Rantaloma Los Angelesissa

venice2

Hiekkarantaa silmänkantamattomiin. Kolmosella alkavia lämpötiloja. Ihmisiä bikineissä rantabulevardilla. Tämä on Los Angeles syyskuussa. Vajaan viikon reissulla emme kertaakaan eksyneet Downtowniin, sillä rannalla kävely aamutuimaan ja ilta-auringon aikaan vei voiton.

venice1

Tukikohtamme oli Venice Beach, vähän Santa Monicasta etelään, joka tunnetaan myös lempinimellä Muscle Beach. Täältä alkoi ensimmäinen alkuperäinen kehonrakennusbuumi 1930-luvulla, ja alueella toimii yhä ulkoilmakuntosali, jossa lihaskimput ähkivät päivät pitkät. Vaikka majoituksemme oli läheltä rantaa, Iirolle kyseessä oli työmatka, mutta minä vietin päivät istuen rantakahviloissa ja kävellen taikka pyöräillen rantaa edestakaisin.

venice3

Eksyin eräänä päivänä kanaalialueelle, josta Venice Beach on saanut nimensä: tänne rakennettiin 1900-luvun alussa Yhdysvaltojen johtava resorttialue, mikä vaati paikalla olleiden soiden kuivattamista kanaalien avulla. 20-luvulla paikka oli jo kunnon viihdekeskus, ja rannalla oli mm. Länsirannikon suurin huvipuisto. Verorahat kuitenkin loppuivat, ja vaikka rannalta löydettiin öljyä 30-luvulla ja vuoristoradan viereen nousi öljynporaustorneja, 50-luvulle tultaessa paikkaa alettiin kutsua merenrantaslummiksi, Slum by the Sea.

Venice Collage

Seuraavana aamupäivänä vuokrasin pyörän, jolla viiletin pitkin rantaa tukka hulmuten. Rantabulevardi oli täynnä vuokrauskojuja, joista olisi saanut ties minkälaista pyörää, rullalautaa taikka Segwayta lainaksi, mutta minä pitäydyin siinä normaalissa mallissa.

venice12

Kuvia itse vuokrapyöristä löytyy Stilettikorkokanta-blogista, joka vakuutti minut siitä, että pyöränvuokraus tuolla päin on must.

Yhtenä iltana lähdin kävelylle pohjoiseen päin ja päädyin Santa Monica Pearille ihastelemaan aaltoja. Illan hämärtyessä Iiro saapui myös paikalle ja ajoimme pari kierrosta vuoristoradalla, joka ei ollut erityisen villi, mutta josta näkymät pitkin rantaviivaa olivat aika upeita. Illan päätteeksi söimme vatsamme täyteen Bubba Gumpin mereneläväravintolassa, jossa ravut olivat hyvän hintaisia, mutta laskua katsellessa olimme tyytyväisiä, että olimme tilanneet vain yhdet oluet. Täällähän oluen hintaa harvemmin kerrotaan menussa, ja yleensä hinnat ovat olleet kohtuullisia, mutta yli $10 pelkästä oluesta yllätti tällä kertaa ikävästi. Melkein yhtä kallista kuin Suomessa?

venice13

Lisää kuvia Santa Monicasta Laura Let’s Go -blogissa.

Matkan loppuvaiheessa hotellin vaihto pakotti meidät vihdoin pois rannalta, ja vietin aamupäivän Hollywoodin Walk of Famen tähtiä bongaillen. Illalla Deep Red Blues -blogin innoittamana käväisimme ihailemassa maisemia Griffith Observatorylta käsin. Jäi fiilis, että tänne pitää päästä uudestaan, ja onneksi seuraava visiitti Enkelten kaupunkiin onkin tiedossa tasan kuukauden päästä.

Los Angeles Collage

Koska koko reissusta tuli tieto vasta pari päivää ennen lähtöä, matkaoppaisiin tutustuminen jäi vähemmälle. Sen sijaan oppaiksi muodostuivat suomalaiset matkablogit, joista jutussa mainittujen lisäksi hyödyllisiä vinkkejä ammensin myös näistä: Siveltimellä, Sanna Wallenius, Suvi Höyden, Unagidon. Jos reissu Losiin on ajankohtainen, kannattaa käydä tutustumassa!


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu, Kaukokaipuun Nella ja Running With Wild Horsesin Veera. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

41 kommenttia postaukseen “Rantaloma Los Angelesissa”

 1. Katson aina mieluusti kuvia Losista. On se vaan edelleen yksi mun lempikaupunkeja… upea valo muuten tossa Venice-kylttikuvassa – ja kiitos linkkauksesta, Griffith Observatory on ihana! ♥

  1. Kiitos itsellesi suosittelusta! En ollut kuullutkaan koko paikasta tuota ennen, joten varmasti olisi jäänyt väliin ilman sinun blogiasi. :)

 2. Juu Bubba Gumpissa on tullut juotua muutamat margaritat ja ne tosiaan maksaa sen $20/kipale. Ne on kyllä isoja (tulee sheikkerissä), mutta silti aika suolanen hinta. Ja hinnat tosiaan uupuu siitä menusta…

  1. Mä voin jotenkin hyväksyä kalliit hinnat, mutta se, että niitä ei listata menussa, on musta jo aika skämiä. Kuitenkin oletus on, että oluet on jotain $5, ehkä kalliissa paikoissa $6, ja margaritat alle $10. Jos aikoo poiketa tuosta menosta niin musta se pitäisi ilmoittaa etukäteen, vaikka kuinka sitten saisi pitää sen olutlasin jälkeenpäin.

 3. Santa Monica, ranta jossa surffasin ekaa kertaa ikuna (myös Baywatch).

  1. Mä ymmärrän, miksi noita Baywatcheja tarvitaan, kun katto niitä aaltoja. En itse edes uskaltanut mennä uimaan niin, ettei jalat olisi yltäneet pohjaan.

 4. Hei, kiva kuulla että blogistani on löytynyt vinkkejä äkkilähtöreissullesi ;) Lisää matskua LA:sta on tulossa aivan pian, nimittäin täällä ollaan pääkallopaikalla. Ja voin sanoa että rannat näyttävät myös lokakuussa aika lailla samoille (ja nyt myös marraskuussakin). Tänäänkin paistateltiin Malibu Beachillä päivää ja kuuma tuli! :) Ihan mahtavaa että sinulla jo uusi LA reissu odottaa, huippua!
  Tämä oli kiva postaus, koska LA toimii aina ;D

  1. Pitäisi olla tyytyväinen siihen mitä on, mutta kun puhut LA:n rantakeleistä ja katselen ulos tuonne VAIN +17 asteen lämpöön, niin joopajoo, tekisi mieli olla siellä. :) No, onneksi ensi viikolla kun täällä kylmenee, lähdemme Vegasiin, missä pitäisi olla vielä hellettä. Nautithan hyvästä säästä! Mä seurailen sun reissua Instagramista. :)

 5. Haaveissa täälläkin pyräily noilla nurkilla, eikä tosiaan vähiten Ullan blogin ansiosta. Ja tämäkin postaus vaan passelisti nostaa lisää Amerikan länsirannikon reissukuumetta.

  1. Amerikan länsirannikon reissukuume kuulostaa sellaiselta kuumeelta, että sen sietääkin nousta. ;)

  1. Hyvä, että fiilis välittyy kuvista, oli nimittäin välillä jopa tukahduttavan kuumaa tuolla. Ei ihme, että tuolla oli muodissa T-paidat, joissa kainaloaukot riippuvat jossain lantion kohdalla…

 6. Kyllä on villapaita päällä kiva katella tällaisia kuvia. Minusta pyörävuokra on loistoidea melkolailla missä tahansa. Seuraavalle reissulle olen vuokraamassa ehdottomasti pyörää pariksi viikoksi. Miksi pitäisi aina kulkea autolla :)

  1. No juuri näin! Parasta musta on kaupungit, joissa on toimiva bikeshare-järjestelmä. Voi ottaa välillä pyörän alle, välillä taittaa pidemmän matkan metrolla tai vastaavalla. Washington DC, Brysseli, Pariisi ja Wien kuuluvat ainakin tähän kategoriaan, Lontookin kai mutta sinne liikenteen sekaan en sattuneesta syystä ole uskaltanut…

 7. Oijoi… Tonne, haluan! Biitsi ja yli kolmenkymmenen asteet lämpötilat – eipä sitä aina enempää tarvitse. Hyviä fiilistelykuvia :)

  1. Mä arvostin erityisesti sitä, että toi biitsi on LEVEÄ. Siinä aaltojen kohdalla ei ollenkaan häiritse rantabulevardi, koska se jää niin kauas.

  1. Mä olin käynyt tuolla tätä ennen kerran, ja en ollut käsittänytkään, miten hyvät rannat siellä on. Edellinen käynti kun oli rajoittunut Downtown/Hollywood-akselille.

  1. No niinpä, kunhan ei missään pahimman liikenteen seassa yritä pyöräillä (ellei ole Amsterdamissa) niin on kyllä tosi kätevä tapa liikkua oikeastaan missä vaan.

 8. Voi, Venice Beach on ihana! Me aikoinaan toistaseksi ainoalla reissullamme Losiin vuokrasimme ekana päivänä pyörät, viiletimme koko päivän niillä Losia ristiin rastiin Hollywoodista Downtowniin ja olimme seuraavana päivänä punaisia kuin ravut… Jäi rannalla oleilu aika minimiin kun auringonsäteet sattui aika kivasti vaatteidenkin läpi jos uskaltautui pois varjosta vähänkään pidemmäksi ajaksi. :D Venice Beachillä istuttiin parina iltana auringonlaskun jälkeenkin vielä – siellä oli niin ihana, rento tunnelma. Mä ainakin tykkäsin siitä enemmän kuin Santa Monicasta, vaikka sekin oli ihana!

  1. Mullakin vähän selkä punotti tuon pyöräilyn jälkeen, vaikka en edes pyöräillyt kuin pari tuntia. Klo 12-15 välisen ajan yritin aina hengata varjossa, mutta sekään ei näemmä riittänyt.

   Ja sama täällä, tykkäsin enemmän Venice Beachista, ehkäpä koska se oli jotenkin vähemmän turistikrääsärannan oloinen? En jutellut kenenkään paikallisen kanssa, joten tästä ei ole todisteita, mutta jotenkin jäi fiilis, että paikalliset suosisivat enemmän Venice Beachia.

 9. Mä olen luullut, että Muscle Beach on vaan se ulkoilmapunttis. Aina oppii uutta. Sinne olisi kyllä kiva mennä joskus. Tai ehkä ennemminkin, jos menisin Losiin, niin haluaisin mennä treenaamaan Muscle Beachille.

  1. No mä en tod haluaisi mennä sinne punttikselle, lähes pelkästään miehiä ilman paitaa ja kaikilla ihan hervottoman kokoiset lihakset, ja ohikulkijat jää tuijottamaan menoa. Mutta luulen, että sä saattaisit viihtyäkin. :D

   Mä jäin tuolla paikan päällä käsitykseen, että tota koko aluetta voi kutsua Muscle Beachiksi, mutta nyt kun katson Wikipediaa, niin en ole ihan varma enää. Mun käsitys siis juontuu siitä, kuinka paljon turistipaidoissa oli tota Muscle Beach -läppää yhdistettynä Venice Beachiin.

 10. Ihana LA ja Venice! Voi kun näitä kuvia on vaikea katsoa varaamatta heti lentoja :) Onneksi ensi kesänä olisi suunnitelmissa viettää taas muutama päivä Losissa, sitä odotellessa…

 11. Oi kyllä haluaisin nyt heti paikalla pois täältä -15 asteen pakkasesta tuonne lämmittelemään ja rullailemaan pitkin rantakatuja!

  1. No niinpä, kelaa, siellä on tälläkin hetkellä +32! Ja nyt on marraskuu! Jotenkin tässä valossa oli musta aika ihmeellistä, että harvassa majoituksessa Venice Beachilla oli ilmastointia.

  1. Kannattaa mennä vuokraamoon mahdollisimman aikaisin, sillä hinta on käytännössä sama oli liikkeellä tunnin tai päivän. Toivottavasti seuraava kerta tulee nopeasti. ;)

 12. Whaaat, näissä syksyn kurakeleissä on niin vaikea kuvitella miten siellä pyöritään kesäkeleillä rannalla!! :) Ihania fiiliskuvia kaikkiaankin, täällä Norjassa talvea odotellessa ;)

  1. Coloradossakin tuli juuri eilen talvi käymään lumimyräkän kera. Minua ei sinänsä talvi haittaa, mutta kuitenkin ihan kiva olla jo täällä Las Vegasin helteessä. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge