Täydellinen huijaus ja elämäni paras lauantai

Torstai: Olen tyhjentänyt tiskikoneen tarpeeksi monta kertaa, että olen ansainnut päästä yllätystreffeille. Olen jo pitkään ehdotellut lauantaita sopivaksi treffipäiväksi, ja torstaina Iiro vihdoin toteaa, että sopiihan se.

Perjantai-ilta: Kavereiden kanssa iltaa viettäessä Iiro huomauttaa, että meidän kannattanee lähteä kotiin nukkumaan, koska huomenna on aikainen aamu. Pyöräilymatkalla kotiin kysyn kuinka aikainen. ”Pitää herätä kuudelta.” Häh, oikeasti? Herätyskelloa säätäessä mietin, että suunnitelmissa on varmaan joku patikointi.

La klo 05:15: Iiro herättää minut ja käskee pakata laukun. ”Pakkaa sekä vaihtovaatteet päivälle että illalliselle ravintolassa. Välissä pääsee suihkuun.” Okei. ”Ja pakkaa vielä ylimääräiset vaihtovaatteet, siellä saattaa kastua.” Ööh, okei? ”Niin ja ota oikeastaan yöpymiskamppeet siltä varalta, että ei tulla yöksi kotiin.” Miten niin siltä varalta?

05:50: Alan tekemään aamiaisleipiä, kun Iiro pysäyttää minut. ”Meillä on kiire! Pysähdytään vaikka joskus tunnin päästä huoltikselle syömään.” Olen varma, että olemme suuntaamassa vuorille laskemaan koskea.

06:15: Vuoret ovat lännessä, mutta me kaarramme tielle, joka suuntaa kaakkoon. Ehkäpä olemmekin menossa etelään kohti New Mexicoa?

06:30: Ohitamme etelänsuuntaisen I-25-moottoritien ja jatkamme itään. Hm, varmaan siis Denverin kehätien kautta jonnekin,  mutta minne…

06:45: Käännymme tielle, jota pitkin ei pääse kuin Kansasiin ja lentokentälle. En usko hetkeäkään, että menisimme viikonlopuksi Kansasiin, ja ensimmäistä kertaa olen arvauksissani oikeassa.

06:55: ”Mä veikkaan, että me ollaan menossa jonnekin West Coastille, San Franciscoon tai Los Angelesiin… Ei me ainakaan mihinkään East Coastille olla menossa, koska sinne on liian pitkä matka.”

07:00: Lähestymme turvatarkastusta. Iiro toteaa, että tässä vaiheessa on pakko luovuttaa minulle boardari. Se näyttää tältä:

11997315_10153649091581667_1894465703_n
LGA eli LaGuardia, yksi New Yorkin lentokentistä.

Hymyilen kuin hullu läpi koko turvatarkastuksen, vaikka joudun erikoistarkastukseen ja kopelointiin. Portilla saamme upgraden lentokoneen bisnesluokkaan, minkä Iiro oli jo aamulla aavistanut. Huoltoaseman sijaan syömme aamiaista kymmenessä kilometrissä.

Empire State Building, New York

New York on ihana kaupunki, koska se on oikea kaupunki. Vaikka tykkään remuta metsissä, kiivetä vuorelle ja purjehtia saaristossa, sydämessäni olen kaupunkilaistyttö, city girl, ja ison kaupungin melske ihastuttaa. Kipittäessäni Iiron perässä kohti Times Squaren metroaseman uloskäyntiä hymyilyttää ja samalla vähän jänskättää. Olen tupsahtanut yhtäkkiä toiselle puolelle mannerta, enkä ole vieläkään saanut tietää paluulippuni päivämäärää.

Intercontinental Times Square, New York

Se selviää pian, kun Iiro marssii Intercontinental Times Squaren tiskille: We have a reservation for two nights. Kaksi yötä NYCissä! Tiskin naisella on pelisilmää, ja saamme huoneluokan korotuksen 19. kerroksen kulmahuoneeseen, josta aukeaa näkymä yli Manhattanin. Meillä on juuri tarpeeksi aikaa laittautua ennen illan ravintolakokemusta…

Soto Japanese Restaurant
Mistä tunnistaa hyvän ravintolan? Siitä, ettei se turhaan mainosta olemassaoloaan. Soto on japanilaisravintola Greenwich Villagessa, jolla ei ole ovessa edes kylttiä.
Dinner at Soto restaurant, New York
Soton ruoka on pientä piperrystä, tajuttoman hyvää ja niin monta annosta, että varmasti tuli täyteen. Merimakkara ja merikurkku ovat uusia hyviä makuja, mutta parasta on yläoikean avokadolla ja kaviaarilla päällystetty ”tonnikalakakku”.

Empire State Building at Night

Ravintolan jälkeen kattobaarissa New Yorkin taivaan alla Empire State Buildingin loisteessa Iiro polvistuu, ja minä hihkaisen ”Joo tulen!” Täydellinen lauantai.

Times Square at Night

Hauskana sattumana ensi maanantain #matkachatissa keskustellaan New Yorkista, ja minäkin olen siellä mukana tuoreine NYC-vinkkeineni. Tule siis mukaan Twitteriin ma 21.9. klo 20 Suomen aikaa! Ohjeet täältä.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

37 kommenttia postaukseen “Täydellinen huijaus ja elämäni paras lauantai”

  1. Mietin otsikkoa lukiessani, että millaisesta päivästä voi sanoa ”elämäni paras lauantai”, mutta pian ymmärsin. Paljon onnea!!

 1. Niin ihanaa, paljon onnea teille! <3 Hyvä Iiro, aivan mahtava kosinta ja niin hyvin järkätty! Yllärit on niin parhaita ja varsinkin tässä asiassa ^_^ Osasitko yhtään epäillä missään vaiheessa päivää et mistä on kyse? :D

  1. Aamulla en osannut, mutta täytyy myöntää, että siinä vaiheessa kun istuttiin ravintolassa, niin mielessä kävi, ettei taida olla ihan tavalliset treffit kyseessä. ;)

 2. Olin jo matkasta innoissani sun puolesta, kunnes luin loppuun. Niin kaunis ajatus ja tapa.

  Paljon onnea! :)

 3. Ehkä maailman kaunein huijaus ja maailman parhaassa kaupungissa <3 Isosti onnea vielä kihlaparille <3 Sarin tavoin luin tippalinssissä loppumetrit, vaikka tiesin (koska instagram) kuinka lopuksi käy. Miehelle terkut, että noista muuveista saa hameväeltä kyllä niin isot pointsit ettei paremmasta väliä! Nyt on kyllä semmonen juttu, että maanantain chatistä ei pidä minua mikään voima poissa. Paras chat aihe :)
  Milla – Pingviinimatkat on viimeisimpänä kirjoittanut: Vulcanon huipulle – kiipeäminen tulivuorelle

 4. Iiiiiiiiiiik edelleen kun niiiiin ihanaa!!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️ onnea viela tatakin kautta molemmille. Kannatti tyhjentaa tiskikonetta tarpeeksi monta kertaa. ?

 5. Mä ehdin jo kateellisena parahtaa; miksei mua viedä yllätystreffeille Nykiin?! Mutta ehkä teillä oli vähän spesiaalimpi tapaus. :P

  Ihana tarina, paljon onnea molemmille!
  Sanna / From London on viimeisimpänä kirjoittanut: Portland

 6. Onnea vielä täälläkin :) tuollaisia yllätyksiä mullekin saisi järjestää (reissuja siis, sormus kun löytyy jo nimettömästä hehe).
  Emmi H on viimeisimpänä kirjoittanut: Karibian risteily

 7. Ihanaa!! Vielä kerran onnittelut teille molemmille <3 Mä jo vähän aavistelin kunnon ylläriä kun laitoit viestiä sillon aamulla ennen kuutta sun aikaa. :D Iirostä pitäs monen miehen ottaa mallia. Ps. onks tää postaus tulossa enkuksi? Voisin vilauttaa Matteolle, tää on kuin oppikirjasta siitä miten nainen yllätetään ;)
  lena / london and beyond on viimeisimpänä kirjoittanut: Päivä mun kanssa

  1. Haha, enpä usko että on, sen verran henkilökohtainen etten taida viitsiä kääntää. Mutta ainahan sä voit. ;)

 8. Onnea! Tää on niin ihana postaus, hymyilin ja melkein aloin kyynelehtimäänkin, vaikkei edes tunneta. Oot niin hyvä kirjoittaja, että tuntui ihan siltä kuin olisin itsekin ollut yllätysreissulla mukana.

 9. Sydämellinen kiitos kaikille onnentoivotuksista! Ollaan täällä lueskeltu niitä kahdestaan sen jälkeen, kun ollaan kotouduttu takaisin Coloradoon. :)

 10. Onnea Jenni ja Iiro! Tämäpä oli yllätys, siis siinä mielessä, että mä luulin teidän jo olleen naimisissa :D :D
  Aino Salminen on viimeisimpänä kirjoittanut: Perjantai

 11. Ihana mies sinulla! Paljon onnea! Ainon tavoin minäkin luulin, että olitte jo naimisissa ?

 12. Voi kovasti onnea ja aivan ihana treffimatka teillä on ollut! :) Vaikka blogin lukeminen on jäänyt vähän jälkeen, niin onneksi Instagram on pitänyt minut ajantasalla! onnittelut siis sekä kihlauksesta että naimisiinmenosta! :) <3
  Riia on viimeisimpänä kirjoittanut: Let’s go for a coffee

 13. Onnittelut multakin vielä tätä kautta, kun nyt vasta sain luettua tän postauksen. Ihan huippu yllätys ja silloin kun vielä uneksin naimisiin menosta niin tottakai New York oli ykköstoive kihlautumispaikalle :-)
  Soile on viimeisimpänä kirjoittanut: Reissussa, edelleen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge