7 maailman parasta rantaa

Kysyin Facebookissa, missä sijaitsee maailman paras ranta. Näin te lukijat vastasitte:

7. Australia

Whitehaven Beach
Whitehaven Beach Queenslandin Whitsunday-saarilla. Valkohiekkainen ranta on valittu maailman ympäristöystävällisimmäksi ja Queenslandin puhtaimmaksi. Whitsunday-saarelle pääsee parhaiten lentämällä. [kuva: Birger Kühnel]


View of Cape Tribulation from our aerioplane
Cape Tribulation Queenslandissä Daintreen kansallispuistossa. Kaukana kaikesta sivistyksestä, tänne pääsee ohjatulla retkellä Cairnsista tai sitten omalla autolla, ja paikan päällä voi majoittua eco-lodgessa sademetsän siimeksessä. [kuva: Ian Mackenzie]

 

6. Brasilia

Ipanema's Landscape
Ipanema, Rio de Janeiron laulustakin tuttu ranta. Sana ”ipanema” on tupi-intiaanien kieltä ja tarkoittaa huonoa tai haisevaa vesistöä, mutta todellisuus lienee jotain aivan muuta. [kuva: alobos Life]
Boipeba
Boipeban saari sijaitsee vajaat 100km Salvarodista etelään, ja suurin osa sen 20km rantaviivasta on autiota hiekkarantaa. [kuva: Danielle Pereira / Miradas]

5. Malediivit

Maldives (Constance Halaveli Resort & Spa)
Malediivien saariryhmä koostuu noin 1200 saaresta keskellä Intian valtamerta. Joka rantaresortille riittää oma saarensa, ja saaret ovat sukeltajien suosiossa. [kuva: Mac Qin]
malediivit
[kuva: Pirkko / Meriharakka.net]

4. Intia

Anjuna, Goa (hdr)
Anjuna on kylä Goalla, joka on ollut hippien valtaama 60-luvulta asti. Kylästä etelään on vilkkaahko ranta, jolle pääsee parhaiten skootterilla ihmettelemään rannalla laiduntavia lehmiä. [kuva: Olivier]
Yoga at Sunset
Goa itsessään on intialaisten oma rantalomakohde, joka eroaa muusta Intiasta portugalilaisvaikutteisella arkkitehtuurilla ja ruoalla. Alue oli Portugalin siirtomaa 500 vuoden ajan. [kuva: Dennis Yang]

3. Filippiinit

Boracay Island
Pieni Boracayn saari tunnin lentomatkan päässä Manilasta on kokenut viime vuosina matkailun hyökyaallon ja on nyt erityisesti aasialaisten turistien suosiossa. Iltaisin rannalla pidetään juhlia. [kuva: Duncan Rawlinson / Duncan.co]
Vieläkin pienempi Malcapuyan saari sijaitsee vähän kuuluisasta Palawanista pohjoiseen. Saarelle järjestetään yleensä vain päiväretkiä Coronista, mutta rannalla on myös pari mökkiä, joita voi vuokrata.
Vieläkin pienempi Malcapuyan saari sijaitsee vähän kuuluisasta Palawanista pohjoiseen. Saarelle järjestetään yleensä vain päiväretkiä Coronista, mutta rannalla on myös pari mökkiä, joita voi vuokrata. [kuva: Sanna / Siveltimellä]

2. Kreikka

Halkidiki, Macedonia-Greece
Halkidikin niemimaa Thessalonikin lähellä on täynnä rantoja. Kavourotripesin ranta sijaitsee Sithoniassa, alueella jossa rannat ovat autiompia ja yöelämä rauhallisempaa kuin läheisessä Kassandrassa. [kuva: gichristof]
Alexandra Beach Bar and Bouka Bay
Läntisen Kreikan saariston Zakynthos on rento lomakohde, jossa on sekä yöelämää että ajanvietettä lapsiperheille. Bouka Beach sijaitsee 8 kilometrin päässä Zakynthoksen kylästä ja on yksi saaren rauhallisemmista rannoista. [kuva: Robert Wallace]

1. Suomi

Sunset at Gulf of Finland
Vaikka maailma on täynnä hienoja rantoja, kaikkein parhaat rannat vastaajien mielestä löytyvät kuitenkin Suomesta. Omaa mökkirantaa ei hakkaa mikään.

Päijänne

Missä sinun mielestäsi sijaitsee maailman paras ranta? Kerro se Facebookissa ja voit voittaa Globe Hopen purjekankaisen laukun! Arvonta on auki blogin lukijoille vielä reilun viikon.

PS. Maanantaina rantalomista keskustellaan myös Twitterin #matkachatissa! Tule linjoille klo 20 Suomen aikaa.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

Yksi kommentti postaukseen “7 maailman parasta rantaa”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge