Kaunein auringonnousu ja muita Etelä-Floridan helmiä

Reilu viikko sitten tuntui jo valmiiksi siltä, että olin saapunut paratiisiin, mutta kun laukunkantaja talutti minut huoneeseeni ja tajusin parvekkeen avautuvan suoraan itään, hihkuin innoissani. Auringonlaskut ovat kauniita, mutta vielä kauniimpia ovat auringonnousut, ja parasta on, jos sitä voi ihailla suoraan sängystä – ja ehkä vetäistä vielä pienet tirsat ennen aamiaista.

Auringonnousu Hollywood Beachilta
Just tällainen näkymä mulle kiitos! Huoneen merinäköalalla tarjosi Margaritaville Resort – tosin tässä hotellissa joka huone on näköalahuone.
IMG_20151026_075426
Kannattiko nousta vähän seiskan jälkeen? No kannattiko? Purjeveneilijän mielestä varmaan kannatti.

Ei sillä, että olisin tullut jostakin Euroopan loskakylmäloukusta Floridan lämpöön. Coloradossakin oli ihan hyvä sää ja elohopea kiikkui helteen rajoilla. Silti se kuuma kosteus, joka löi vasten kasvoja kävellessäni ulos Miamin lentokentältä ja tilatessani taksia kohti Fort Lauderdalea oli jotain aivan muuta. Vietin Etelä-Floridassa yhdeksän päivää, ja näiden aikana parasta oli:

 • Hollywoodin rantabulevardi. Sunnuntai-iltanakin bändi soitti bändilavalla ja suoraan lentokoneesta tulleena oli ihana työntää varpaat hiekkaan.
 • Fort Lauderdalen ranta ja meri, joka oli vielä marraskuussa mukavan lämmin. Yöllä täällä olisi voinut bongata munivia merikilpikonnia.
 • John U Lloyd State Parkin ranta, jossa me olimme ainoita ihmisiä. Jos Floridan rannat ovat mielestäsi liian turistoituneet, tule tänne.
IMG_20151025_142922
Hollywoodin rantaa ihan Margaritaville-hotellin ulkopuolella
IMG_20151027_123056
John U Lloyd State Park – rantaa samassa jamassa kuin vuosisata sitten, kun postinkantajat kävelivät näitä rantoja pitkin monta päivää putkeen viemään postia Fort Lauderdaleen.

IMG_20151104_091916

 • 175 askelta, jotka johtavat Hilllsboro Inletin majakkaan. Majakan museo on pieni eikä linssiä pääse ihmettelemään, mutta voi pojat niitä näkymiä!
 • Ne maagiset pari minuuttia, kun hiffasin, miten lentolauta toimii. Olivat muuten ihan täysin niiden noin kymmenen epätoivoisen räpiköimisminuutin arvoisia.

IMG_20151028_154802

IMG_20151026_151257

 • Neljä alligaattoria, jotka bongasin kiitäessämme suokiiturilla läpi öisten Evergladesien.
 • Yksi alligaattori, jonka bongasimme Iiron kanssa ajaessamme ”vaihtoehtoista tullitonta reittiä” kohti Seminole-intiaanireservaattia. Tämä vaihtoehtoinen reitti oli erittäin huonokuntoinen hiekkatie pitkin suon reunaa, ja alla oli Toyota Prius…
 • Pari kilometria korotettuja kävelyteitä soiden yläpuolella Ah-Tah-Thi-Ki-seminoleintiaanimuseon yhteydessä. Älä astu pois boardwalkilta, paikan päällä varoitettiin. Joo ei tulisi mieleenkään.
 • Tasan yksi suomönkijä, jonka ainoat kyyditettävät me Iiron kanssa olimme. This might be a little more bumpy than usual, kuski totesi ja rymisteli suoraan keskelle suota.
IMG_20151102_185136
Ilman korotettua kävelytietä ei rämpimisestä soilla olisi tullut yhtään mitään.
Everglades transportation
Oikealla suokiituri, vasemmalla ”buggy” eli varmaankin sitten suomönkijä?
 • 240 kilometriä Key Westiin, jotka taitoimme auton sijaan pienlentokoneella. Tällä lennolla vihdoin tajusi, kuinka jättimäisen valtavat Evergladesien suot oikein ovat.
 • Ne 100 000 muuta juhlijaa, jotka olivat saapuneet Key Westin Fantasy Festiin. Kaverit hehkuttivat, että ”hullimpi kuin New Orleansin Mardi Gras”, ja vaikka en ole Mardi Grassa käynyt, niin ei ole vaikea uskoa…
IMG_20151101_123242
Everglades pienkoneen kyydistä nähtynä. Upea!
 • Kymmenet uudet matkabloggaajatutut TBEX-blogikonferenssissa.
 • Kaksi ”vanhaa” blogikaveria, joihin pääsi vihdoin tutustumaan kunnolla. Tsau, Sanna ja Ulla!
 • 150cm leveä testivoittaja-ilmapatja, jonka Fort Lauderdaleen muuttanut ystävämme Henri oli hankkinut vieraspatjaksi. Tämä nyt ihan oikeasti ilman ironiaa.

Fort Lauderdale Water Taxi

Osa tämän kirjoituksen kuvista ja tapahtumista on Greater Fort Lauderdalen järjestämältä pressimatkalta.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu,Kaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

29 kommenttia postaukseen “Kaunein auringonnousu ja muita Etelä-Floridan helmiä”

 1. No joo, vaikka täällä on ollut (Brittien standardeilla) ihan kivat kelit, niin kyllä mulle kelpaisi Florida tällä hetkellä ;) Kuulostaa kyllä ihan huipulta reissulta, varsinkin toi lentolautailu! Vitsit sitä olisi hauska päästä kokeilemaan!

  1. Ehdottomasti kannattaa jos on mahdollisuus! Kuulema pohjoisemassa tätä harrastetaan märkäpuvut päällä, mutta täällä ei sellaisille ainakaan nyt ollut tarvetta.

 2. Vau mitä ihania kuvia ja muistoja. Everglades seikkailut toivat elävästi mieleen viimeisen reissumme Floridassa ja kaipuu tuttuihin maisemiin on kova. Auringonnousut on niin upeita, melkein jopa upeampia kuin auringonlaskut tai ainakin ihan erilaisia fiilikseltään. Me ollaan bongailtu paljon auringonlaskuja, mutta jatkossa haluan herätä ihailemaan auringonnousujakin. Ainakin kerran reissussa jos muuten uni maittaa liian hyvin. :) Tosin viimeksi kun laitoin herätyskellon soimaan niin aikaisin että näkisin auringonnousun, oli Italian taivas aivan pilvessä, terassille jossa minun piti alkavaa aamua ihailla tihutti vettä, enkä tietenkään nähnyt auringonnousua oikeastaan lainkaan. Korvaukseksi sain kuitenkin myöhemmin upean sateenkaaren taivaalle. Se oli kaunis.
  Martina on viimeisimpänä kirjoittanut: 10 herkullista tärppiä Helsinkiin

  1. Toi aina harmittaa, jos on herännyt varta vasten auringonnousua varten, ja sitten sää ei olekaan ihan sen mukainen… mutta onneksi sateenkaari pelasti! Tuon takia ellei säästä ole varmaa tietoa niin kannattaa tyytyä ihailemaan sitä terassilta eikä esim kiivetä jonkun tulivuoren päälle… nimim. kokemusta on. :D

  1. Mä olen ihan 100% varma että järjestäjäpaikka hyötyy näistä tapahtumista todella paljon matkablogijulkisuuden muodossa. Euroopassahan tämä on seuraavan kerran Tukholmassa, että kesällä saadaan sitten lukea kv-blogeista Tukholma-ihastelua. ;)

 3. Muuten hyvä postaus mutta mulla meni oikeesti minutteja parsia, että kuka ihmeen Henri… :D

 4. Kuulostaa (ja näyttää!) kaikin puolin huipulta reissulta. Tuollaiselle pienkonelennolle olisi hauskaa joskus osallistua – etenkin, jos lento menisi Key Westiin. Mahtoi olla turkoosit maisemat!
  Jenni / Unelmatrippi on viimeisimpänä kirjoittanut: 10 matkakuvaa

  1. Auringonlasku oli jo meneillään, joten meri ei hohtanut erityisen turkoosina. Suuremman vaikutuksen teki juurikin Evergladesit, jotka hohti ruskean ja vihreän kaikissa väreissä – ja oli aivan valtavat! Siis käsittämätön määrä suota tuolla päin…

 5. Mä en kestä, kuinka ihania rantakuvia! Oon niin kateellisena seurannut täältä pimeästä Oulusta teidän kolmen auringonvaloisia kuvia, että kävin jo tsekkailemassa Miamin lentoja hiihtolomalle ;) Noh, onhan tässä vielä aikaa miettiä, että mihin sitä investoisi tällä kertaa. Mut Floridan haluaisin joka tapauksessa ottaa uusiksi! Ja tuonne Margaritavilleen yöpymään!
  Heidi / Auringon alla on viimeisimpänä kirjoittanut: 5 syytä rakastaa New Yorkia

  1. Hah, ja mä kun ajattelin viettää hiihtolomakauden tukevasti hiihtämässä. :D Mutta toivottavasti sulle löytyy kohtuuhintaiset lennot Floridan lämpöön! Helmikuuhan taitaa olla tuolla kuuminta sesonkia ja syystäkin, kun ei ole niin sateista kuin syksyllä.

 6. Toi leijulautailu ois niin siistiä kokeilla, ihailtiin viime vuonna just Miamissa kun oltiin lähdössä Bahaman risteilylle niin porukoita leijumassa. :D
  Muutenkin siis ihania kohokohtia, mahtavan näköinen koko Floridan reissu, postauksia odotellessa. :)
  Marikaw on viimeisimpänä kirjoittanut: Parasta just nyt

  1. Mun taidonnäyte ei ollut ihan ihailemisen arvoista, mutta jos tuon osaa, niin ne temput voi todellakin olla huimia. Tuon lentolautailun järjestänyt Flyboard South Florida kertoi, että ovat osallistuneet johonkin kanavaparaatiin noilla lentolaudoilla niin, että lautailijat olivat pukeutuneet ledilamppuasuihin. Oli varmaan aika vaikuttava näky pimeässä!

 7. Floridan lämpöä ja kosteutta on kyllä jo heti ikävä – terkkuja siis Suomesta! :) Ihanan toimeliaat yhdeksän päivää on sinullakin kyllä ollut tuolla ja osahan me vietettiinkin onneksi yhdessä siellä. Voi vitsi, hymyilyttää vieläkin niin moni kokemamme asia tuolla. Good times! :)
  Sanna I Siveltimellä on viimeisimpänä kirjoittanut: It will never leave your soul

  1. Oli kyllä sen verran toimeliasta että tiistaina paluumatkalla totesin, että ihan kiva, että saa olla hetken aikaa paikallaan. Eihän mulla ole seuraava lento tulossa vasta kuin… öh, viiden viikon päästä. :D

  1. Hei toivottavasti tulee sellainen mahdollisuus! Ja toivottavasti pääset näkemään enemmän kuin yhden kaupungin, tuokin osavaltio on yllättävän monipuolinen. :)

 8. Jäin vain tuijottamaan turkoosia merta, valkoista hiekkaa ja palmuja. On oikeastaan ensimmäinen okeasti syksyinen päivä Helsingissä. Syksy on ollut myöhässä, mutta tänään on sateista ja harmaata. Nuo kuvat ihan parasta todellisuuspakoa.
  Annika | Travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: George Town kaikille aisteille

  1. Mitä olen Instasta seurannut niin Helsingissä on kyllä ollut todella upea syksy. Mä ihan ihmettelin lokakuussa siellä käydessä, kuinka kaunista kaikkialla on, koska omassa mielessä syksy on todellakin sateinen ja harmaa!

 9. Pitkästä aikaa on sen verran vapaata, että ehtii blogeja kurkkimaan kunnolla pikavilkaisujen sijaan. Oi vitsi, mikä autungonnousu! Pitkään olen jo miettinyt että pitäisi mennä kuvaamaan auringonnousua Bosporille. Se vaatisi vaan reippautta ja sen miettimistä, mihin aikaan on turvallista yksin liikuskella tuolla rannoilla. (ehkä se on enemmän tekosyy kuitenkin : )

  1. Oi, tuo olisi upea kuvaamisen aihe! Mukaan vaan joku kaveri tai kaksi, ja nyt kun talvisin aurinko nousee edes vähän myöhemmin, niin tällaisen toteuttaminen on erinomainen idea. ;)

 10. Näitä kuvia katsoessa käy kyllä mielessä että meren äärellä olisi kiva asua. Tai edes käydä lomailemassa… Alligaattorit nyt lähinnä pistävät ihoni kananlihalle, mutta kaikki muu kuulostaakin sitten, no, ihan parhaalta. Oli varmasti hieno reissu, olen ollut TBEXissä Dublinissa, mutta siellä jenkkilässä tapahtumat ovat ilmeisesti vieläkin isompia kuin täällä!
  Satu VW I Destination Unknown on viimeisimpänä kirjoittanut: Hampuri ja täydellisten viikonloppureissujen resepti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge