Muskeliveneellä Miamissa

Muskeliveneillä toisiaan jahtaavat hyvikset ja pahikset ovat syöpyneet ainakin omiin mielikuviini Miamista. Jos Miamiin sijoittuvassa jännärissä ei ole ainakin yhtä venetakaa-ajokohtausta, niin leffassa on jotain vikaa! Tämä mielessä me suuntasimme kesäkuussa Miamissa käydessämme tunnin muskeliveneajelulle paahtavassa auringonpaisteessa.

Thriller Experience, Miami
Veneen nimi oli Thriller, ja teeman mukaisesti veneen kajareista soi kaasuttaessa mm. Michael Jackson.

Miami Beach

US Coast Guard in Miami
Reitti satamasta ulos merelle vei merivartioston tukikohdan ohitse.

Kierros lähti Bayside Marketplacen luona olevasta venesatamasta Miamin keskustan kulmilta, ja kesti hetken ennen kuin pääsimme puikkelehtimaan Miamin sataman vierustaa Miami Beachin rannoille. Miamin alue koostuu siis monesta keinotekoisesta saaresta, jotka ovat syntyneet satama-aluetta ja kanavia ruopattaessa sivutuotteena nousseesta täyttömaasta. Näiden välistä me hurutimme kohti merta, mutta koukkasimme kuitenkin ensin sillan alitse Star ja Hibiscus Islandien suuntaan…

Olennainen osa kierrosta oli julkkisten megalomaanisten huviloiden bongailu. Tämä ei onnistu muuten kuin vesiltä käsin, sillä huviloiden ympärillä on korkeat aidat ja teillä on portit. Opas tuntui tietävän kaiken julkkisten elämästä ja erityisesti heidän talonostosuunnitelmistaan, ja yllätyksekseni minäkin tunnistin suurimman osan julkkiksista. Iso osa amerikkalaisista ”julkkiksista” menee nimittäin ihan ohi korvien, mutta nämä olivat sen verran suuren kaliiberin nimiä, että minäkin olin kuullut heistä. Kelläpä muulla toisaalta on 50 miljoonaa sijoittaa taloon…

Homes of Carmen Electra and Ricky Martin, Hibiscus Island, Miami Beach
Vasemmalla Carmen Electran talo, oikealla residenssiä pitää Ricky Martin. Mikä ihme tuo Martinin talon päällä oleva hökötys on?
Home of Phillip Frost, pharmaceutical billionare
Tämä hulppea huvila kuuluu Phillip Frostille, joka rikastui lääkebisneksessä mm. Viagran ansiosta. Jos on multimiljardööri niin ehkäpä kreikkalaiset pylväät ovat ihan sopiva lisä huvilaan.
Properties of Wayne Holman, Star Island, Miami Beach
Muistelen oppaan kertoneen, että tässä olisi ollut Will Smith sekä ”Will Smithin naapuri”, mutta googlailu jälkikäteen paljasti molempien talojen omistajaksi jonkun newyorkilaisen hedgerahastomiljonäärin. Ihan takuuseen en siis näistä tiedoista voi mennä, ja netin arvosteluissa näitä kyseenalaistettiinkin, mutta toisaalta – ovatko julkkisjuorut sitten yleensä erityisen luotettavia?
New House to be Built on Star Island
Tähän joku parivaljakko oli rakentamassa uutta taloa. Ehkä Brad Pitt ja Angelina Jolie? Vaikka nimet olivat tuttuja, niin eivät nämä silti päähän jääneet.

Pitkällisen arkkitehtuuri- ja julkkisjuorukierroksen jälkeen sujahdimme vihdoin avomerelle. Olin vähän etukäteen jännittänyt tätä osuutta, koska tiedän, kuinka moottoriveneellä voi lentää aika pahastikin aalloista, mutta kokemus oli enemmänkin kuin hauskassa vuoristoradassa. Roiskeilta ei voinut välttyä kukaan, vaikka niitä saikin päällensä sitä vähemmän mitä edempänä istui – ja me istuimme aivan eturivissä.

Miami South Beach
Miami Beachin South Beach, ja pisarat lentävät.
Most Expensive Apartments in Miami
Miami Beachin eteläpuolisen Fisher Islandin taloja. Saarelle pääsee vain lossilla, mutta silti näiden kerrostalojen hinnat liehuvat pilvissä, ja asukkaiden keskivertotulot ovat korkeampia kuin missään muualla Yhdysvalloissa: $240 000 vuodessa eli noin 17 600 euroa kuukaudessa.
Elina, Iiro & Jenni on Thriller Miami
Onks tukka hyvin? No ei ole todellakaan tunnin vauhdikkaan kierroksen loppupäässä. Kuvassa vasemmalta Elina, Iiro ja minä, taustalla Dodge islandin satamatoimintaa.

Suosittelen veneajelua lämpimästi kaikille, jotka ovat suuntaamassa Miamiin ja joita kiinnostaa veneily ja julkkikset, tai edes jompi kumpi. Jos haluat saada käsityksen siitä, millaista vauhdin hurmaa kierroksella koki, sekä kuulla, mitä yhteistä on Al Caponella ja Lenny Kravitzillä, tsekkaa video: (klikkaa CC-nappia niin saat tekstitykset Englanniksi ja Suomeksi)

Yhteistyössä Thriller Miami

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

41 kommenttia postaukseen “Muskeliveneellä Miamissa”

 1. Varmasti oli ihan mukava retki, tulee mieleen autolla Hollywoodin tähtien talojen katselut kiertoajelulla. Itse en pojan kanssa veneilemässä Miamissa käynyt pari kesää sitten, mutta olisi ehkä jälkeenpäin ajatellen pitänyt. Ehdittiin olla vain kolme päivää ennen kun lähdettiin kohti Orlandoa, niin keskityttiin hengailuun Ocean Drivella ja kierreltiin vuokra-autolla paikkoja. Itse kyllä tykkään Miamista sen verran, että on mietinnässä jopa ensi talven lomavaihtoehdoksi – toki nyt tuo dollarin vahva kurssi ei sitä siltä osin puolla.
  Kohteena maailma / Rami on viimeisimpänä kirjoittanut: 11 minitarinaa maailmalta

  1. Dollarihan juuri tipahti vähän alaspäin, eli sopiva hetki alkaa varailla lomaa. ;) Minä taas en Los Angelesissa mennyt tuollaiselle kierrokselle, koska en yleisesti ole niin julkkisjuorujen perään (vaan juuri sen veneilyn!), mutta toisaalta nykyään tuntuu, että amerikkalaiset osaavat tehdä kierroksesta kuin kierroksesta viihdyttävän.

  1. Heh joo, se sun postaus aiheesta jäi niin hyvin mieleen, että linkkasin sen tuohon kirjoitukseen. :) Sen ansiosta ymmärrettiin itse olla tuhlaamatta aikaa samanlaiseen ”kierrokseen”, eli jotain hyvää!

 2. Melkoisia huviloita! Mutta jos minulla olisi rajattomasti rahaa, rakennuttaisinko kreikkalaista pylväikköä ja kaikenmaailman hässäkkää katolle? :) Vai kateellisenako panettelen, kun pitää kuunnella avonaisesta ikkunasta naapurin ipanan tramppailua jo kolmatta tuntia. :)

  Mutta asiaan. Ylipäätään minusta kaikenlaiset veneretket ovat aika kivoja. Niillä saa joka tapauksessa erilaisen näkökulman kuin maalta, suuntautuu retki oikeastaan mihin hyvänsä.
  Annika | Travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Lemureiden kotona (Andasibe, Madagaskar)

  1. No jos olisi ihan sikapaljon rahaa, niin mikä jottei rakennuttaisikin vähän jotain pöhkömpää! Ainahan ne arkkitehdit kuitenkin jotain keksii ehdottaa. :D

  1. Noi ei ole lomahuviloita vaan käsittääkseni ihan asuintaloja. Saariin menee sillat, ja tuosta on alle vartin ajomatka Los Angelesin keskustaan. ;)

  1. Haha, kahvit ei ehkä ihan onnistu, mutta ties vaikka jonkun julkkiksen bongaisit takapihalta ottamasta aurinkoa. ;) Muista aurinkorasva!

 3. Oih tulipas hinku päästä noihin maisemiin taas veneeseen istumaan! =) Me käytiin erilaisella veneretkellä ekalla Miamin matkalla ja ihan samoissa maisemissa pyörittiin. Tää vene näyttää ihanan nopeelle! Pitääpä laittaa mieleen :)

  1. Me nähtiin sellainen hitaampi vene samantyylisellä retkellä ja karautettiin niiden ympäri silmukka. :D Nopeasti tuo oli tietty ohitsekin, mutta oli hauskaa, eli suosittelen kun sinne taas suuntaat!

 4. Julkkistalojen bongailu kuulostaa jollain kierolla tavalla hyvin mielenkiintoiselta. Itse olin täpinöissäni kun näin Sydneyssä Russell Crowen talon:’D
  Nasu on viimeisimpänä kirjoittanut: Pohdintaa reissaustahdista

 5. Me käytiin joulukuussa samalla retkellä tolla veneellä. Oli ehkä vähän kylmempi ilma, mutta muuten oli kyllä hauskaa. :D Veneretket on yleensä tosi kivoja, ja tällä bongattiin myös pari delfiiniä joten mikä ois sen parempaa. <3
  Marikaw on viimeisimpänä kirjoittanut: Kilpisjärvi & Lofootit

  1. Oho, hauskaa että on sattunut sama vene alle! Ja eikä, delfiinejä, en edes tajunnut että niitä varten pitäisi pitää silmät auki. :D Tosin ehkä ne on tuolla päin vain kylmempinä vuodenaikoina.

 6. Julkkiksista en oo kiinnostunut, mutta veneilystä kyllä! Olisin kyllä ehkä tykännyt enemmän sellaisesta hitaasti köröttelevästä veneestä, mutta mikä ettei sitä olis tollaisenkin kyytiin hypännyt. Mereltä käsin saa kyllä aina ihan erilaisen kuvan kaupungista kuin maalta käsin.

  1. Tuolla tuntui olevan valinnanvaraa kaikenlaisista paateista, kun sen verta merellinen kaupunki. Rannalla vuokrattiin myös polkuveneitä, ja sekin oli aika varteenotettava vaihtoehto!

 7. Tutun näköisiä tönöjä! Ainakin meille kerrottiin samat nimet kuin teillekin (oltiin isommalla veneellä), joten jos talojen omistajien nimet on tuulesta temmattuja, niin ainakin kaikki venefirmat ovat sopineet sanovansa samat nimet :D Mutta itsekin suhtauduin hieman skeptisesti… Mun käsitys on, että julkkikset muuttaa jatkuvasti, että oiskohan näistäkin osa entisiä asukkaita ja turisteille ”unohdetaan” sanoa, että ENNEN tässä asui se ja se :)
  Me käytiin bussikierroksella ympäri Miamia ja sen jälkeen oli tämä venekierros, retken hinta yhteensä $25 mikä on mun mielestä aivan todella halpa!
  Terhi / Muru Mou on viimeisimpänä kirjoittanut: Ryanair – kun lentomatkustaminen on liian halpaa

  1. Hyvä tietää, että tämä ei ollut pelkästään yhden veneyhtiön keksintöä… Toi sun teoria siitä, että julkkis on ehkä joskus asunut talossa mutta ei välttämättä enää, kuulostaa hyvin todennäköiseltä – ja myös sillä tavalla kivalta, että kyllä mua oikeastaan kiinnostaa nähdä myös, millaisen talon Will Smith on joskus rakennuttanut ja sen jälkeen myynyt. :D

 8. Noita luultavasti osittain samoja julkkishuviloita meidän ranskankielinen oppaamme Miamin kiertoajelulla esitteli ihan innoissaan! (Ranskankielinen siksi, että kun yhden risteilyn lopuksi ennen iltalentoa halusimme nopeasti nähdä oleellisen Miamista, niin englanninkielistä retkeä ei ollut tarjolla, kun englanninkieliset suuntasivat kotiinsa :-) )

  Muskeliveneisiin en taas ole kiinnittänyt huomiota sen jälkeen kun ehkä ainakin 10 vuotta sitten sisarenpojan innostuksesta kävimme muutamat kisat Laajalahdenselällä katsomassa. Itse en niistä veneistä oikein innostunut, purjehtijan sielu nääs, mutta olihan se kiva katsella innokasta 10 vuotiasta!

  1. Heh, mä muistan kuulleeni aiemminkin sulta tästä ranskankielisestä kierroksesta, se vähän nauratti. :D Itse lähtisin tällä hetkellä ihan mielelläni ranskankieliselle kierrokselle treenaamaan kielitaitoa.

 9. Olen itse käynyt Hollywoodissa bussikierroksella ihmettelemässä julkkisten hulppeita huviloita, mutta olisihan se veneellä vielä paljon mukavampaa!! Mulle kävisi sellainen hidas kyyti, että ehtisi nautiskella enemmän :).
  Heidi on viimeisimpänä kirjoittanut: Täydellistä lomamatkaa metsästämässä

  1. Veneellä ei turhaan ollut mitään aitoja tiellä estämässä ihmettelyä, koska eihän kukaan halua rakentaa näköestettä rantaan. ;)

  1. Haha, joo. :D Ottaen huomioon talojen hintatason niin musta oli yllätävän monta aika rumaakin taloa tuolla, mutta makunsa kullakin…

 10. Miten mulle tulee McGyver mieleen noista veneistä? :D Tuo julkkistalojen bongailu on aika hauskaa, etenkin paikassa kuten Miami jossa on ehkä oikeastikin jotain bongattavaa. Ja tietää, ketä ne julkkikset on. Me oltiin Thamesin risteilyllä Windsorista käsin ja siellä oli vaikka kenen julkkiksen taloja, mutta tiesin ehkä 1/10 eli Natalia Imbrugilian. Nää brittijulkkikset ei oo ihan mun juttu, varsinkin kun eivät yleensä ole tehneet mitään julkisuutensa eteen. Ostin just punnan juorulehden, ostan melkein joka viikko kun yritän pysyä kartalla kuka on kuka. ;)
  lena / london and beyond on viimeisimpänä kirjoittanut: Trans-Siperian junamatka – mitä olisin tehnyt toisin?

  1. Mä en tiedä julkkiksista oikeasti yhtään mitään, kierrän juorulehdet kaukaalta, joten olin yllättynyt, että tunnistin näistä julkkiksista lähes kaikki. Sen verran isoja nimiä tuolla asui. Brittijulkkiksista olisin ollut taatusti ihan yhtä ulalla kuin säkin. :D

  1. Mä taisin oppia tämän joskus, kun Hangossa oli näiden kokoontumisajot. Muuten näitä ei Suomessa niin paljoa näekään, taitaa löpö olla liian kallista…

  1. Hassua muuten, että Suomessa ei järjestetä mitään samanlaista. ”Tässä asuu Kimi Räikkönen…” ai niin, eihän se asu Suomessa!

   1. Pääsimme kaverini kanssa molemmat ajamaan itse ko. venettä kun kapteeni kuuli että olemme suomesta. Oli vieraillut suomessa joitain kertoja.
    Siinä vähän muut turistit ihmetteli, kun siirryttiin taaimmalta riviltä rattiin avomerellä 😎 Annettiin kyl kohtuu tipit lopuksi 😊

    1. Vau mikä kokemus! Kiitos tämän jakamisesta, vinkiksi vaan muillekin että tätäkin voi yrittää. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge