Ekologista kestävää designia matkailijalle – Globe Hope & Saalinki

Olin ostanut edellisen läppärilaukkuni jostain amerikkalaisesta ketjuliikkeestä, Made in China, ja tietenkin sen vetoketju hajosi, kun olin reissussa. Kannan läppäriäni mukana aina, keskivertoon Atlantin-ylitykseen kuuluu kaksi vaihtoa lukuisine turvatarkastuksineen ja läpivalaisuineen, ja siellä minä räpiköin rikkinäisen laukun kanssa, tavaroiden tippuessa ulos silloin, kun sitä vähiten toivoisi. Kirosin, että seuraava läppärilaukkuni olisi tukevampaa tekoa.

Sanoista tekoihin. Voitteko kuvitella mitään kestävämpää kuin turvavyöt ja purjekangas?

Globe Hope Saalinki bag
Globe Hopen Saalinki-laukku Galvestonen rannalla Teksasissa

Viimeiset pari kuukautta läppärini on kulkenut ympäriinsä Globe Hopen Saalinki-laukussa, niin pyörällä keskustakahvilaan kuin lentokoneella usean pompun kautta Suomeen, Floridaan tai Teksasiin. Laukku on sen verran tilava, että lentokoneeseen olen pakannut siihen läppärin lisäksi myös pitkähihaisen, vastamelukuulokkeet, käsityön, pari kirjaa ja kosmetiikat, mutta tarpeeksi pieni, että se toimii ns. kakkoslaukkuna varsinaisen perässä vedettävän kabiinilaukun lisäksi. Jos kabiinilaukkua ei halua ottaa mukaan (koska esim Frontier-halpalentoyhtiöllä se maksaisi $35), niin läppärilaukku mahtuu hyvin edessä olevan istuimen alle ja on siten ”henkilökohtainen laukku”.

Laukussa on sekä vetoketju että klipsi, mikä tarkoittaa vahvaa turvaa taskuvartaita vasten mutta myös sitä, että kiireessä läpän voi heittää kiinni vain klipsillä ja tavarat silti säilyvät sisällä. Pieni miinus minun käytössäni on ollut, että laukussa ei ole kuin yksi tasku läpässä, yksi sisätasku läppäritaskun sisäksi ja yksi pienenpieni tasku laukun kyljessä, joten avaimille, lentolipulle, passille ja kännykälle ei kaikille riitä omaa taskua. Tämä lienee enemmän tottumiskysymys.

Globe Hope Saalinki bag

Laukun käytännöllisyyden ja kestävyyden lisäksi on kiva tietää, että se on myös ekologinen. Laukku on valmistettu alusta loppuun Suomessa ylijäämätavarasta – niistä turvavöistä ja purjekankaasta – kuten suurin osa muustakin Globe Hopen tarjonnasta. On ihana käyttää tavaroita, joista tietää, että niiden valmistus kestää päivän valon. Globe Hope on työllistänyt jo yli kymmenen vuotta pienompelimoita Suomessa ja Virossa, ja vanhojen tavaroiden uudelleenkäyttö säästää luonnonvaroja.

Galveston Beach

Juuri tämä ekologisuus oli syynä siihen, että pyysin alunperin Globe Hopelta laukkua testiin – ja olin tyytyväinen. Nyt blogin lukijoiden on mahdollista voittaa laukku Facebookin puolella. Käy siis tykkäämässä blogin Facebook-sivusta ja lukemassa osallistumisohjeet sieltä!

Yhteistyössä Globe Hope

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

53 kommenttia postaukseen “Ekologista kestävää designia matkailijalle – Globe Hope & Saalinki”

 1. Siis miten ihana idea! Tykkään ihan täysillä uusiokäytetyistä jutuista ja todellakin bonuspointsit noista materiaaleista, ei luulisi ihan heti hajoavan!! Mulla hajosi yliopistoaikana kans monta laukkua, kun survoin ne niin tavaraa täyteen. Nykyään läppäri, vaikka pienie ja keveä onkin, vie tilaa ja laukun pitää ehdottomasti olla sellainen, että läppärin saa näppärästi pois laukusta just turvatarkastuksia varten.
  Annika – Tarinoita Maailmalta on viimeisimpänä kirjoittanut: Marokon kierros – Mitä ehtii viikossa?

  1. Mua ärsyttää just vetoketjut, jotka hajoaa, ja osittain siksi yliopistoaikana käytin aika paljon Marimekon lähettilaukkuja. No ne sitten oli niin kovassa käytössä, että kuluivat yksi toisensa jälkeen puhki. :D Lähettilaukku on kuitenkin mun lempparilaukkumalli kätevyytensä ansiosta, ja läppäritasku tässä on ollut ihan loistava plussa.

  1. Mulla oli kuvavaihtoehtoina Iiron jalat ja sun takapuoli, ja hetken arvonnan jälkeen totesin, että tää kuva näytti paremmalta. ;D

 2. Globe Hope tuotteissa on tosiaan fiksu idea, sillä tässä maailmassa uusiokäytettävää materiaalia riittää. Purjekangas on varmasti kestävää laukkukäytössäkin ja lisäksi Globe Hopella on myös kierrätysnahkaisia läppärilaukkuja, jotka on vuorattu vintage-kankaalla ja koristeltu turvavöillä!
  Mia / Elämää ja Matkoja on viimeisimpänä kirjoittanut: Suklainen juustokakku

  1. Mä kattelin tuota tarjontaa ja olisin totta puhuen halunnut itselleni suunnilleen kaiken mallistossa, mutta päädyin sitten tähän, koska purjehdus on lähellä sydäntä. ;)

  1. Ruumalaukun kanssa tämä todellakin riittää. Frontierilla on siis sellainen hinnoittelupolitiikka, että $25 ruumalaukku, $35 käsimatkatavara, eli aika iso kannustin oli heittää tavarat ruumaan.

 3. Hei Jenni,

  Mitkä vastamelukuulokkeet sulla on käytössä? Mietin miehelle joululahjaksi, mutta näitä on niin laaja valikoima ja yhtä monta mielipidettä, että olen vähän hukassa.

  Kiitos!

  Anna

  1. Mä ostin omani Marshallsista alennuksella, ihan vaan kun tuli jotkut vaan vastaan, eli en ole hirveästi taustatyötä tehnyt, mutta ihan tyytyväinen olen ollut. Kyseessä oli nämä: http://www.amazon.com/iB50BC-Canceling-Headphones-Discontinued-Manufacturer/dp/B007YJVQPI

   Lentokonekäytössä on kiva, että on tuo Mute button, jotta saan vastamelun pois päältä kun lentoemäntä tulee puhumaan minulle. Tuolla kommenteissa valitetaan, että nämä toimivat lähinnä lentokoneessa, eivät oikein muissa kulkuvälineissä, koska vastamelu ei ole niin kehittynyt, mutta itse en ole näitä lentokoneen ulkopuolella oikeastaa käyttänytkään.

  1. Globe Hopella on tosi kattavasti näitä tuotteita, kannattaa käydä tsekkaamassa valikoimaa laajemminkin jos kierrätys kiinnostaa!

  1. Purjekankaaseen ei paljon lika tartu. Mä olen rötvännyt tämän kanssa ympäriinsä pari kuukautta ja laskenut surutta maahan, eikä tuossa ole vielä tahran tahraa.

 4. Hihi. Mä olen maailman huonoin läppärinkäsittelijä, kannan vain mukana käsilaukussa tai repussa ja toivon ettei mene kamalasti keksinmuruja näppäinten alle. :D Täytyi heti käydä osallistumassa tähän sun arvontaan, koska selkeästi tuollaisen jonkun tarvitsen. ;—) Jämäkaman käyttö laukkumatskuna kuulostaa kovin tervetulleelta jutulta!
  sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Kalamajan rosoisempi puoli

  1. Mä käsittelin ennen läppäriäni noin, mutta kun hankin uuden tänä syksynä, niin olen ollut vähän tarkempi! Uutta läppäriä ei viitsi retuuttaa samalla tavallla kuin vanhaa. ;)

 5. Hieno idea käyttää laukkuihin kierrätysmateriaalia – erittäin kannatettavaa! Itse olen kyllä siirtynyt olkalaukusta repun käyttäjäksi – se kun on selälle ystävällisempi vaihtoehto erityisesti silloin, jos kantamuksia on vähänkään enemmän. Joka tapauksessa tykkään tuosta Globe Hopen tuotteiden kierrätysideasta. Näyttääpä valikoimista löytyvän joku kivalta näyttävä reppukin.
  Jenni / Unelmatrippi on viimeisimpänä kirjoittanut: Päivä Tukholmassa

  1. Vaikka munkin varmaan kannattaisi käyttää reppua painavine kantamuksenineni, niin suosin olkalakkuja, koska niistä saa helpommin asioita pois. Tuntuu, että olen jatkuvasti kaivamassa jotain laukusta!

 6. Jos tarvitsisin läppärilaukkua, niin tämähän olisi mainio. Globe Hopella on hyvä idea. Olen kuitenkin reppuselkäinen mies, joka kantaa jääräpäisesti selässään kaiken, mikä ei mahdu taskuihin :)
  Mika / Lähtöportti on viimeisimpänä kirjoittanut: 10 x Madeira

 7. Minulla on ollut samantyyppinen,siis samaisen Globe Hopen purjekangaslaukku, mutta taitaa olla vanhempi malli, jo muutamia vuosia, mutta on päässyt vain kesäkäyttöön, kun jotenkin talven enemmäkseen mustaan ja harmaaseen työvaatetukseen tuo valkoinen ei ole tuntunut sopivan.
  Mutta kiva laukku tuo on, moneen käyttöön!
  Pirkko / Meriharakka on viimeisimpänä kirjoittanut: Ideasta matkaksi

  1. Varmaan sama malli, mutta kun kyseessä on kierrätetyt materiaalit, niin ovat varmaan kaikki vähän uniikkeja yksilöitä? Siksikin tykkään tästä konseptista!

 8. Vaikuttaa hyvältä ja kestävältä! Itse en uskaltaisi valkoista ostaa, koska sen verran nopeasti rähjääntyisi minun matkassani. Ekologisuus kiinnostaa ja Globe Hope on tuttu! :)

 9. Onpas kestävännäköinen laukku! Mä olen jo aikoja sitten luopunut ostamasta halvimpia käsi/läppärilaukkuja, koska vaikka ne näyttää kivalta niin ei ne vaan kestä mitään. Ja onhan se ärsyttävää, jos laukku leviää kesken matkan. Globe Hopen tuotteita mulla ei vielä ole, mutta ne kiinnostavat kyllä. Valkoinen väri ei tosin ole mun juttu, mutta muutama muu malli näyttää juuri sopivalta.
  Mirje / Kotona kaikkialla on viimeisimpänä kirjoittanut: Paikalliselämää talo- ja eläinvahtina

  1. Mua harmittaa kun aina edes hinta ei ole laadun tae. Olen ostanut joitain ”kalliimpia” laukkuja (alennukesta toki), ja kovassa käytössä nekin hajoavat.

 10. Vau, tuollaiselle olisi kyllä käyttöä, piti heti käydä osallistumassa kilpailuun :) Pitäisi tutustua tuohon Globe Hopeen muutenkin paremmin. Kovin kiinnostunut siitä olen, mutta toistaiseksi en ole mitään hankkinut.
  Henna /suurin onni on viimeisimpänä kirjoittanut: Miksi matkustan?

 11. Globe Hopen tuotteita olenkin joskus ostanut, kun niitä myydään Savonlinnas taitoshopissa. Tää laukku näyttää tosi kivalta. Omalla läppärilläni on kyllä oma laukku, mutta tavallisesti läppäri ei ole siinä laukussa, vaan jossain ”missä sattuu” -käsilaukussa. Ihme että on säilynyt ehjänä…

  1. Heh, tunnistan tällaisen, joskus läppärilaukku ei vaan ole juuri se laukku, jonka haluaa ottaa mukaan. :)

 12. Vaikka reppu periaatteessa ei ole yhtä turvallinen, koska killuu näkymättömissä selän takana, en läppärin ja muuta suht painavaa oikein mieluusti kanna kuin selässä. Ihan tyylikäshän tuo on ja kierrätys erinomaista, tyydyn repputyttönä olemiseen vastakin. :)
  Annika | Travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Kohtaamisia: Yhden ladyboyn tarina

  1. Mä uudessa läppärissäni tykkään eniten siitä, että tämä on KEVYT! Vanha läppärini oli raahattava, tämä ei paina kuin vähän reilun kilon.

 13. Siis mitä, Frontierilla maksaa kabiinilaukkukin erikseen? No jo on nyt markkinat. :D Tuon laukun kansa pääsee varmasti aika hyvin sitten reissaamaan, kun ei kerran veloitusta mene erikseen ja voi olla varma kestosta. Aika usein ekologiset tuotteet, joilla on hyvä tarkoitus, eivät miellytä silmää, mutta tää laukku on kyllä kaunis. Plussaa siitä ekoloogisuuden lisäksi :)
  lena / london and beyond on viimeisimpänä kirjoittanut: Matkabloggaaja on vuoteen oma

  1. Joo, ja sama Spiritillä, amerikkalaiset halpalentoyhtiöt… Toisaalta kun katselee näitä paikallisten ”kabiinilaukkuja” niin ihan ymmärrettävää.

 14. Kuulostaa varsin järkevältä idealta! Itsellä on läppärilaukkuna toiminut viimeiset pari laukkua Conversen nahkainen olkalaukku, joka ei todellakaan ole paras vaihtoehto Suomen sateisiin ilmoihin. Tyylikkäin kuitenkin.

  Voisin jopa seuraavaksi harkita tuollaista laukkua, mutta väri pitäisi olla joku muu kuin valkoinen itsellä – ehkä sellainen likaa hieman piilottava harmaa tai musta.

  P.S. Suosikkikuvani oli laukun lähikuva rannalla ;-)
  Kohteena maailma / Rami on viimeisimpänä kirjoittanut: Kaikkien aikojen kiertoajelu – Berliini 1994

  1. Purjeita ei harmi vaan valmisteta oikein muissa väreissä kuin valkoisena, mutta likaa hylkivää tuo materiaali kyllä on!

  1. Noissa on kyllä selkeästi tunnistettavissa oleva vähän rosoinen tyyli, ja ymmärrän, jos ei kaikkiin uppoa. Onneksi näitä uusiokäyttöfirmoja on ruvennut tulemaan enemmänkin, sillä todella kannatettavaahan tuo on.

 15. Onpas kivan näköinen! Tämä on ihan uusi tuttavuus merkkinä. Itse kantaisin kyllä läppärin mielummin selässä, eli kerta noista on reppujakin olemassa kuten tuolla ylempänä sanoit, niin täytyypä tutustua merkkiin paremmin, uusi reppu olisikin jo tarpeen! ?

  1. Kiva, että pystyin tästä merkistä jollekulle sellaiselle kertomaan, joka siitä ei ole vielä kuullut!

 16. Mahtavaa, että löytyy sekä ekologisesti että konkreettisesti kestäviä vaihtoehtoja. Tuo läppärin kaivaminen laukusta turvatarkastukseen on kyllä vihonviimeistä touhua – ei vähiten sen takia, että sinne tuppaa kasaantumaan kaikenlaista muutakin tavaraa.

  Kiitoksia vinkistä, pitääpä osallistua arvontaan jos vaikka itsellekin tällainen löytäisi tiensä.
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net on viimeisimpänä kirjoittanut: Kun delfiinit itkivät

  1. Mä niin tykkään kun nykyään välillä pääsee USAn päässä PreCheck-turvatarkastusjonoon, jossa läppärit ja nesteet voi huoletta jättää laukkuun.

 17. No tän laukun luulis ainakin kestävän! Tykkään Globe Hopen ideasta kierrättää materiaaleja ja on jännä lukea tuotteesta minkälainen sen ”entinen elämä” on. Toivottavasti tämä laukku palvelee pitkään :)

 18. Globe Hope on kyllä innovatiivinen yritys. Olen seurannut sitä kaiketi ihan alkuvuosista saakka ja joitain heidän tuotteita minulta löytyykin. Mm. army-laukku, joka on tietysti tuunattu uuteen uskoon Armeijan vanhoista olkalaukuista. Purjekangas onkin muuten todella kestävää materiaalia (juuri niitä talviteloille viikanneena), joten ennustan laukullesi pitkää ikää :D
  Sanna I Siveltimellä on viimeisimpänä kirjoittanut: Käsimatkatavaroilla Amerikkaan

  1. Sen kestävyyden kyllä huomaa purjeita viikatessa, kun kangas ei tunnu kankaalta alkuunkaan vaan joltain ihan tököltä materiaalilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge