Maailman isoin akvaario

Atlantan tunnetuin nähtävyys taitaa olla vain 7 vuotta vanha Georgia Aquarium. Kävimme siellä viime lauantaina tutustumassa.

Coral Reef at Georgia Aquarium

Lionfish

Siipisimppuja esiintyy vieraslajina myös Georgian rannikolla. Piikkien myrkky voi ilman asiallista hoitoa tappaa ihmisen.

Electric Eel

Sähköankerias möllöttää

African Penguins

Afrikanpingviinit seisoskelivat pariskunnittain

Otter

Tästä kaksi sekuntia myöhemmin järvisaukko väänsi kalliolle pökäleen

Akvaariossa oli odotettavien kalalajien lisäksi myös matelijoita (esim. valkoisia alligaattoreita) ja nisäkkäitä: hylkeitä, järvi- ja merisaukkoja… ja valaita.

Beluga Whales

Maitovalaita

Samana päivänä vierailumme kanssa lehdessä oli juttu, jonka mukaan Georgian akvaario haluaa tuoda maahan vielä toistakymmentä maitovalasta, jotka venäläiset nappaisivat kiinni Ohotanmerellä. Nämä valaat jaettaisiin Georgian akvaarion lisäksi Chicagon Shedd-akvaarioon, Connecticutin Mysticiin ja kolmeen eri SeaWorld-puistoon. Vaikka lehdessä asiantuntijat vakuuttelivat, että venäläiset osaavat hommansa, jotenkin tuli mieleen lapsuudessa minuun suuren vaikutuksen tehnyt Free Willy.

Sea Dragon

Hevoset ovat paljon valaita sopivampia akvaarioasukkeja, ainakin tämä raitalehvähevonen.

Japanese Spider Crab

Jättiläistaskurapu vaanii pimeydessä. Näitä on näkynyt myös Stockan herkun kalatiskillä.

Starfish & Octopus

Mustekala oli ahtanut itsensä kivenkoloon. Meritähti ottaa lungisti kivellä.

Georgian akvaario on tunnettu siitä, että se on maailman suurin akvaario. ”Suurin” on täällä määritelty niin, että akvaariossa on maailman suurin yksittäinen vesiallas, ja ihan kivan kokoinen se olikin.

Georgia Aquarium

Kala möllötti altaan ikkunassa. Vieressä mainostettiin, että allas on kuulkaas atlantalaisen Home Depot -rautakauppaketjun sponssaama.

Saw Shark

Isoimmassa altaassa oli paljon haita, mm. tämä sahahai

Manta Ray

Altaan läpi meni kävelyputki, jonka yllä uivat paholaisrauskut

Whale Shark

Valashai on iso ja mussuttaa planktonia

World's Largest Aquarium Tank

Tässä näkyy altaan kapeampi pää

Akvaariossa oli myös delfiinejä, jotka esiintyivät puoli tuntia kestävässä AT&T Dolphin Tales -esitys. Se oli h-u-o-n-o. Delfiinit itse olivat kyllä osaavia, hyppivät ympäriinsä ja leikkivät kouluttajiensa kanssa, mutta joku oli keksinyt ympätä showhun lapsellisen tarinan, korneja videoefektejä ja miehen, joka hyppi ympäriinsä vilkkuvin ledivaloin koristellussa viitassa ja lauloi oopperaa. Chicagon Sheddissä delfiinishow sentään keskittyi delfiinien ja niiden elintapojen esittelyyn opettavaisessa hengessä. Tässä showssa ei ollut mitään opettavaista, vaan esityksen aikana tuli elävästi mieleen The Cove -dokumenttielokuva, jossa kerrottiin, kuinka delfiinien hankkiminen akvaaroihin myötävaikuttaa siihen, että niitä massateurastetaan siinä sivussa raa’asti ruoaksi.

Koska delfiinishowssa oli kaikki kuvaaminen kiellettyä, näytän tähän loppuun vähintään yhtä älykkäitä elukoita.

Jellyfish at Georgia Aquarium

Mitäs me silmämunat

Jellyfish at Georgia Aquarium

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

3 kommenttia postaukseen “Maailman isoin akvaario”

  1. Vau! Toi olisi kyllä kiva kokea. Ja pingviinit, en usko että olen koskaan nähnyt pingviiniä :-)

  2. Upeita elukoita ja hienoja kuvia! Täytyy pistää listalle ”sitten joskus” Atlantaan tullessa. :)

  3. Juu, menkää, mutta harkitkaa Citypassia, jos päädytte Atlantaan ja aiotte tuonne. Tuo akvaario yksistään on nimittäin jo niin kallis, että jos käy missään muussa Citypass-nähtävyydessä, se tulee jo hintansa väärtiksi. Ja Soile, seuraavalla ulkomaanmatkalla vaan eläintarhaan! Mä olen nähnyt pingviinejä tosi monessa ulkomaisessa eläintarhassa, eivät ole kovinkaan harvinaisia. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge