Minne sinä menisit maailmanympärimatkalla?

Vaikka maailmanympärimatka ei ole ikinä ollut konkreettisena lähitulevaisuuden tavoitteena, välillä tulee mietittyä, minne sitä suuntaisi, jos yhtäkkiä töistä irtoaisi useampi kuukausi vapaata sekä minulle että matkaseuralle ja rahatilanne antaisi myöten. (Tähän mietintään haastoi minut myös taannoin Vailla pysyvää osoitetta -blogin Eija, ja melkein vuotta myöhemmin olen valmis naputtelemaan tämän postauksen.)

Aikaeron takia itään lentäminen on pepusta, länteen ihan jees. Minun unelmien maailmanympärimatkani siis kiertäisi luonnollisesti pallon lännen kautta.

[Kuva: Jepa / Unelmatrippi]
Tämän eeppisen maiseman pilvien keskellä varmaan tunnistavat kaikki. [Kuva: Jepa / Unelmatrippi]

Peru & Machu Picchu

Coloradosta lähdettäessä Peru olisi vähän takapakkia itään päin, mutta olen lukenut niin paljon valitusta ja pohdintaa vuoristotaudista Machu Picchun (2430m) ja erityisesti Cuscon (3400m, Machu Picchua lähin lentokenttä) yhteydessä, että tällaista tilaisuutta ei voisi jättää käyttämättä. Siis millaista? No mehän asumme jo valmiiksi melkein 2km korkeudessa, ja kokemuksesta tiedämme, että Cusconkaan korkeudet eivät aiheuta meille tällä hetkellä vuoristotautia. Jos siis lähtisimme maailmanympärimatkalle Coloradosta käsin, niin Peru olisi luonnollinen ensimmäinen pysähdys matkalla.

Entä miksi Machu Picchu? Kyseessä on maailmanperintökohde, jossa yhdistyvät patikointi ja vuoret, että tarvinneeko tätä enempää perustella…

[Kuva: Sanna / Siveltimellä]
Palmut + Tyynimeri = paratiisi. Tämä kuva on Fidžiltä. [Kuva: Sanna / Siveltimellä]

Joku Tyynenmeren saari

Eniten minua kiehtoisi Pääsiäissaaret – tiesittekö muuten, että niillä ukoilla on myös jalat? – mutta rehellisyyden nimissä melkein mikä vaan saari tuolla alueella Tuvalusta Tongaan ja Kiribatilta Fidzille kelpaisi. Nuo saaret kun perinteisesti lupaavat snorklausta, rentoutumista ja sitä kuuluisaa Island Timea.

Realistisesti ajatellen saarivalinta riippuisi varmaan eniten lentolippujen hinnoista sekä lentoreiteistä. Kaikkialta ei lennetä kaikkialle, ja saaripysähdyksen hinta saattaa vaihdella lähes nollasta aivan absurdeihin lukuihin.

[Kuva: Anna & Klaus]
Juuri nyt kelpaisi purjehdus näillä maisemilla. [Kuva: Anna & Klaus]

Australia & Sydney

En ole kovinkaan monesta maailmanympärimatkasta kuullut, joka ei menisi Australian kautta. Syitä on varmaan pari: Australia on kauimpia pisteitä tällä pallolla sekä Suomesta että Coloradosta katsottuna, ja jos joka tapauksessa aikoo huippasta maailman ympäri, niin kauimmaisin piste kannattaa tsekata, koska sinne ei ihan heti ole palaamassa. Tai se, että klassiseen maailmanympärimatkaan kuuluu vierailu joka mantereella. (Itse kuitenkin skippaisin Euroopan. Sori.)

Australiassa kiehtoisi Sydneyn vilinä ja hiekkarannat, Great Ocean Road ja koralliriutat, mutta minulla syyksi pysähdykseen riittäisi jo moneen kertaan esitetty kutsu yöpymään kaverien sohvalle.

Japani: väkeä kuin pipoa. [Kuva: Laura Rumbin]
Japani: väkeä kuin pipoa. [Kuva: Laura Rumbin]

Japani

Iiro vietti Japanissa pari kesää pikkupoikana mutta ei ole sen jälkeen palannut nousevan auringon maahan vaikka mieli tekisi. Minä en ole koskaan käynyt, mutta mielikuvani Japanista on, että sen asukkaat ovat lähimpänä avaruusolentoja, mitä tältä pallolta löytyy: teknologisesti kehittyneitä mutta tavoiltaan tavattoman kummallisia, ja kaiken lisäksi vielä nukkuvat kapseleissa.

Matkailuhan on yksi parhaista keinoista lisätä ymmärrystä maailmasta, ja tuntuu, että siksi minun pitäisi käydä Japanissa.

a postcard from Amboseli
Norsuja ja Kilimanjaro samassa näkymässä. [Kuva: Mariusz Kucharczyk]

Kenian tai Tansanian safari

Olen halunnut safarille siitä lähtien kun isovanhempani palasivat 90-luvulla Keniasta mukanaan pokkarilla napsittuja vain lievästi tärähtäneitä kuvia leijonista, norsuista ja puussa olevasta varjosta, joka kuulema oli gepardi. Kun tähän lisäsi tarinat masaista vartioimassa illalla leiriä leijonien varalta, niin safari-innostukseni oli valmis.

Pari vuotta sitten ystäväni kiipesi miehensä kanssa Kilimanjarolle, ja vaikka en ollut silloin mitenkään vakuuttunut tarinoiden perusteella reissun järkevyydestä – vuoristotautia, kylmyyttä, mielettömän rankkaa kipuamista – niin sekin on ruvennut Kalliovuorille kiipeämisen lomassa vilahtelemaan mielessä. Että jos nyt jonnekin korkealle joskus kiipeäisi, niin tuolta todennäköisesti pääsisi alaskin hengissä.

[Kuva: Laura Rumbin]
[Kuva: Laura Rumbin]

Maailmanympärimatkat #matkachat

Tämän kirjoituksen yhteydessä lienee aiheellista mainostaa ensi viikon maanantain #matkachatia Twitterin puolella. Puolituntisen aikana keskustelemme matkaunelmista, maailmanympärimatkan haasteista ja niiden voittamisesta. Jos siis maailmanympärimatka konseptina kiinnostaa tai jos olet sellaisella jo ollut, niin liity toki seuraan kyselemään, ihmettelemään ja jakamaan omaa tietouttasi.

Tällä kertaa mukana on myös kolme maailmanympärimatkan tehnyttä vierailijaa, joilta voi kysyä kokemuksista. Saanko esitellä…

Siveltimellä-blogin Sannasanna

Reissussa 9kk, matkaseurana mies

Käydyt maat: USA – Kanada – USA – Suomi – Hong Kong – Filippiinit – Vietnam -Kambodza – Thaimaa – Malesia – Singapore – Australia – Uusi-Seelanti – Australia – Fidzi – USA – Kanada – USA

Laura Let’s Go -blogin Lauralaura

Reissussa 9kk, häämatka miehen kanssa

Käydyt maat: Ison-Britannia, Japani, Australia, Uusi-Seelanti, Cookin saaret, USA:n länsirannikko, lyhyesti Meksiko

Unelmatrippi-blogin Jepajepa

Reissussa 8kk, matkaseurana puoliso

Käydyt maat: Japani, Etelä-Korea, Kiina (sis. Hongkong), Vietnam, Kambodza, Thaimaa, Singapore, Australia, Uusi-Seelanti, Cookinsaaret, USA, Costa Rica, Panama, Uruguay, Argentiina, Peru

Allaolevassa kartassa vielä kaikkien kolmen maailmanympärimatkaajan reitti: Sanna punaisella, Laura sinisellä, Jepa vihreällä.

 

Minne sinä lähtisit maailmanympärimatkalla? Viidestä unelmien maailmanympärimatkan kohteesta haastan kertomaan seuraavat viisi matkabloggaajaa: Curious Feet, Muru Mou, From Karoliina, Kohteena maailmaTravel Adventures Without End.

Kirjoituksen ensimmäinen kuva maapallosta: Judy van der Velden

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

37 kommenttia postaukseen “Minne sinä menisit maailmanympärimatkalla?”

 1. Jos mulla olisi Twitter tai jaksaisin sellaisen hommata, niin olisin ehdottomasti mukana ensi maanantaina! :) Mutta jään mielenkiinnolla odottamaan koostepostausta, sillä varattiin juurikin tällä viikolla liput maailman ympäri! Vastauksena kysymykseen, minne menisin maailmanympärimatkalla, voinkin vastata Argentiinaan, Peruun, Uuteen-Seelantiin, Fidzille ja Australiaan :)
  Hanna / Ranskatar reissaa on viimeisimpänä kirjoittanut: Australia ja valinnanvaikeus

  1. Jos muuten jaksaisit hommata Twitterin, niin et olisi ensimmäinen, joka on liittynyt Twitteriin pelkästään näiden chattien takia. ;) Kannattaa siis kovasti harkita!

   Ja vau minkä kuuloinen reitti. Kolme mun suosikkikohdetta listalla!

 2. Voi että! Hyvältä kuulostaa teikäläisen maailmanympärimatkan reitti :) Voisin mielelläni lähteä tuolle reitille. Meidän maailmanympärimatkalle noista kohteista kuului vain Fidzi ja Australia, mutta lisäksi sitten 14 muuta maata 9 kk aikana. Täytyypä kokeilla, jos ensi maanantaina muistaisin tulla chattailemaan!
  Elina | Vaihda vapaalle on viimeisimpänä kirjoittanut: Pilvien kätköissä

  1. Hei ehdottomasti, olisi mahtavaa jos pääsisit jakamaan kokemuksia! Kännykkään vaan muistutusta päälle. :D

 3. Meillä oli omalla maailmanympärysmatkalla suunnitelmissa Peru, mutta lentojen hinnat pompsahti yli tonnilla per pää, jos ois lennetty Etelä-Amerikan kautta! Niinpä se sitten skipattiin, mutta Tyynenmeren saarista Cookinsaarille päädyttiin ja toki myös Ausseihin :) Pitääpä koittaa muistaa tulla linjoille!
  Rimma-matkablogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Vauvan kanssa matkalla

  1. Mä en muistanutkaan, että sultakin löytyy maailmanympärimatka vyön alta. Olisi mahtavaa saada sunkin kokemukset mukaan chattiin!

 4. Markku kotiutui juuri Perusta yhdeksän viikon työmatkalta ja olin kotona hätää kärsimässä kun sillä oli välillä niin kamala vuoristotauti. Macchu Picchulle kyllä minäkin haluaisin, mutta tuskimpa ollaan sinne suuntaan maailmaa ainakaan lomamatkalla hetkeen menossa.
  Tyynenmerensaaret!! Kerran pikaisesti Ausseissa käyneenä se ei oikeastaan edes tuntunut kaukaiselta paikalta. Lennettiin ilman yöpysähdyksiä suoraan perille ja sama takaisin. Me ollaan itseasiassa myös suunniteltu ihan pikkuisen maailmanympärimatkaa, jos sen mitenkään saisi ensi vuoden (mahdollisen) Australian visiitin yhteyteen. Uusi-Seelanti, joku saari, Kanada (jossa piiiitkä roadtrip) ja Islannin kautta kotiin. :D
  Maarit Johanna on viimeisimpänä kirjoittanut: Jūrmala, Latvian Riviera

  1. Vuoristotauti on tosi ikävä, kokemuksen syvällä rintaäänellä… tai ei mulla ole koskaan ollut pahoja oireita, mutta kerran vuorikäppäilyn jälkeen ilta meni Iiron osalta sängynpohjalla maaten ja päänsärystä kärsien. Onneksi paras hoitokeino on kotiinpaluu, ja meille nuo neljän kilometrin korkeudet eivät vielä ole oikeasti vaarallisia, jos vaan nukkumaan pääsee taas alempiin korkeuksiin.

   Tosi hyvän kuuloinen toi teidän suunnitelma, mutta lisätkää nyt ihmeessä siihen Kanadan pitkään roadtrippiin myös Yhdysvaltojen hienoimmat puistot. ;) Äkkiäkös sitä Yellowstoneen hilpaisee Banffista…

 5. Machu Picchulle ehdottomasti menisin mä myös. Se on ollut mun haave jo vaikka kuinka kauan, mutta en oo vielä keksinyt miten sen toteuttaisi nykyisessä elämäntilanteessa kun ei sinne ihan viikonlopuksi lähetä:/ Kyllä sen ehkä viikossa voisi toteuttaa? Helpompi se täältä ainakin on kuin vaikka Suomesta käsin. Ilmoittaudun siis vapaaehtoiseksi matkaseuraksi haha! AUstralia ja Aasia on mulla kans vielä ihan pimennossa ja sitten tietty loput Etelä-Amerikasta, eli varmaan noihin keskittyisin jos joskus tuollasen reissun pääsis toteuttaan :) Ootko sä ihan vakavasti harkinnut maailmanympärimatkaa joskus vai oliko tää tällänen ”tuulesta temmattu” haaveilupostaus:)?
  Emmi H on viimeisimpänä kirjoittanut: TBT. Or not.

  1. Kyllä mä luulen että täältä käsin viikko riittäisi, että ei sen enempää tarvitse lomia käyttää. Nonstoppinahan tuo on Houstonista reilu kuuden tunnin lento, ja yleensä kai ihmiset patikoivat Machu Picchulla 1-3 päivää (vaikka saa siellä varmaan menemään viikkoja jos haluaa).

   Kerran on ollut sellainen tilanne tässä viimeisen parin vuoden aikana, että maailmanympärimatka on ollut B-suunnitelma. Siis että jos urasuunnitelmat kusahtaa, niin sitten sitä vapaata olisi. :D Eivät kusahtaneet… Sen lisäksikin on laskeskeltu tarvittavia lentopisteitä ja hintoja moneen otteeseen, mutta töistä irtautuminen on aina se, mihin nämä suunnitelmat ovat tähän mennessä tyssänneet. Mutta eiköhän sitä vielä jossain vaiheessa, haaveilua on siis hyvä harrastaa!

  2. Mä vietin päivän Machu Picchulla, se riitti juuri ja juuri, mutta kaksi päivää olisi ollut hyvä. Varsinkin jos kiipeää Wayna Picchulle. Mähön en siis vaeltanut sinne, joten se lisää päiviä.
   Ja jos ei asu Coloradossa kuten Jenni, niin ehdottomasti ensin Machu Picchu ennen Cuscoa, jos sielläkin haluaa käydä, koska Cusco korkeammalla. Tai sitten Sacred Valley. Mä kärsin aika pahasti vuoristotaudista Cuscossa.
   Soile on viimeisimpänä kirjoittanut: Löhöloma Abu Dhabissa

 6. Otetaan Jenni haaste vastaan! Olen tässä maailmanympärimatkaa miettinyt useamman vuoden eli ideoita ei tarvitse tyhjästä synnyttää.

  Kivat olisi kohteet sinulla, kaikki nuo on sellaisia joissa itsekin haluaisin käydä tai olen jo osittain käynytkin.

  Miten muuten tuo Google Mapsin kartta noilla reittipallukoilla on tehty, onko jotain linkkiä mistä löytyisi ohjeet kun en ole tuohon ennen törmännyt?
  Kohteena maailma / Rami on viimeisimpänä kirjoittanut: Patikointia Gardajärven Monte Baldolla

  1. Tuon kartan tein Googlen My Maps -palvelulla, siis täällä: https://www.google.com/mymaps

   Olen usein käyttänyt tuota reissusuunnitelmien laatimiseen yhdessä kavereiden kanssa, kun siellä voi pitää karttoja, joiden muokkausoikeus on useammalla ihmisellä. Ihan kätevä palvelu!

 7. Meidän matkamme maailman ympäri kulki reittiä Japani-Singapore-Indonesia-Australia-NZ-USA. Mekin olisimme kovasti haluneet yhdistää yhdeksi etapiksi Etelä-Amerikan, mutta se nosti hintaa ihan mielettömästi :/ Niimpä se jäi seuraavaan kertaan.
  Totta muuten tuo Japanin kummallisuus, itselleni koko maa oli jotenkin pienoinen shokki alkuun. Kaikki se yltiö järjestelmällisyys ja uusin teknologia. Hieman oli turhauttavaa kun ei alkuun osannut edes vessaa käyttää :D Mutta todellakin suosittelen Japania ja mielellään reissaamalla junalla Japan Raill Passia käyttäen.

  1. Tuollaista varmasti joutuisi itsekin tekemään jos maailmanympärimatkalle oikeasti lähtisi, että sitten karsii kohteita lentolippujen hintojen perusteella. On noissa teidän käymissänne maissakin jo aika hyvin nähtävää!

   Japan Rail Passista olen kuullut paljon hyvää, eli sen varmasti ottaisin käyttöön, jos sinne lähtisin.

 8. Ollaan vähitellen ens vuodelle vuorotteluvapaalle kiekkaa suunniteltu vuoden jälkipuoliskolle ja tämä on tosiaan hyvä aihe siihen; pitää yrittää maanantaina työreissulla saada tuo aika vapaaksi.

  Tyynenmeren saaret on meilläkin suunnitelmis – Tahiti taitaa olla lähinnä vastakkaista pallonpuoliskoa Suomesta katson (tai no siitä n 3000 kilsaa etelään: http://www.antipodesmap.com/ ). Se olisi sikäli hauska kohde, mutta kuulin että ainakin Bora Bora on kallista, onkohan Fidzi edukkaampi viettää pari vkoa?

  Meillä tuli käytyä Ausseissa, joten tuolle on suunniteltu Uutta-Seelantia. Etelä-Amerikkakin kiinnostaa (eniten Rio ja tuo Machu), mutta harmi tuo hintalisä lentoon. Mutta onkohan lisähinta kalliimpi kuin erillinen meno-paluu sinne Suomesta?
  Timo on viimeisimpänä kirjoittanut: Kesä etenee – Suvi seurailtu

  1. Hyviä kysymyksiä, joihin mä en osaa ollenkaan sanoa mitään. :D Toivottavasti pääset paikalle maanantain chattiin, koska Fidzistä osaa kertoa ainakin Sanna, ja lisäksi Twitterin puolella olen kuullut huhua, että Matkakuume.netin Giakin saattaisi ehtiä paikalle juttelemaan, ja hän on juuri perheineen Fidzillä. ;) Jepa varmaan pystyy kertomaan omia kokemuksiaan liittyen maailmanympärimatkan hinnoitteluun ja Etelä-Amerikkaan.

   1. Moikka Timo ja Jenni :)
    Jatketaan toki keskustelua maanantaina twitterissä. Mutta nopeasti Timolle että Bora Bora olisi ollut minun unelma myöskin RTW-reissulle, mutta jo itse lennot sinne olivat niin huimissa hinnoissa, että se täytyi jättää vaan välistä. Tästä syystä mentiin Fidzille ja tykättiin kyllä kovasti, mutta ei sekään mikään super edullinen paikka ole. Toinen valinta olisi ollut Cookinsaaret.
    Jenni: kivan kuuloinen sinun reittisikin ;) Jatketaan maanantaina twitterissä, yay!
    Sanna I Siveltimellä on viimeisimpänä kirjoittanut: Unelmia todeksi: Surffikurssilla Havaijilla

    1. Me päädyimme kaikista vaihtoehdoista Cookinsaarille ennen kaikkea lentohintojen takia. Ja kuten Jenni kirjoittikin, joka paikkaan ei tehdä lentoja joka paikasta, joten Tyynenmeren saarten kanssa voi joutua tosissaan pähkäilemään vaihtoehtojen välillä! Myöskään Cookinsaarilla ei elo ole mitään ilmaista.
     Jenni / Unelmatrippi on viimeisimpänä kirjoittanut: #Matkachat 3.8. – aiheena maailmanympärimatka

  2. Timo: Me lensimme Peruun Argentiinasta ja ne lennot eivät olleet mitenkään karmaisevan hintaiset (Chileen lentäminen sen sijaan olisi ollut todella kallista). Kustannukset tietenkin riippuvat ajankohdasta, lentoyhtiöstä ja lähtöpaikasta. Perusta pääsimme sitten hyvään hintaan Fort Lauderdaleen, Floridaan. Eli jos on muutenkin asiaa Etelä-Amerikkaan, Peruun on ainakin oman valistuneen arvioni mukaan hinnan puolesta ihan mahdollista lentää. Suosittelen lämpimästi Machu Picchulla vierailua ihan jokaiselle. :)
   Jenni / Unelmatrippi on viimeisimpänä kirjoittanut: #Matkachat 3.8. – aiheena maailmanympärimatka

 9. Hyvä aihe! tästä haaveilen tällä hetkelle itse asiassa eniten, mutta suunnitelmat on kesken tai en ole varma mihin sitä kannattaisi lähteä. Haluaisin ehdottomasti päästä kaukomaille, näkemään etenkin Australiaa, Amerikasta esimerkiksi Floridan ja sitten joku Tyynenmeren saari olisi mahtava nähdä. Mutta tähän mennessä olen löytänyt haluamanilaisen matkan, johon kuuluu kumminkin paljon muitakin maita mutta matkan voisi toteuttaa vasta ensi vuonna. Löysin myös toisen erittäin hyvän (ja edullisemman) vaihtoehdon mutta tämä reissu olisi jo syksylle ja siitä puuttuisi jokin upea Tyynenmeren saari. Hinta olisi tosiaan parituhatta euroa halvempi mutta saattaisi jäädä harmittamaan upean kohteen puuttuminen
  Susanna on viimeisimpänä kirjoittanut: Matkakohdevinkkejä etelään

 10. Mulla on maailmanympärysmatka suunnitteilla. Kun lähden 1-2 vuoden kuluttua Saudeista, tai ainakin otan tauon silloin.
  Länteenpäin haluaisin minäkin mennä, mutta riippuu vuodenajasta millon menen. Mulla on nimittäin tarkoitus viettää kuukausi Rebeccan farmilla Tasmaniassa. Kesällä. Ja myös Uuden Seelannin haluan kokea kesällä.
  Muita kohteita on mulla kanssa joku Tyynenmeren saari, joku Afrikan maa ja Kalifornia. Muut kohteet vielä auki :-) Kolmisen kuukautta ajattelin reissata.
  Soile on viimeisimpänä kirjoittanut: Löhöloma Abu Dhabissa

  1. Toi on tosi hyvä, että on jotain, mitä sitten odottaa, ja varmaan tosi hyvä sauma muutenkin lähteä juuri tuossa vaiheessa maailmanympärimatkalle, kun on sopivasti kahden duunin ja kahden elämänvaiheen välissä. Kolme kuukautta menee varmaan tosi nopeasti noissa kohteissa! Ja voi vitsi, Tasmania, kuulostaapa ässältä. :)

 11. Hyvältä kuulostavat nuo omat haavekohteesi! Mulla on Afrikka toistaiseksi käymättä, joten jos lähtisin uudelleen maailmanympärimatkalle, listalla voisi olla juurikin safari Keniassa tai Tansaniassa. Suosittelen ehdottomasti Japania matkakohteena, se on melkein kuin oma maailmansa!

  Jes, maanantain chatista tulee taatusti tosi kiva!
  Jenni / Unelmatrippi on viimeisimpänä kirjoittanut: #Matkachat 3.8. – aiheena maailmanympärimatka

  1. Mä olen kiertänyt jonkin verran Kaakkois-Aasiaa, joten mulla jäisi sen takia nuo perinteiset Thaimaat ja Vietnamit välistä, koska itsekin menisin mieluiten jonnekin, jossa ei ole ollut. Afrikka varmaan sen takia jää uupumaan monelta suomalaiselta, että se ei ole kunnolla kumpaankaan suuntaan maapalloa vaan suoraan etelään.

 12. Kiitos Jenni haasteesta. Täytyykin alkaa heti luonnostella vastausta… :)

  (…ja jos joskus pääsisi itsekin osallistumaan matkachatiin. Näköjään olen kaikki tulevat maanantait iltavuoroissa…)
  AnnKat on viimeisimpänä kirjoittanut: Junalla Helsinki-Vantaalle…

  1. Harmi, että on tuollaiset työvuorot! Mutta eiköhän tämä chatti vielä pyöri sen verran pitkään, että sinne joku vapaailta osuu… :)

 13. Kiitoksia haasteesta! Olen pitänyt ja pidän vielä hetken tässä pientä blogilomaa niin on jäänyt haaste hunningolle. Matkachat oli mielenkiintoinen vaikka ensikertalaisena en meinannut millään pysyä perässä :D. Todella hauska idea, oli kyllä huisin mukava puolituntinen! Yritän jatkossakin ainakin seurailla sitä aina kun ennätän :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge