Colorado laskettelukeskus

5 syytä lähteä laskettelemaan Coloradoon

Marraskuussa ei ollut viikonloppua, jota emme olisi viettäneet mäissä. Kun maailmanluokan rinteet sijaitsevat vain parin tunnin ajomatkan päässä kotoa, olisi synti jättää mahdollisuus niihin käyttämättä. Ei tosiaan, me olemme jo luuhanneet mäissä kausilipun edestä, eikä kausi ole kunnolla päässyt edes alkamaan. Monena aamuna auringonnousun aikaan olemme roudanneet suksipussin autoon, karauttaneet vuorille ja nauttineet auringosta, joka on paistanut lähes siniseltä taivaalta – joka ikinen kerta!

Coloradon laskettelurinteisiin kannattaa kuitenkin lähteä kauempaakin kuin parin tunnin ajomatkan päästä. Tässä viisi hyvää syytä, miksi niin.

IMG_20151125_002014

1. Coloradon lumi on puuteria.

Hatarat muistikuvat Lapista olivat, että lumi oli usein märkää tönkköä ja laskeminen puurtamista. Täällä en ole eritysesti kiinnittänyt huomiota lumeen, koska se on yleensä ollut erinomaista. Puuterilunta. Coloradon ja Utahin lumisateita pidetään laskettelun kannalta Yhdysvaltojen optimaalisimpina, koska lumi täällä on lähes aina kuivaa puuteria.

IMG_20151107_133757

2. Yli 20 laskettelukeskuksessa on varaa mistä valita.

Haluatko laskea samoja rinteitä mitä MM-alppihiihtäjät? Lähde Beaver Creekiin. Haluatko valtavaan resorttiin, jonka läpikoluamiseen ei riitä edes viikonloppu? Vail kutsuu. Haluatko bongata rinteestä Hollywood-julkkiksia? Aspenin tuntevat kaikki. Perheet, hiihtopummit ja snoukkaajat löytävät kaikki omat mekkansa.

Skiing at Breckenridge

3. Laskettelukausi jatkuu lokakuusta kesäkuulle.

Arapahoe Basin on Yhdysvaltain korkein laskettelukeskus, jonka ylimmät hissit vievät pari metriä vajaa neljään kilometriin. Ohuen ilman miinuspuoli on mahdolliset hengitysvaikeudet – minua alkoi oksettaa pari viikkoa sitten huipulla ja oli pakko siirtyä alempiin rinteisiin – mutta toisaalta korkealla vuorilla lumi tulee aikaisin, ja A-Basin avaa hissinsä aina ennen Halloweenia. Sulkeutumispäivä on ollut säästä riippuen yleensä kesäkuun puolivälissä, mutta onpa keskus joskus sulkenut ovensa vasta heinäkuussa July 4thina.

Arapahoe Basin mountains

4. Tekemistä riittää rinteiden ulkopuolellakin.

Esimerkiksi Breckenridgen hiihtokeskus on rakennettu yli sata vuotta vanhan kaivoskaupungin yhteyteen, ja vanha keskusta on charmikas ja eloisa. Steamboat Springsissä voi iltaisin (ja miksei päivisinkin) lillua kuumissa lähteissä, vaikka minä en kahden käynnin jälkeen ole vielä päässyt lähteisiin saakka, kun pitkän laskupäivän jälkeen hiihtokämpän poreallas on ollut kutsuvampi. Monessa paikkaa järjestetään rekiretkiä ja moottorikelkka-ajeluita vuorilla, ja useampikin hiihtokeskus mainostaa olevansa se paras hiihtokeskus shoppailijalle.

Skiing at Arapahoe Basin

5. Coloradon laskettelukeskukset ovat kaikesta huolimatta hintansa väärtejä.

Okei, eihän nämä hiihtoliput halpoja ole. Jos Vailiin erehtyy marssimaan lippuluukulle aamulla, saa päivälipusta pulittaa noin $170. Amerikkalaiset hissiliput ovat keskimäärin kalliimpia kuin eurooppalaiset kaimansa, ja Yhdysvaltojen kalleimmat hiihtokeskukset löytyvät Coloradosta. Mutta miksipä ei. Ovathan ne Yhdysvaltojen (ja ehkäpä maailman) parhaimmat.

View from Keystone Resort

Eri hiihtokeskuksista Coloradossa sekä käytännön ohjeistuksia lasketteluloman varaamiseen löytyy aiemmasta kirjoituksesta: Laskettelu Coloradossa. Vaikka hissiliput ovat kalliita ja majoituskin maksaa, niin sentään lentoliput Euroopasta ovat kohtuulliset, jos tänne mielii. Usein helmikuussa parhaimpaan lasketteluaikaan tänne lennähtää Suomesta noin 500 eurolla.


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, joka on kansainvälinen tempaus, jonka tarkoituksena on koota yhteen Instagramissa olevia matkakuvia ja niihin liittyviä tarinoita. Suomessa sitä vetävät Destination Unknown -blogin Satu,Kaukokaipuun Nella ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @globecalledhome.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

24 kommenttia postaukseen “5 syytä lähteä laskettelemaan Coloradoon”

 1. Mulla on niin kamala skimbakuume, että kyllä kiitos. Pidän Coloradon kyllä mielessä :) Alpeille on niin helppo mennä Suomesta, joten siksi melkein kaikki laskettelulomat ovat suuntautuneet Itävaltaan. Joskus voisi kyllä lähteä pidemmällekin, esimerkiksi Japaniin :)
  Jenna / With huge passion for life on viimeisimpänä kirjoittanut: Hotel Lilla Roberts

  1. Mulla on pari tuttua ollut laskettelemassa Japanissa, ja kuulema sielläkin on hienot rinteet. :) Jotenkin itsestä tuntuisi, että jos sinne saakka keskelle mielenkiintoista kulttuuria lähtisin, niin viettäisin kuitenkin loman jossain muualla kuin rinteessä. :D

 2. Mä luulen, että ei tekisi tiukkaakaan saada mieheni vuoden päästä lähtemään laskettelureissulle jonnekin Euroopan ulkopuolelle, tänä vuonna laskettelu on nimittäin lääkärin määräyksestä kielletty. Mikä ettei sitten vaikka Coloradoon, kuvat ainakin houkuttelee :)
  Ansku BCN on viimeisimpänä kirjoittanut: Mennyt marraskuu – Instagram Travel Thursday

  1. Harmi, että jää koko kausi väliin, mutta ensi vuonna sitten uudella innolla, tarmolla ja terveydellä! Tervetuloa vaan tänne päin. :)

  1. No varmasti joskus vielä jos vain intoa riittää! Jos tulee pidemmälle reissulle, niin etukäteissuunnittelu kannattaa ja hissilippu kannattaa tilata jo edellisenä kesänä, niin pääsee halvemmalla.

  1. Kun saunaa ei ole, niin poreallas toimii kyllä hyvänä korvikkeena väsyneiden lihasten vetreyttämiseen!

 3. Nyt tuli hyvää/pahaan saumaan. Minun pitää tänään päättää, minne seuraava reissu suuntautuu ja Coloradon rinteet ovat jo ennestään aika korkealla listalla. Mutta kun haluaisin kaikkialle… Vaikka sinne Suomeenkiin :). Päätöksiä, päätöksiä…
  Veera A/ Kaukana Kotona on viimeisimpänä kirjoittanut: Tuhat sanaa

  1. Hei jos tuutte tänne niin huikatkaa! Meillä on Epic Pass ja ollaan valmiita lähtemään niihin rinteisiin melkein joka viikonloppu pyörimään. ;)

   1. Vitsit, kyllä me sinnekin vielä tullaan (joskus) ja sitten huikataan! Tällä kertaa päädyttiin 99% varmuudella Grand Canyon, Las Vegas, Mammoth Mountain road trippiin :).
    Veera A/ Kaukana Kotona on viimeisimpänä kirjoittanut: Tuhat sanaa

 4. Yllättävän suolaiset noiden hissilippujen hinnat! Oisin jotenki kuvitellut ne edullisemmiksi Jenkeissä, kun siellä tuntuu muuten olevan niin moni asia halvempaa kuin Euroopassa. Mutta ai että kyllä kelpaisi puuteriset rinteet! Ihan jäätävä lumi-ikävä! Että terkkuja vaan pimeästä ja mustasta Helsingistä :D

  1. Musta tuntuu, että kaikki kokemukset on täällä kyllä kalliimpia kuin Euroopassa. Siis esim museot, kaupunkikierrokset, laskettelukeskukset… eli kaikki, jossa on tajuttu paketoida juttuja yhteen lomaExperienceksi. En oikein osaa sanoa miksi näin, mutta veikkaan, että kun palkat ovat hyvät ja lomaa vähän, niin amerikkalaiset nyt vaan ovat tottuneita kuluttamaan lomalla paljon enemmän kun eurooppalaiset.

 5. Upeita maisemia! Colorado kyllä houkuttaisi :) En yhtään ihmettele, että vajaassa neljässä km:ssä tuli paha olo, jos et ollut aklimatisoitunut… Me kerran lensimme Intiassa merenpinnantasolta suoraan 3,5 km:iin ja kyllä siinä ensimmäinen päivä meni sängyssä lojuen, sillä jopa vessareissut huimasivat.
  Henna /suurin onni on viimeisimpänä kirjoittanut: IgTravelThursday: Vauvan ensimmäinen matka

  1. Me asutaan 1,6km:ssä joten ei sentään ihan merenpinnasta tultu. Täällä olen huomannut että tuo 3,5km ei vielä tuota ongelmia, mutta siihen 500 metriä lisää ja jokainen metri tuntuu raskaalta. Tietty urheilu ja korkeat sykkeet pahentaa asiaa, enkä todellakaan suosittelisi kellekään suoraan vuorille paukkaamista ilman hengähdystaukoa täällä preerialla.

 6. Vau, mitä talvimaisemia! Ja laskettelu Coloradon rinteissä kuulostaa kivan rentouttavalle harrastukselle. Vähän toista, kuin täällä pimeässä ja märkälumisissa rinteissä. Tosin enpä ole lautaa laittanut jalkoihini enää vuosiin, taisi loppua mun harrastaminen, ellen sitten vaihda suksiin ja aloita uudelleen :)

 7. Jos laskisin, tietäisin, mihin tulla! Hienolta todella näyttää. Niin monta kertaa olen kuullut Aspenista varmaan tv-sarjoista ja ehkä lukenut juorulehdistä, mutta jos joku olisi kysynyt, missä se on, en olisi osannut sanoa. Toki olen tiennut Kalliovuorten olemassaolosta, mutta en tiedä, miksen ole ajatellut, että siellä myös hiihdellään. :)
  Annika | Travellover on viimeisimpänä kirjoittanut: Pakoon! Todellisuuspakoa kauas pois

 8. Laskettelu tai lautailu ei kuulu omiin vahvuuksiin, mutta oishan se nyt mahtava kokemus lautailla Kalliovuorilla. :D Jos tekis ens kesänä taas Amerikka roadtripin joskus ennen kuin noi laskettelukeskukset sulkee ovensa. En ehkä uskalla vielä suunnitella….
  Marikaw on viimeisimpänä kirjoittanut: World, here I come

  1. Lumi ei välttämättä ole parhaimmillaan enää kesäkuussa, mutta jos kesän sijaan tähtää pääsiäiseksi tänne, niin silloin on vielä hyvät mäet! Ja Arizonassa ei ole vielä aivan liian kuumaa. ;)

 9. Jos harrastaisin laskettelua, tai ylipäätään mitään talviurheilua tai -ulkoilua, suuntaisin tämän myyntipuheen jälkeen ehdottomasti Coloradoon :). Maisemia kelpaisi ihailla kyllä ilman suksiakin, ja kuumiin lähteisiin menisin mielelläni lillumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge