New York -vinkit – #matkachat kooste!

Maanantaina Twitterissä pulistiin yhdestä lempikaupungistani, New Yorkista – ja kävi ilmi, että se on aika monen matkailijan lempparilistalla! Pitemmittä puheitta, tässä kooste keskustelusta ja parhaista vinkeistä, mitä itse sen lomasta bongasin.

K1: Oletko käynyt New Yorkissa vai onko se vasta suunnitelmissa?

Osa keskustelijoista oli käynyt useasti…

…osa vain kerran…

…ja osalla ensimmäinen reissu oli vielä edessä.

K2: Paras vuodenaika tai ajankohta New Yorkin reissulle

Harva suositteli New Yorkia kesällä. Jotkut kannattivat kevättä, toiset syksyä…

…ja toiset olivat kokeneet New Yorkin myös juhlapyhinä.

New York toimii todistetusti myös talvikaupunkina.

Ja sitten tietenkin osa oli sitä mieltä, että kaupunki on kaunis milloin vain.

K3: New Yorkin kiinnostavimmat nähtävyydet

Joitain suosikkeja erottautui massasta, ja eniten mainintoja kaupunkien kaupungissa taisivat saada kaksi puistoa: High Line ja Central Park.

K4: New Yorkin ravintolat ja hotellit

New Yorkia kehuttiin yleisesti ravintolakaupungiksi, ja monella oli antaa ravintolavinkkejä:

Hotellivinkkejäkin löytyi jaettavaksi asti, kaikilta tasoilta:

K5: Paras vinkkisi New Yorkiin meneville

New Yorkin konkarit päästettiin valloilleen kertomaan omat parhaat vinkkinsä, ja niitähän tuli:

Vähemmän tai ei ollenkaan kaupunkia kokeneet kyselivät omia askarruttavia kysymyksiään, esimerkiksi liikkumisesta:

…tai New Yorkin matkailijoiden vitsauksesta, lutikoista:

Chatin loputtua yksi jos toinenkin taisi kärsiä akuutista matkakuumeesta…

Seuraavana maanantaina 28.9. aiheena on matkojen dokumentointi. Liity siis mukaan Twitterin puolella aina maanantaisin klo 20! Tarkemmat ohjeet täältä.

12018685_10153289330204531_1884337534_o

Onko sinulla lisättävää näihin New York -vinkkeihin? Jos on, jätä kommentti!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

49 kommenttia postaukseen “New York -vinkit – #matkachat kooste!”

 1. Meillä on vajaa 3 viikkoa elämämme ensimmäiseen New Yorkin matkaan, joten ahmimme kaiken infon! ”Unohtumaton lauantai” postauksessa muuten vilahti hieno näkymä joltain kattoterassilta (Empire State Building taustalla), mikä oli paikan nimi, jos vaikka poikkeisimme? Niin, ja myöhästyneet, mutta sitäkin lämpimämmät onnittelut:)!!!
  Jaaskarit on viimeisimpänä kirjoittanut: Roomalainen korvamato

  1. Kyseessä oli 230 Fifth! Todella hieno kattoterassi, ei sisäänpääsymaksua, kalliit drinkit. ;) Näytti olevan etenkin liikemiesjengin suosiossa, ja näkymät erinomaiset!

   Kiitos paljon! <3

 2. En ole suuresti ihastunut New Yorkiin – en osaa laittaa sille sormea, en tiedä miksi.

  Mutta koska varsinaisia takinkääntöjä eri paikkojen suhteen on tullut tehtyä viime aikoina ihan huolella, pitää ehkä antaa uusi mahdollisuus. Miika ei ole nykissä edes käynyt joten parisuhdematka tuonne voisi olla paikallaan. Ja katsotaan sitten muuttuuko mieli.

  – Gia
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net on viimeisimpänä kirjoittanut: Päivä matkabloggaajan kanssa – kalavelkoja, hampurilaisia ja polvistuvia lentokapteeneita

  1. No kunhan nyt ensin kotoudutte reissusta, niin ehtii sitten suunnitella uusia retkiä! Parisuhdematkakohteeksi tuo sopiikin erinomaisesti, mutta olen kuullut myös positiivista leikki-ikäisten lasten kanssa matkustavilta.

  1. No ei haittaa ei! Olen ihan samaa mieltä noiden kommenttien kanssa, että aina löytyy sisätekemistä, jos ei sää miellytä.

 3. Itse rakastan New Yorkia yli kaiken ja se on kyllä lempikaupunkini maailmassa. Matkachatin innoittamana kirjoitin postauksen New Yorkista, missä keskityn omiin suosikkiasioihin, mitä voi tehdä ilmaiseksi tuossa minulle rakkaassa kaupungissa: http://www.rantapallo.fi/kohteenamaailma/2015/09/27/new-york-top10-free-things/

  Käytännössä joka reissulla tulee melkein tehtyä kaikki asiat listalta, joten tiettyihin juttuihin ei vaan kyllästy koskaan!
  Kohteena maailma / Rami on viimeisimpänä kirjoittanut: New York Top10 – Free Things

  1. Katselin läpi tuon sun listan, ja vaikka suurin osa on tuttuja, niin itse en saisi ahdettua yhteen reissuun kaikkia. :D Toisaalta täällä mantereella ne reissut saattaa olla vain pitkiä viikonloppuja, ja veikkaan, että niitä vielä tulee. High Linelle pitäisi nyt vihdoin viimein päästä, kun se on jo pari kertaa jäänyt väliin!

   1. Olen kanssasi samaa mieltä, että yhteen reissuun ei kaikkia kannata ahtaa. Parilla reissulla sitä vastoin ehtii hyvin nuo käymään vaikka kaikki läpi tai sitten, jos on viikon kerralla kaupungissa niin ainakin jollakin tasolla onnistuu hyvin.
    Kohteena maailma / Rami on viimeisimpänä kirjoittanut: New York Top10 – Free Things

 4. Pitäisi varmaan ottaa se Twitteri itsekin, kun näin ihania aiheita on. Tämä olisi ollut mukava seurata, sillä New York on ehdoton lempikaupunkini. Kaksi kertaa olen känyt siellä joulun aikaan, ja on kyllä niin upea jouluvaloineen. Todennäköisesti seuraavankin kerran menen sinne jouluna (mutta vasta vuoden päästä). Kaiken ihanuuden lisäksi siellä nn kaikki Sinkkuelämää-sarjan paikat, joissa voi Sinkkuelämää-fani käydä fiilistelemässä. Edellisellä kerralla esim. Jimmy Choon kenkiä sovittelemassa Carrien tyyliin (tää ei ehkä miehestä ollut se loman huippukohta! :D), mutta minusta niin huppua :).

  1. Haha, mä luulen että mun matkaseuraa ei olisi saanut millään ilveellä Sinkkuelämää-shoppailukierrokselle. :D …mutta mulla kyllä kävi mielessä, että sen sarjan kuvauspaikkoja vois kiertää, koska tykkäsin siitä itekin todella paljon. Ja totta kai hankit Twitterin!!

 5. Hassua, miten moni sanoo Nykin yhdeksi lempparikohteistaan. Itsehän en siis kaupungissa ole käynyt, eikä sinne koskaan suurempaa hinkua oo ollukkaan. Kerroinkin jo toisessa matkachatin innoittamassa postauksessa, etten oo suurkaupunkien suurin ystävä, enkä myöskään Jenkkilän. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Nykkiin pitäisi joskus päästä.. :)
  Venla on viimeisimpänä kirjoittanut: Hullu viikko Odensessa

  1. Mä syytän tästä median Jenkeistä antamaa tosi yksipuolista kuvaa. En mäkään tänne haluaisi matkustaa, jos katselisin vain uutisia paikasta. Kun ne sitten kokee, niin tykästyy. :)

 6. Hitsi, oli tässäkin taas vinkkejä kerrakseen! En tosiaan ole mikään kaupunkilomafriikki, mutta Nyki on alkanut kiinnostaa enemmän ja enemmän blogien lukemisen myötä. Ensi kerralla kun Finskiltä tulee yhtä hyvä tarjous kun pari viikkoa sitten, toivon että rahatilanteeni on sellainen, että voisin tarttua siihen :)

  1. Finskillä tuntuu onneksi olevan noita halpoja Nykin tarjouksia aika usein! Niitä taitaa olla lähinnä talvikaudella, mutta kuten tuli chatissa todettua, Nyki toimii myös talvikohteena.

 7. Oma twitter-historia on vielä melkoisen lyhyt, mutta pariin matkachattiin osallistuneena on pakko sanoa että ei ne kyllä matkakuumetta ainakaan helpota! NYC-chatin aikaan etenkin olin ihan pähkinöinä ruudun takana, kaupunki on ehdoton suosikkikohteeni kaupunkilomalle ja piti taistella kovasti itsensä kanssa ettei lähtenyt taas uudet lennot varaukseen chatin jälkeen. ;)
  Laura / My Passport Pages on viimeisimpänä kirjoittanut: Vartsalan vanha koulu – Kuohuviiniä ja kynttilöitä saaristolaismiljöössä

  1. Haha, joku muukin taisi sanoa samaa. :D Joo, ei todellakaan nämä chatit helpota matkakuumetta, mutta taitaa olla kyseessä ”sairaus”, josta ei ole mitään tarvetta parantua. ;)

 8. En jostain syystä päässyt mukaan, olisikohan vielä ollut Iranissa …
  Ravintola, jossa kaikilla käyntikerroillamme (joita on useita) käymme on Marriotin pyörivä kattoravintola Times Squaren liepeillä.
  Ja vinkkinä – yhdistä NY matkaan vaikka amerikkalaisten lomasaaret Nantucket ja Martha’s Vineyard, ovat omalla tavallaan vielä mieleenpainuvampia paikkoja kuin New York!
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: No Instagram

  1. Mulla on muistikuva, että olitte vielä Iranissa. Niitä sun FB-postauksia oli hauska seurata. :)

   Kiitti tuosta ravintolavinkistä! Kuulostaa sellaiselta, jossa itsekin mieluusti kävisin, ja varmasti olen taas jossain vaiheessa Nykiin menossa.

   Mä komppaan kanssa tuota sun vinkkiä saarista jos kyseessä on kesämatka. Itse olen ollut vain Martha’s Vineyardilla, mutta Nantucktistakin olen kuullut hyvää.

 9. Omasta Nykin reissusta on jo 18-vuotta ja silloin oli Toweritkin vielä paikallansa. Pitää ehdottomasti päästä lähitulevaisuudessa käymään, mutta ehkei se ole parhaimmillaan näin yksin reissaamalla, joten pitää joku matkakaveri löytää :) Matka chattiin en ole myöskään vielä osallistunut, mutta nyt taitaa olla aika!

  1. Hm, mä voisin hyvinkin kuvitella itseni yksin johonkin kattobaariin skumppaa siemailemaan ja kaupungin valoja tuijottelemaan. Myös museot toimii musta hyvin yksin, ja niitähän Nykissä riittää… Ainoa ongelma taitaa olla majoitus, joka on yksin ihan törkyhintaista, enkä tiedä New Yorkin hostellitilanteesta mitään.

 10. New York -hype on suomalaisten matkailijoiden keskuudessa niin suurta, että oonkohan mä tehnyt jotain väärin, kun en kaupungista erityisesti pidä? Ekan kerran kun kävin ajattelin, että ei tarvitse toiste mennä. Toisaalta tämäkesäinen (työ)reissu jätti kaupungista ihan ok-fiiliksen. Ehkä vaan lämpenen sille hitaasti. :-p
  Lotta Watia | Unagidon on viimeisimpänä kirjoittanut: IG Travel Thursday: eeppisen upea Islanti

  1. Mielenkiintoista! Sähän kuitenkin keskimäärin tykkäät suurkaupungeista? Miten sitten vertaisit esim aasialaisiin suurkaupunkeihin?

   1. Ekan kerran kun siellä New Yorkissa kävin (2009), oli fiilis että ”tää on vähän niinku lame Tokio”. Ehkä Tokio oli jättänyt niin älyttömät suurkaupunkipärinät, että pienempi suurkaupunki tuntui paljon laimeemmalta. Onhan se Tokio nyt vaan suurkaupunkien suurkaupunki! :-p

    Samalla reissulla kun ekan kerran olin New Yorkissa, oltiin käyty ensin Bostonissa ja siitä puolestaan tykkäsin kovin. Se oli jotenkin söpö ja rento. New Yorkista en löytänyt tuolloin sitä sen kaupungin henkeä. Ehkä myös Times Squarella (jota alueena voi verrata Tokion neonvaloihin) oli ahistavaa, kun siellä oli niin paljon muitakin turisteja ja tuntui ettei paikallisia ollenkaan. Tosi sellanen muovinen fiilis. Mutta täytyy sanoa, että nyt tosiaan tänä kesänä jäi jo parempi fiilis kaupungista. Kävin pyörimässä semmosilla vähemmän turistialueilla, joten kaupunki tuntui edes vähän aidommalta. Uskon kyllä, että tuonne ainakin työn puolesta tulee vielä palattua. :-)
    Lotta Watia | Unagidon on viimeisimpänä kirjoittanut: IG Travel Thursday: eeppisen upea Islanti

 11. Kyllä kiinnostaisi käydä New Yorkissa heittämässä joku keikka. Syömässä ja katselemassa, ihan vaan. Sinkkuelämäni olen urhoollisesti katsonut, joten voisi olla hauska käydä niitä paikkoja bongaamassa. Muita tv-sarjoja en ole ikinä sitten katsonutkaan. :D
  sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Bistro Sinne ja Oktoberfest

  1. New York on musta vähän samanlainen kuin Pariisi tai Amsterdam siinä mielessä, että siellä mulle riittää pelkästään tuo katselu ja ihmettely!

  1. Joulu New Yorkissa on jotenkin niin klassinen elokuvista! Joulun aikaan vaan olen nähnyt tuolla niitä ”koko kaupunki sekaisin lumimyrskystä”-uutiskuvia, että kaksipiippuinen juttu. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge