Vuoden 2016 matkasuunnitelmat

Karibiaa, Siperiaa ja kaikkea siltä väliltä – #matkachat-kooste

Uuden vuoden kunniaksi Twitterissä keskusteltiin tänä maanantaina tulevista matkasuunnitelmista, -toiveista ja -haaveista. Minulla on niitä parinkin kirjoituksen verran jaettavaksi, ja muillakin juttua riitti, joten hypätään suoraan Twitter-raadin mielipiteisiin.

Mitä odotat eniten matkailun saralta vuonna 2016?

Moni odotti uusia kokemuksia, kohteita ja maita.

Jotkut odottivat enemminkin jotain tiettyä fiilistä tai matkailutyyliä.

Joillain oli ihan selvä ykkösmatka tiedossa, jota odottivat.

Mikä ja milloin on ensimmäinen matkasi vuonna 2016?

Monella oli tiedossa reissuja sekä lähelle että kauas!

 

Mistä reissusta haaveilet tänä vuonna, mutta et usko pääseväsi sinne ihan vielä?

Tähän tuli vastaukseksi lähinnä kaukolomia ja suuria suunnitelmia.

Oletko jo miettinyt koko vuoden matkat valmiiksi, vai jätätkö suunnittelun myöhemmälle?

Joillakin oli lyöty koko vuosi melkein lukkoon…

…ja joillakin oli tilanne vähän enemmän auki.

Joku tiedosti, mihin tilanteen liian pitkä aukipitäminen sitten johtaa.

Minkä tyylisiä reissusi ovat 2016? Vaelluksia, rantalomia, kaupunkilomia vai jotain muuta?

Kävi selväksi, että Twitterin matkustavaisella suomalaiskaartilla on reissuja laidasta laitaan tiedossa.

Ensi viikolla keskustellaan siitä fiiliksestä, kun tulee takaisin lomalta… niin mikä se fiilis sitten on? Pänniikö kun pitää palata töihin, vai onko ihanaa kaivautua tuttun peiton alle? Ensi maanantaina taas klo 20 Suomen aikaa saadaan tämä selville!

matkailijan-paluushokki

Entä sinä? Mitä odotuksia ja suunnitelmia sinulla on tälle vuodelle? Kommenttikenttä on auki!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

38 kommenttia postaukseen “Karibiaa, Siperiaa ja kaikkea siltä väliltä – #matkachat-kooste”

 1. Ihania matkoja tiedossa ihmisillä! Kauhea kuume tulee lyödä lukkoon jotain. Itse odotan eniten, että pääsen Suomeen! Suomen kesä ekaa kertaa 4 vuoteen. Muita matkoja ei vielä ole suunniteltu, Väli-Amerikasta ollaan haaveiltu, mutta se jää todennäköisesti ensi vuoteen. Jonnekin palmun allekin on päästävä, kun tykätään rannoista. Japaniin ehkä matkalla Suomeen.
  Anna / Muuttolintu on viimeisimpänä kirjoittanut: Jaisalmer – Aavikon kultainen kaupunki

  1. Suomen kesä kuulostaa ihanalta! Mä vietin juuri joulun Suomessa, ja vaikka sekin oli ihanaa, niin totesin että ensi kerralla sitten kesäaikaan kiitos. Talven pimeys oli kohtalainen shokki, kun sen oli jo ehtinyt unohtaa.

  1. Näitä koosteita tehdessäkin sen huomaa, miten paljon menee chatin tiimellyksessä ohi. Mutta hyvähän se vain on, että keskustelua riittää!

 2. Näihin chatteihin on ollut tosi hauska osallistua aina kun on vaan muistanut. Mutta huippua että jaksatte tehdä näistä myös koosteet, koska ei niitä enää jälkikäteen oikein jaksaisi lähteä twitteristä lueskelemaan, toimii loistavasti näin blogipostauksenakin!

  1. Jotkut sanovat lueskelevansa chatteja myös jälkikäteen Twitteristä, mutta myönnän, etten itse kuulu tähän kastiin, ellei ole koosteentekovuorossa. :)

  1. Jos olisin itse päässyt Hartwall Areenalle paikalle, niin olisi varmaan vienyt voiton munkin kohdalla. :D

 3. En ole hetkeen päässyt osallistumaan Matkachattiin, mutta kiva, että parhaimmat palat voi lukea jälkeen päin näistä koosteista :)
  Tämän vuoden reissuhaaveissa on Georgia, Uusi-Seelanti ja ehkä Azorit (ja Suomi tietty!). Mutta koska suunnitelmat muuttuu aina, jännityksellä odotan minne sitä oikeasti päätyykään.

  1. Veikkaan osallistumattomuuden syyksi aikaeroa? ;) Ei ole helppoa osallistua sieltä Aasiasta käsin!

   Georgia on alkanut kiinnostamaan muakin, kun yhä useampi sinne uskaltautuu reissuun.

 4. Olisikohan minun tämän vuoden tavoitteeni liittyä vihdoinkin twitteriin, että pääsisi osallistumaan näihin chatteihin. Mutta matkoihin: vain yksi reissu, Karibialle, varattuna. Muut suunnitelmat levällään. Haaveita ja vaihtoehtoja toki on lukemattomia. Matkamessuilta muutaman viikon kuluttua lisää inspiraatiota hakemaan reissusuunnitelmiin :).

  1. Matkamessut on tuohon tarkoitukseen ihan parhaat. Pitää muuten seurailla sitten sun Karibian matkaa! Ollaanko kenties samaan aikaan menossa?

 5. Tosi kivan kuuloisia matkoja porukalla tulossa ja suunnitteilla! Itsekkin sain vihdoin tehtyä tilin Twitteriin, joten pääsen osallistumaan näihin Matkachatteihin :)
  Mulla ei ole vielä yhtäkään (!) matkaa varattuna tälle vuodelle. Jos ei mitään ihmeellistä satu, niin helmikuun lopussa suuntaan Barcelonaan ja Andorraan ja sieltä Berliiniin matkamessuille. Kesäksi aion hakea töihin Färsaarille, Islantiin ja Norjaan. Jos ei toi lykästä, niin suunnitelmissa on Kanada + Usa. Riika on myös aika varma, Tallinna ja Tukholma kiinnostaa myöa, samoin kuin Lissabon.

  1. Vaikka muuten näittäisinkin peukkua USAlle, niin Färsaaret ja Islanti kuulostavat molemmat kesätyökohteina niin upeilta, että toivon todellakin, että lykästää! Erityisesti Färsaarista olisi hauska lukea sun blogista. :)

 6. Kiva kooste! Reissaajia on niin moneen junaan :)
  Olen huomannut edellisen vuoden osalta, ettei suunnittelu kannata. Asioilla on taipumus vain tapahtua. En tosiaan tiennyt, että reissaisin vuoden aikana neljällä eri mantereella. Mitäköhän 2016 tuo tullessaan :D

  1. Mä olen kanssa ollut viimeiset pari vuotta enemmän tuota suunnittelematonta porukkaa, mutta nyt kun olisi noita lentomaileja sen verran, että voisi lentää jonnekin kauas, niin etukäteen suunnittelu alkaakin kummasti kannattamaan. Vielä kun keksisi, että minne. :D

 7. Ihana kooste ja kiva aihe! :) Uusien matkojen suunnittelu ja niiden odottaminen on parasta hupia! :) Omalta osalta vuosi alkoi Andamaaneilla Intiassa, ja jatkuu seuraavat kolme kuukautta Uudessa Seelannissa ja huhtikuussa Australiassa. Veikkaan, että ollaan enemmän maailmalla kuin kotosuomessa tänä vuonna :)
  Titta / IKILOMALLA

  1. Ei kuulosta pöllömmiltä suunnitelmilta! Kiva, että NZ:lle ja Ausseille on teillä kunnolla aikaa. Olen kuullut, että sinne ei ihan viikko tai pari riitä näkemään maita!

 8. Tästä sen taas huomaa, että kukin menee reunaehdoillaan ja tavallaan. Osa pitkän tähtäimen suunnitelmilla ja osa ex tempore. Meiltä juuri äskettäin kysyttiin, että olemmeko kiinnostuneita lähtemään Etiopiaan, Eritreaan ja Djiboutiin syksyllä 2017 ja vastasinkin siihen jo, että ei me nyt hetimmiten samalle suunnalle Afrikkaa lähdetä, kun juuri Itä-Afrikasta palattiin ja vasta sitten tajusin, että kysyjä tarkoittikin ajankohtaa yli vuoden päästä!

  1. Miten edes voi suunnitella matkaa yli puolentoista vuoden päähän! Itse en olisi edes varma siitä, missä maassa asun silloin. :D

 9. Pitäisikö kai sitä itsekin tuonne twitteriin ängetä.. Hauska nähdä miten erilaisia suunnitelmia jengillä on, niin erilaisia mielenkiinnon kohteita! Mulla on kaksi Euroopan lyhyttä reissua varattu keväälle, suunnitelma/tavoite/toive päästä ainakin yhdelle kaukomatkalle ensi vuonna joko Jenkkeihin tai sitten taas kerran Aasiaan. :)

  1. Ehdottomasti pitäisi liittyä Twitteriin! Ja mä pidän aina peukkuja Jenkki-reissujen puolesta. :)

 10. Kivoja matkasuunnitelmia ja hyvin erilaisia kohteita. Vähän ehkä lohduttaa se ettei kaikilla muillakaan ole sähköposti täynnä lentolippuja vaan aika paljon oli vielä suunnitteluasteella kuten täälläkin! :)

 11. Höh, olin reissussa ja unohdin matkachatin täysin. Ihania haaveita ja tulevia reissuja osallistujilla! Olen itsekin enemmän tuota viime tippaan varaukset jättävää sorttia, ja siitä kyllä kärsii, koska lentohinnat usein kalliimmat kuin kuukausia etukäteen ostaessa. Minulla on yksi varma matka, eli helmikuinen New York, mutta varmaa on sekin, ettei jää ainoaksi. :)
  Annika | Travellover on viimeisimpänä kirjoittanut: Negombo – monen turistin portti Sri Lankaan

 12. Niin muuttuu maailma. Joitakin vuosia sitten luin fillaristista, joka ajoi fillarilla Vladivostokiin ja eräs suuri vaikeus tällä matkalla oli, ettei sinne oltu rakennettu tietä, mutta nyt googlen mukaan näyttäisi olevan.

 13. Tosi kiva postaus! Tuli taas monta maata ja paikkaa must do-listalle. Twitterin juuri aloittaneena en ole vielä kummemmin tutstunut matkachättiin, mutta taidanpa lähteä mukaan joku kerta!

 14. Tuo autolla Siperiaan kyllä hyppäsi silmille!! :D Täytyy ehdottomasti seurata sitä tarinaa! Olen edelleen niin taitamaton Twitterin käyttäjä, että sen kerran, kun osallistuin chattiin, meni melkein koko puolituntinen yrittäessä etsiä näitä alkuperäisiä kysymyksiä ja sitä, miten niihin vastataan oikeaoppisesti. ;) No, ehkä vielä opin!

  1. Vinkkinä, jos (kun!) toisen kerran tulet mukaan, että kyssärit löytyy helpoiten @matkachat-tilin alta, koska siellä ei paljoa muuta julkaista. :) Tweetdeck on ystävä!

 15. Mukava lukea kooste matkachatistä, johon en lainkaan ajapuutteen vuoksi ehdi osallistumaan. Monenlaisia mukavia matkasuunnitelmia ja haaveita näytti olevan.

  Meillä on tälle vuodelle varattuna vasta vain Tukholman reissu, suunnitelmia sen sijaan on kytemässä useampikin. Käytettävissä olevat lomapäivät kuitenkin rajoittavat kauemmas lähtemistä ja perheenä kun matkataan ovat reissukustannuksetkin aina neljältä henkilöltä. Kyllä sitä matkoja katsellessa on monesti todennut, että olipa se kaksistaan matkaaminen halpaa! :)

 16. Vuoden 2016 matkasuunnitelmat on kyllä edelleen ihan täysin auki. Hankalinta on ehkä valinnan vaikeus, on niin monta kohdetta, mitkä kiinnostaisi, että miten niistä sitten valitsisi.

 17. Mä huomaan olevani ennen kaikkea haaveilija näissä asioissa, saatan suunnitella paljonkin kaikenlaista mikä jää sitten extempore-juttujen alle. Nytkin olen vasta haaveillut, että tänä vuonna kävisin Islannissa ja Balkanilla ja Pietarissa nyt ainakin, mutta mitään ei ole lyöty lukkoon. Saattaa olla että kaikki tuo toteutuu, tai sitten ei mikään niistä. ^__^
  sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Haahuillen Berliinissä

  1. Mulla on sama juttu. Tietyt paikat olleet haaveissa jo pitkään, mutta aina jotenkin muut kiilaa ohitse, kun just nyt on ”niin kätevää” lähteä jonnekin muualle. :D

 18. Ihania matkoja porukalla tiedossa tänä vuonna! Itsellä taitaa opiskelijabudjetin (ja Jenkeissä vietetyn syksyn) takia jäädä reissaaminen tänä vuonna vähemmälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge