Menossa kesällä NYCiin? Toimi nyt heti!

New Yorkissa on paljon asioita, joita ei tarvitse etukäteen miettiä, vaan joiden selvittäminen onnistuu viime tingassa ja vaikka paikan päältä… ja sitten on asioita, joissa tarvitsee olla hereillä monta kuukautta etukäteen. Vapaudenpatsas kuuluu jälkimmäiseen kategoriaan.

Statue of Liberty

Kaksi vuotta sitten New Yorkin matkallamme olisimme halunneet vierailla Vapaudenpatsaan kruunussa, mutta liput myytiin loppuun käytännössä katsoen nenäni edestä: kysyin Iirolta, sopiiko jos ostan liput, ja kun Iiro vastasi myöntävästi, lippuja ei enää ollutkaan. Mietimme menevämme ehkä käymään kruunun sijaan pelkällä jalustalla – ja mietimme niin kauan, että nuokin liput ehdittiin myydä.

Tuosta oppineena aloin hyvissä ajoin kyttäämään lipputilannetta ja ostin jo nyt liput syyskuista New Yorkin matkaamme varten. Liput avautuvat myyntiin noin puoli vuotta ennen, ja nyt kun lipputilannetta katsoi maaliskuun puolivälissä, niin aikaisintaan liput olisi saanut heinäkuulle.

Lippuja netissä myy Statue Cruises, ja Vapaudenpatsas-kierrokseen kuuluu aina myös käynti Ellis Islandilla, saarella, jota kautta maahanmuuttajat saapuivat Yhdysvaltoihin 1900-luvun alkupuolella. Vapaudenpatsas-lippuja on kolmea eri tyyppiä, joista yhdessä vieraillaan kruunussa, toisella jalustalla, ja kolmannella pääsee vain patsaan juurelle. Sekä patsas että Ellis Island ovat erillisillä saarilla, joihin on hintaan sisältyvä venekuljetus joko New Yorkin Battery Parkista tai New Jerseyn puolelta Liberty State Parkista.

Statue of Liberty

Jos liput jäävät hankkimatta, lähimmäs Vapaudenpatsasta pääsee ihailemaan New Jerseyn Liberty State Parkiin, josta nämäkin kuvat on otettu. Toinen vaihtoehto on napata lauttakyyti Manhattanin eteläkärjestä Whitehall-terminaalista Staten Islandille. Staten Island Ferry on osa New Yorkin julkista liikennettä, ja se kulkee kohtalaisen läheltä Vapaudenpatsasta.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

12 kommenttia postaukseen “Menossa kesällä NYCiin? Toimi nyt heti!”

  1. Toivottavasti lippuja löytyy! Multa meni tämä niin ohi viime vuonna, että ajattelin, että joku muukin voisi olla muistutuksen tarpeessa. :)

 1. Mä en muuten tiennyt että sinne kruunuun pääsee edes enää. Onko se milloin taas ”vapautettu”? Olen itse käynyt vain tuolla jalustalla tai helmoissa, kuten itse yleensä sanon :)
  Mutta hieno vinkki kaikille (onnekkaille) ketkä on menossa kesällä Nyciin! ;D

  1. Näköjään 2012 loppuvuodesta aukesi taas turisteille, ja se ilmeisesti vieläkin selittää jossain määrin jonoja, kun on niin paljon newyorkilaisiakin, jotka eivät tuolla ole käyneet. Mulla kanssa käynti on rajoittunut ”helmoihin” 90-luvulla. Varmaan sen takia siitä ei jäänytkään erityisen vaikuttunut fiilis, vaan Ellis Island oli paljon vaikuttavampi kokemus.

 2. Me ollaan menossa kesäkuussa New Yorkiin. Eipähän tarvitse tuosta siis haaveilla :D Me itseasiassa juteltiin jokin aika sitten pitäisikö mennä käymään Vapaudenpatsaalla. Päädyttiin muistaakseni kieltävään vastaukseen. Mulle riitti muutama vuosi sitten, kun nähtiin patsas ilmaiselta Staten Islandin lautalta ja Tomi oli tuolla patsaan juurella kai jo käynyt. Kyllä nyt silti vähän ärsyttää, ettei enää ole itsellä vapautta valita mennäkö vai ei. :D Miksi hitossa ne liput pitää vapauttaa myyntiin niin paljon aikaisemmin!
  Elina | Vaihda vapaalle on viimeisimpänä kirjoittanut: Päiväohjelma Silversealla – millaisia ovat meripäivät risteilyllä?

  1. Tuo patsas on sidottu yhteen Ellis Islandin vierailun kanssa, eli se kannattaa kanssa pitää mielessä, jos siirtolaishistoria kiinnostaa. Tähän lippuprobleemaan ei kai ole hyvää ratkaisua. Jos ne vapautettaisiin kuukautta ennen, niin varmaan olisi aikamoinen nopeuskilpailu netissä aina sinä päivänä siitä, kuka saa lipun kahmittua itselleen.

  1. Mulla on vähän sama vika, joten tämä vaati nyt aikamoista tsemppiä. Onneksi kyseessä on ensimmäisen hääpäivän vietto, niin ei tarvitse miettiä, mikä viikonloppu on kyseessä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge