Reissun päätepiste, The Big Easy

Viimeinen kirjoitus sarjassa Labor Dayn roadtrip… saavuimme nimittäin viikko sitten myöhään sunnuntaina New Orleansiin, reissun päätepisteeseen, josta lensimme tiistai-iltana kotiin.

Bourbon Street at Night

Bourbon Streetin ihmisvilinää sunnuntai-iltana yhdeksän jälkeen

Ranskalaiskorttelin pääkadusta Bourbon Streetistä näytti etukäteen kaikilla löytyvän mielipide: se on likainen, se on liian meluisa, se on tosi autenttinen, se on paras paikka hengailla iltaisin… ja kun paikan päälle pääsi yhdeksältä illalla, tajusi, mistä mielipiteet kumpusivat. Katua pitkin velloi ihmismassoja, suurimmalla osalla kädessä muovituopissa olutta tai joku drinkki, joita sai ostaa mukaan kadun varressa olevista kioskeista. Joka kolmannella ovella strippari houkutteli ihmisiä sisään katsomaan esityksiä, eivätkä stripparit olleet ainoita vähiin vaatteisiin sonnustautuneita; kadulla liikkui myös Southern Decadence -homofestivaalin ansiosta miehiä, jotka saattoivat olla sonnustautuneita pelkkään sukkaan. Väkijoukko oli nuorta ja vanhaa (poislukien lapset, joita ei ymmärrettävästi näkynyt), monta eri rotua, monta eri kansallisuutta, mutta kaikkia yhdisti yksi asia: hyvä meininki. Silti yöunet hotellihuoneessa, jonka ikkuna on kadulle päin, saattaisivat jäädä melun ansiosta lyhyiksi.

Law on Drinking

New Orleans on yksi harvoista paikoista Yhdysvalloissa, joissa kadulla alkoholin nauttiminen on sallittua, mutta täälläkin katukyltit muistuttavat, että juoma tulee olla muovituopeissa.

French Quarter

Ranskalaiskorttelin takorautaparvekkeet, ah!

Seuraavana aamuna aluetta ei ollut uskoa samaksi. Kioskibaarit ja strippiluolat olivat sulkeneet ovensa, kadulla liikkui unisia ja vähemmän unisia kasvoja, ja edellisillan kaduilla vilistävät rotat ja paha haju oli pesty pois. Sen sijaan esille pääsi todella kaunis arkkitehtuuri – melkein joka talo oli ihmettelyn arvoinen!

French Quarter Beads

Moni talo oli koristeltu Mardi Gras -helmillä, joita heitetään kulkueesta katsojille (myös niille, jotka eivät näytä tissejään)

Breaux Bridge Benedict

Breaux Bridge Benedict – nuo pallot ovat uppomunia, ei jätskiä.

Kävimme aamupalalla Stanleyssa. Paikka oli täynnä, mutta saimme pöydän jo 10 minuutissa, mikä riitti juuri ja juuri Jackson Squaren kiertämiseen.

St. Louis Cathedral & Jackson Square

Jackson Squaren puisto ja sen takana oleva Saint Louisin katedraali

Painter on Jackson Square

Psychic Readings on Jackson Square

Päädyimme miettimään päivän ohjelmaa ilman selvännäkijän apua

Penny Lane

Katutaidetta: yksi kadunkulma oli peitetty pennin kolikoilla

Frogs

French Marketin sammakot

Meinasimme kiertää kaupunkia ratikoilla, mutta ne olivat huollossa, joten hortoilimme sen sijaan päämäärättömästi ympäri Ranskalaiskorttelia. French Market oli täynnä kiinalaista krääsää, mutta seasta löytyi myös paikallisesti käsintehtyjä helmiä. Ostin korvakorut keski-iän ylittäneeltä mustalta mieheltä, joka tehtaili niitä lisää käsityönä myyntitiskin takana. Iiro osti tenneseeläisen kurnuttavan sammakon. Tarjolla olisi ollut myös käsintehtyjä sinettejä sekä ovelista ovelin kukkaruukunripustussysteemi, jota himoitsin parvekkeellemme, mutta joka valitettavasti ei olisi mahtunut käsimatkatavaroihimme.

Garden District

Kartano myynnissä Garden Districtistä, hinta tuskin on kohtuullinen

Ranskalaiskortteleissa vaellettuamme siirryimme eteenpäin Garden Districtiin, jossa omakoti- ja rivitalot sijaitsivat kauniiden puutarhoiden keskellä. Nautimme paikallisen sämpylän eli po’boyn paahtopaistilla Parasol’sin terassilla – taaskin paikka, jonne ei olisi ikinä eksynyt ilman suositusta, mutta joka oli todellakin suositusten arvoinen, sillä po’boy eli täytetty ranskanleipä oli kastikkeesta mehevä ja käypä lounas kahdelle.

Garden District

Garden Districtin rivitalontapaisia

Happy Hour at the Columns

Drinkit Columnsin siirtomaatyylisellä terassilla

Illallisen jälkeen lähdimme kuuntelemaan elävää musiikkia hieman Ranskalaiskorttelin ulkopuolelle Frenchmen Streetille, joka oli kuin Bourbon Streetin voisi kuvitella olevan ilman strippiklubeja, kitchiä ja turistihössötystä. Kiersimme pari eri paikkaa: Cafe Negrilissä oli reggaeta ja meidän lisäksemme pelkästään mustia asiakkaita, The Spotted Catissa hipsterijazzia ja lähestulkoon pelkästään valkoisia. Kummassakin oli hyvä meininki.

Music at Frenchmen Street

Cafe Negril ja reggaeta

Seuraavana päivänä ehdimme ennen lennon lähtöä kiertää New Orleansin vanhimman hautausmaan sekä etsiä erästä museota, jonka osoitteen suhteen Google Maps neuvoi meidät aivan väärään päähän katua. Totesimme, että nyt on ehkä sopiva hetki navigoida takaisin Ranskalaiskortteliin, kun lyhtypylväissä alkoi näkyä kylttejä: ”Drug-Free Neighborhood”. Jotenkin moiset kyltit saivat epäilemään asian olevan aivan päinvastoin, ja mielessä kävi hotellivirkailijan vakuutus, että Ranskalaiskortteli on completely safe to walk. Kun kysyin, missä sitten ei ole turvallista, virkailija totesi että in some places outside the French Quarter, but you won’t be going there.

Niin, sananen vielä hotellista. Varasimme sen vasta kaupunkiin saapumista edeltävänä iltana ja saimme tosi hyvän diilin Ranskalaiskorttelissa sijaitsevaan Hyattiin. Mainitsemisen arvoista tässä oli, että kyseinen diili löytyi vain Androidin Hotels.com-sovelluksen kautta. Netissä Hotels.com-palvelussa hotelli olisi ollut kalliimpi. Eräs meistä tiesi kertoa, että tällainen hinnoittelu on tapana, koska Android-käyttäjät ovat yleisesti pihempiä kuin esim iPhone-käyttäjät tai nettiselaajat yleisesti, joten parhaat hotellitarjoukset löytyvät Androidin sovelluksista. Tämä vinkkinä kaikille, jotka reissaavat Yhdysvalloissa ja varailevat hotelleja vain jonkin verran etukäteen.

Room at the Hyatt

Hotellihuoneen ikkunat olivat hiljaiselle sivukadulle päin, mutta silti hotellilta oli vain vajaa kortteli Bourbon Streetille

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

6 kommenttia postaukseen “Reissun päätepiste, The Big Easy”

  1. Kiitos kierroksesta, olen jo pitkään haaveillut reissusta New Orleansiin. Vieläkö Katrinan jälki näkyy kaupungissa?

    1. Keskustassa ei ollenkaan, mutta ilmeisesti joissain taajamissa kyllä. Meillä ei vaan taajamakierrokselle ollut aikaa, kun oltiin kaupungissa alle 48h. Tämä tosin oli ainoa asia, joka tuntui jäävän väliin. Hyvin siis ehtii nähdä kaiken olennaisen kaupungissa viikonlopussa. Keskusta on oikeasti aika pieni, ja varsinaisia nähtävyyksiä on vähän – enemmän kyse on tunnelmasta. :)

  2. Ohhoh, luin joskus jostain tuosta, miten jotkut paikat – kuten lentoyhtiöt – näyttävät eri hintoja eri asiakkaille. Pitäisköhän meidänkin hakea joku halpisdiili androidiin, että saadaan halvempia hotelleja ;). Musta nimittäin kaikki hotellit ovat olleet tosi kalliita täällä, siis keskimäärin paljon kalliimpia kuin Suomessa.

    1. Mekin ollaan oltu yllättyneitä hotellien hintatasosta, mutta ilmeisesti täällä on tosi vahvasti tuo eritasoinen hinnoittelu voimassa. Huomattiin, että ilmaislehtijakelupisteistä kannattaa kanssa tiirailla ”Hotel Coupons”-lehteä (tai katsoa sama palvelu netistä, hotelcoupons.com), jos on roadtripillä ja ei ole varannut hotelleja etukäteen, sillä siinä on hyviä walk-in-diilejä tienvarsihotelleista. Tämän lisäksi yhteen hotelliin sai -50%-”kupongin”, kun navigoi hotellin omille sivuille jonkun paikallisen hotellilistauksen sivujen kautta… eri asia sitten, kuinka paljon coupon-kikkailuun haluaa käyttää aikaa ja vaivaa, mutta eikös se ole kuuminta hottia näin kotirouvien keskuudessa. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge