteetteja. Purjehtimista en ole koskaan harrastanut tai ollut edes purjeveneen kyydissä., mutta olisi kyllä hieno päästä joskus kokemaan sekin.
  Jena on viimeisimpänä kirjoittanut: Vintgar Gorge

  1. Suosittelen! Purkkaroinnissa parasta on hiljaisuus, joka vallitsee, kun ei ole putputtavia moottoreita häiriönä.

 4. Luin vihdoin Wildin loppuun Lofooteilla. Eihän se ollutkaan mulla työn alla kuin yli puol vuotta kun oli muka niin kiire. Ihan paras kirja. Haluaisin mieluusti lukea lisää vastaavia! Nyt on työn alla löytää lisää mieluisaa lukemista… :)

  Telttailu kuuluu vahvasti omaan kesään. Ihan silkasta ilosta ja toki sen takia, että sais rutiinia loppukesän reissua varten kun ollaan lähes koko kuukausi teltassa. Purjehdus ei oo mun listalla, mutta kajakointia on sen sijaan tarkoitus harjoittaa ja nyt onkin avain melontaseuran runsaaseen aareeaittaan koko kesäksi! Ja sit ollaan toki varattu Kanadaan parit kaksikkokajakit turkoosin järven valloitusta varten. :)
  Kea | Deep Red Blues on viimeisimpänä kirjoittanut: Lofoten ♥

  1. Mä olen tällä hetkellä siinä kohtaa, kun kengät lentää vuorelta alas. Nappasin tuon REIstä heräteostoksena, enkä sen jälkeen ole kyennyt laskemaan alas… Ihan käsittämätöntä, että tämä on muistelma eikä fiktiota!

   Me ruvettiin miettimään, pitäisikö mennä jollekin koskikajakointikurssille, kun nähtiin Colorado-joella tyyppejä harrastamassa sitä. Sitten nähtiin ne itse kosket ja mietittiin, onko tämä sittenkään niin näpsäkkä idea… :D

  1. Merelläkin voi olla tyyntä. Olen pariinkin otteeseen istunut keskellä Helsingin saaristoa purjeiden repsottaessa velttoina. Pelattiin korttia kannella odotellessa, että jotain tapahtuisi… ;)

 5. Ah, kesä! Kyllä sitä on taas odotettukin! Ja odotetaan ehkä vielä hieman lisää, sillä melko viileää on ollut. Ja sateista täälläkin. Viimeistään sitten parin viikon päästä alkaa lämpeämään, kun päästään meren sille puolelle ;)
  Heidi / Auringon alla on viimeisimpänä kirjoittanut: IGTravelThursday / Värikäs Hongkong

  1. Ai teillä on jo reissu niin lähellä! Toivotaan ettei tule liian lämmintä, nyt on pari päivää nimittäin porukat valittaneet jo helteistä. Ikinä ei ole sopivaa. :D

 6. Purjehtimisesta puheenollen käytiin viime viikonloppuna Cherry Creekillä 3 tunnin purjehduskurssilla :) Meidän ”opettajan” mukaan täällä on useampi reservoir, joissa voi purjehtia. Eihän se sama asia ole kuin merellä, mutta ainakin jonkinlainen korvike :)
  Miiabeth on viimeisimpänä kirjoittanut: Great Sand Dunes

  1. Joo, näin mä olen kanssa miettinyt. Dillon kiinnostaisi siksi, että onhan se nyt vähän absurdia purjehtia jossain melkein kolmen kilometrin korkeudessa, mutta alempaa taitaisi löytyä isompia järviä.

 7. Wild oli hyvä lukemisto Aussien pitkille lennoille! Leffaa en ole nähnyt, mutta kyllä sekin vielä pitää.
  Oon vähän kade tuosta uima-altaasta, tuollaisessa taloyhtiössä asuminen vois kelvata hetkellisesti mullekin :D
  Hei älä huoli siitä sateesta, Suomessakin on ollut ennätyssateinen toukokuu. Ja jatkuu vain. Lapissa ei ole kerennyt olla hellettä vielä yhtään päivää. Mahtaako se kesä tullakaan! Viime vuonna kesäkuussakin satoi vielä lunta. Ehkä se tästä niin pääsee itekki hyvällä syyllä ostamaan pari purkkia Ben ja Jerryä :)
  Maarit Johanna on viimeisimpänä kirjoittanut: Saaristolainen Vaakuna Vaasassa ja pala Merenkurkkua

  1. Mä olen kyllä todella tyytyväinen tähän taloyhtiöön, mutta uima-allas itsessään ei ole kovinkaan tavatonta. Silloin kun etsittiin asuntoa, niin olisko yhtä taloyhtiötä käyty katsomassa, jossa sellaista EI olisi ollut. Täällä on lämpimämpää kuin Suomessa, ja muutenkin jengi on tottuneempi jakamaan tiettyjä asioita taloyhtiön kesken – esim kuntosali on kanssa ihan standardi isommilla taloyhtiöillä. :)

   Mä tuossa pari päivää sitten istuskelin uima-altaalla ja katselin horisontissa riehuvaa lumimyrskyä. Että kyllä täälläkin sitä lunta tuli vielä kesäkuussa – onneksi vain vuorilla. :D

 8. Voi että, mä oon aina halunnut kokeilla purjehdusta, mutta ei ole oikein koskaan tullut tilaisuutta. Sen lisäksi että se on tosi kallista, tuntuu että melkein ois kivointa lähteä kokeilemaan sitä jonkun lajia handlaavan kaverin kanssa tai jotain. Mutta mökkeily on kyllä parasta Suomessa! Sääli, että kesätyöt pilaa aina kaiken kivan…
  Laura / Tuntemattomaan ja takaisin on viimeisimpänä kirjoittanut: Päivät 7–8: Rentoilua Visatuvalla ja lifti Lapista Jyväskylään

  1. Kesätyöt oli kyllä tosi harmillisia nuorempana. Olin ihan euforinen, kun ensimmäistä kertaa koin ihanuuden nimeltä palkallinen kesäloma. :)

  1. Tiäkkö, tuo takkatuli on vielä höpsömpi juttu kuin miltä kuulostaa… ulkona oli nimittäin lämmintä, mutta sisällä Community Centerissä oli tila ilmastoitu niin kylmäksi, että palelin shortseissa. Joten mitä teen näppäränä tyttönä? Ilmastointiin ei pääse käsiksi, joten laitan kaasutakan päälle. Jo on lämmintä! …ja ah niin energiatehokasta… not…

 9. En kestä. Uima-allas ja kuntosali taloyhtiössä. Mäkin haluan! :D

  Purjehtimisesta mulla ei ole kokemusta, mutta purjeveneen kyydissä olen sentään ollut. Se oli mukavaa, kun vene lipui niin hiljaisesti eteenpäin (siis ei meteliä moottorista). Telttailu on ihan parasta. Muutenkin nuo suunnitelmasi kuulostavat oikein mukavilta – kiva kesä tiedossa!
  Jepa / Unelmatrippi on viimeisimpänä kirjoittanut: Söpö Key West

  1. Uima-allas ja kuntosali on just sen tyylistä yhteiskäyttötilaa, mitä Suomessakin taloyhtiöihin pitäisi saada paljon enemmän! Onhan ne grillikatokset ja lasten hiekkalaatikotkin ihan kivoja, mutta… :D

 10. Pari kesätrippiä on tiedossa (Örön saari, Mallorcan saari, Grönlannin saari, huomaatko yhteisen nimittäjän suunnitelmissamme :-) ), mutta määrällisesti kyllä eniten työpäiviä kun on ensin talven viettänyt vapaalla.

  Purjehdusmielessä niin nythän olette lähellä Karibiaa, joten siitä vaan vaikka Brittiläisille Neitsytsaarille, on mukava (ja helppo) purjehduskohde!
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: Insinööri Pettersson ja oikeat Suomen majakat

  1. Karibia on kyllä käynyt mielessä monta kertaa ;) mutta välimatkat taitavat saarten välillä olla niin pitkiä, että kahden hengen purjeveneellä en tiedä, viitsisinkö lähteä matkaan. Mutta pidetään ehdottomasti tämäkin ehdotus mielessä! Itämeren saaret vaan houkuttelisivat helppoudellaan enemmän. :D

 11. Vastataan, kun kerran kysytään – koska minä, lempi puheenaiheeni. Teen vaikka samanlaisen listan kuin sullakin:

  1. Triathlon (Vantaa meni jo, seuraavaksi Kisko ja elokuun alussa Levi)
  2. Suunnistus (tällä viikolla on Venlojen viesti, mutta kai sitä tulee ainakin kuntorasteilla senkin jälkeen käytyä)
  3. Patikointi (Ainakin Norjassa, ehkä myös jossain Suomessa)
  4. Pyöräily (Tour de Helsinki voisi olla kiva, mutta ihan peruslenkkiä pitäisi heittää ja paljon. Ja maastoonkin pitäisi ehtiä)
  5. Multisport (tätä ei ole kuin 1-2 kisaa, mutta se on sitäkin kivempaa, kun sitä voi tehdä oman kullan kanssa)
  6. Mökkeily (myös anoppila lasketaan tähän kategoriaan, koska se on maalla)
  7. Syöminen (Mä en ole niinkään kaljaterassi-ihminen, mutta ulkona syöminen – siis ihan oikeesti ulkona eli terassilla – on ihanaa kesällä)
  Minttu on viimeisimpänä kirjoittanut: Triathlonkauden avaus Vantaalla

  1. Sulla on hauskasti 1-5 sporttia, mulla sentään vain patikointi koska purjehdusta ei musta voi urheiluksi laskea. :) Triathlon-kisa on mullakin toki edessä reilun viikon päästä, mutta vähän vielä emmin, pitäisikö ilmoittautua toiselle loppukesästä vai keskittyä vain noihin vuoriin.

 12. Minun kesääni kuuluu mökkeily Suomessa. Näen siitä uniakin! Purjehduskin on ihanaa ja kuului vahvasti entiseen elämääni. Ja jos saisin päättää, siihen kuuluisi myös paljon musiikkia ja festareita. Mutta nyt lasten kanssa se ei ole mahdollista… Ehkä muutaman vuoden kuluttua. Blogissa on muuten lippuarvonta kesämusiikkitapahtumaan. Käypä Jenni osallistumassa :)
  Héléna @ Chez Héléna on viimeisimpänä kirjoittanut: Musiikkikesä, ihana kesä – osallistu arvontaan

  1. Mä kävin nuorempana kesäfestareilla, mutta sittemmin se on jäänyt. Keikoilla ja klassisen musiikin tapahtumissa on kyllä ihan kiva käydä, mutta kun ei pahemmin fanita yhtäkään bändiä tai edes tyylisuuntaa, niin harvemmin tajuaa lähteä, ja edellisestä kesäfestarikäynnistäni on vuosia. :)

   Koska olen tämän kuun lopussa Helsingin sijaan Miamissa (!!), niin jätän nyt arvontaosallistumisen väliin, mutta toivottavasti joku muu Etelä-Suomessa viihtyvä huomaa tämän ja käy osallistumassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge