Matkamessujen hyväntekeväisyyskirppis – auta sinäkin Nepalia!

Alle viikko Matkamessuihin! Tammikuu on hyvä aika vuodesta haaveilla tulevista matkoista, kutkuttavista seikkailuista ja pitkistä reissuista näkemään ja kokemaan uutta. Matkailu avartaa – eikä aina pelkästään mukavilla asioilla, sillä välillä matkalla iholle tunkee myös köyhyys ja kurjuus, jota monesta paikkaa löytyy rutkasti enemmän kuin täältä länsimaista. Yleensä matkailijalla herää halu auttaa, mutta miten?

Samaa pohtivat kaksi kundia, jotka päättivät lähteä autolla Nepaliin. Pitkä reitti Helsingistä Kathmanduun ei sujunut ilman vastoinkäymisiä, mutta lopputuloksena on elokuva, jolla on onnistuttu keräämään rahaa Nepalin kastittomille ja esimerkiksi rakennettu jo yhdeksän uutta koulua sekä saatu yli neljätuhatta lasta lääkärintarkastukseen.

Esimerkistä innostuneena joukko matkabloggaajia on päättänyt puhaltaa yhteen hiileen ja järjestää Matkamessuille hyväntekeväisyyskirppiksen, jonka kaikki myyntitulot lahjoitetaan Autolla Nepaliin -projektin kautta, minnekäs muualle kuin sinne Nepaliin. Tässä kolme tapaa auttaa:

TBGB_logo_final

1. Lahjoita tavaraa kirpparille

Vaikka kirppari onkin nimeltään ”matkabloggaajien kirppis”, niin käytännössä matkailuaiheista tavaraa myytäväksi voi lahjoittaa kuka vaan. Onko sinulla nurkissa ylimääräisiä matkaoppaita tai matkakirjallisuutta? Entä reppuja, rinkkoja, matkalaukkuja? Karttoja, makuupussia, vaelluskenkiä? Lahjoita tarpeeton tavara kirpparille ja myyntitulot hyödyttävät kokonaisuudessaan Nepalin köyhiä.

Lahjoittaaksesi tavaraa myyntiin ota yhteys Pingviinimatkat-blogin Millaan osoitteeseen pingviinimatkat(at)gmail.com ja sovi, miten tavara kulkeutuu lauantaiksi Messukeskukseen.

2. Tee ostoksia kirpparilla

Jos olet suuntaamassa Matkamessuille, niin ajoita itsesi paikalle lauantaina 23.1. klo 13-16, jotta voit tehdä ostoksia kirpputorilta. Tarpeellisten ja hauskojen hankintojen lisäksi saa hyvää mieltä, ja myynnissä on käytetyn tavaran lisäksi myös lahjoituksia yhteistyökumppaneilta (esim. hyvinkääläisen Flow-kosmetiikan tuotteita). Kirpputori on pistetty pystyyn täysin vapaaehtoisvoimin, joten myyntitulot menevät sataprosenttisesti Nepaliin.

Jos tavaraa jää paljon yli, kirpparit saatetaan järjestää vielä sunnuntai klo 12-14. Ja jos ostettavaa ei löydy mutta haluat silti auttaa, niin kirpparilla voi jättää myös rahalahjoituksia.

3. Kerro kaverillekin!

Mitä useampi tietää kirpparista, sitä useampi osaa tulla paikalle käteisen kanssa ja pysähtyä tutkimaan pöytiä. Liity siis Travel Bloggers Give Back -ryhmään Facebookissa ja kutsu mukaan kaverisikin!

Matka_800x330-3

PS. Blogissa viikko sitten olleen Matkamessut-lippuarvonnan voittivat Nelliina, Susanna ja Mirka. Onnittelut voittajille!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

Yksi kommentti postaukseen “Matkamessujen hyväntekeväisyyskirppis – auta sinäkin Nepalia!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge