Mitä maksaa laskettelu Coloradossa?

Laskettelukausi täällä Coloradossa lähenee loppuaan, ja ensimmäiset keskukset alkavat sulkemaan oviaan. Lumitilanne on kuitenkin ollut ilmeisen hyvä, koska mm. Vail tiedotti jatkavansa kautta vielä viikolla suunnitellusta, ja me lähdemme nyt viikonlopuksi Breckenridgeen toiveikkaana laskemaan. Toiveikkaana siksi, että viime yönä siellä tuli 17cm uutta lunta; toiveikkaana siitä huolimatta, että viikonlopuksi sinne on luvattu +10C ja sadetta.

IMG_20160329_110505
Iiro vasemmalla, minä oikealla. North Facen laskettelutakkini on ehkäpä paras talvivaateostos ikinä.
IMG_20160224_091654
Minun lempparihuippuni Breckenridgessä: Peak 6.

Hankimme viime vuonna kausiliput täksi talveksi läheisiin isoihin hiihtokeskuksiin. Iiro osti omansa heti huhtikuussa, kun ne ovat halvimmillaan, ja minä tilasin omani syyskuussa, kun hinta oli noussut pari kymppiä. Itse maksoin lipustani $599, mikä kuulostaa kalliilta. Oliko se? Tässä yhteenveto, miten paljon lipulle on tullut tähän mennessä käyttöä:

 • 14 päivää rinteessä (5 x Breckenridge, 3 x Vail, 3 x Keystone, 2 x Beaver Creek, 1 x Arapahoe Basin)
 • 62km vertikaalista laskua. Hiihtohissien RFID-tunnistimet toimivat sen verran satunnaisesti, että oikea määrä lienee noin 70km.
 • 2 kaatumista. Kummallakin kertaa toinen laskettelija laski päälle.
 • Paljon enemmän mustia rinteitä kuin kauden alussa olisin veikannut. Yksi tuplamusta, joka oli kamala ja jonka päähän piti kiivetä jalan, mutta josta näkymät olivat kaiken sen arvoisia.
IMG_20160306_234911
Tässä meidän porukka kiipeää Breckenridgessä sinne korkeimmalle huipulle. 4km:n korkeudessa olisi jo muutenkin tarpeeksi vaikeaa kiivetä, ellei lisäksi olisi monoja jalassa ja suksia kannossa.
IMG_20160221_203311
…ja tässä näkymiä sieltä 4km:stä. Luonnollisesti jenkkilippu liehuu!

14 päivää kuulostaa ensialkuun paljolta, mutta ei se oikeasti ole. Olemme erinäisten flunssien takia jättäneet viimehetkellä väliin jo 4 lasketteluviikonloppua, joten ilman poikkeuksellisen huono-onnista pöpötilannetta olisimme viettäneet rinteessä varmaan viitisen päivää enemmän.

IMG_20160311_011610

Meillä on vielä kolme lukkoonlyötyä laskettelupäivää Breckenridgessä, ennen kuin keskus sulkeutuu, ja todennäköisesti käymme vielä kerran tai pari Arapahoe Basinissa, jossa rinteet ovat auki kesäkuulle. Yhden rinnepäivän hinnaksi tullee siis kausilipulla noin $35, kun yksittäisliput ovat luokkaa $120-170 ajankohdasta ja keskuksesta riippuen. Tämä oli sen verran hyvä diili, että kliksuttelin juuri tänään itselleni kausilipun myös ensi talveksi. Kun ostin lipun jo nyt huhtikuussa, saan lisäksi oikeuden ostaa kavereille rajoitetun määrän päivälippuja alennettuun hintaan. Tervetuloa vaan tutut kylään!

IMG_20160228_233105
Hiihtolomalle tullut kummipoika veteli kumpareita paljon sujuvammin kuin Iiro. Minä en edes yrittänyt.
IMG_20160215_114536
Australiasta tänne lautailemaan tullut Klasu manasi jostain meille lumipyryn. Näkyvyys nolla, mutta lumitilanne rinteissä mahtava. Ja taas jenkkilippu liehuu, totta kai!

Laskennallisesti kausilippu kannattaa jo noin 7 laskettelupäivän kohdalla, ja kaikki tästä eteenpäin on plussaa. Meidän kausilippuversiomme on itseasiassa saman hintainen kuin 7 päivän lippupaketti: Epic Local -kausilippu, jonka voivat ostaa muutkin kuin lokaalit asukit, kattaa muuten samat laskettelukeskukset Coloradossa (sekä Kaliforniassa, Utahissa, Michiganissa, Minnesotassa ja Wisconsinissa) kuin mitä täysihintainen Epic Pass, mutta suosituimpiin laskettelukeskuksiin ei pääse joulun välipäivinä eikä amerikkalaisina juhlapyhinä.

Kausilippujen ja seitsemän päivän lippupakettien lisäksi myynnissä on myös neljän päivän lippupaketteja, jotka maksavat nyt ostettuna $399. Koska päiväliput ovat käytännössä aina yli $100 per päivä, seitsemän päivän lippupaketti tai Epic Local (jos ei ole loma-aikaan liikenteessä) kannattaa jo kuudella laskupäivällä.

Jos suunnittelee laskettelureissua Coloradoon tai vaikka Kaliforniaan näihin meidän kausilipun keskuksiin, niin liput kannattaa ostaa elokuun loppuun mennessä. Siitä eteenpäin hinnat alkavat hitaasti nousta sekä kausilipuissa että neljän ja seitsemän päivän lippupaketeissa. Lippuja Vail Resortsin keskuksiin myy Snow.com.

IMG_20160227_085509
Vailin ”Back Bowls”, jossa rinteet ovat koko vuorenseinämän levyisiä.
IMG_20160226_091353
Beaver Creekin alppihiihdon MM-laskumäki.

Coloradossa on myös halvempia laskettelukeskuksia kuin Vail Resortsin keskukset, mutta Vailin keskukset (etenkin Vail ja Breckenridge) ovat isoimmat ja laskettelunäkökulmasta mielestäni myös hienoimmat. Vähän halvemmalla pääsee, kun suuntaa Rocky Mountain Super Pass Plus -kausilipun alaisiin keskuksiin, joista Copperissa on paljon hyviä mäkiä ja Steamboatissa tosi kiva kylä, ja yksittäiset pikkukeskukset ovat vielä näitä halvempia. Kalliimmallakin pääsee: Coloradon kallein hiihtokeskus on yhä Hollywood-julkkisten suosiossa oleva Aspen, jossa me emme ole vielä käyneet.

IMG_20160303_222445
Temppurinteissä minä jätin hyppelyt muulle seurueelle ja linnoittauduin pokkarin kanssa laukaisuvalmiuteen.

Rahanmeno ei minulla taida rajoittua pelkkään lippuun. Hetken mielijohteesta vuokrasin viime skimbareissulle kokoa pienemmät monot, ja tajusin, että olen laskenut jo kaksi kautta vähän liian isoissa monoissa.


 

Kirjoituksen kuvat on poimittu Instagram-tililtäni. Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA, Travellover ja Muru Mou. Minua voi seurata Instagramissa käyttäjätunnuksella @globecalledhome.

 

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

18 kommenttia postaukseen “Mitä maksaa laskettelu Coloradossa?”

 1. Pyreneillä päivälippu maksaa noin 30-50 euroa, kausari suurin piirtein 500-600 euroa, vaihtelee vähän hiihtokeskuksesta toiseen. Tällaiset hintavertailut kiinnostaa aina! Täällä kausi alkaa pikkuhiljaa jo loppua ja olemme menossa viikonloppuna Andorraan kauden päätöslaskuille :)
  Ansku BCN on viimeisimpänä kirjoittanut: Alkuvuoden suosituimmat Instagram-kuvat

  1. Mä en tajua, miten en päiväliput täällä on niin kalliita verrattuna kausikortteihin. Tämä oli juurikin käsitykseni näistä hinnoista, että päivälippuja ei kannata täällä ostaa yhtään samalla tavalla kuin mitä Euroopassa.

   Hauskaa laskettelua! Toivottavasti lunta vielä riittää. :) Me olimme viime vuonna eräässä laskettelukeskuksessa päätösviikonloppuna, ja varovainen sai olla rinteestä pilkistävien kivien kanssa.

  1. En edes ollut tajunnut, että säästö tulee näin suureksi, ennen kuin tätä kirjoitusta varten laskin. Viime kesänä mietin vielä, kannattaako kausikortti, mutta selvästi kannatti!

  1. Toivottavasti kestää ja sulla tulee mahdollisuus kokeilla! Ja ota toki lapset mukaan rinteeseen, jos vaan mahdollista. Lasketteluhan on mainio perheharrastus. :)

 2. Mä ostin kaksi vuotta sitten uudet monot, jotka olivat kokoa pienemmät kuin edelliset. Sukseen sai heti paremman tuntuman, eikä jalka enää heilu monossa. Suosittelen omien monojen ostamista, jos ymmärsin oikein että sulla ei sellaisia ole. Paljon mukavampi laskea, kun mono on muovautunut omaan jalkaan. :)

  1. On mulla ollut omat monot nämä pari vuotta, ne kokoa liian suuret. :) Pienempää kokoa ei ollut kaupassa siitä mallista, ja lisäksi mua vieläkin vähän ahdistaa, jos varvas ottaa kärkeen kiinni… vaikka nyt olenkin tajunnut, että se olisi varmaan tarkoituskin. Monojen osto todellakin tarkoituksena, vuokramonot tulisivat näillä laskupäivillä jo kalliiksi!

 3. Ei kyllä paha hinta tuolla kausarilla. 14 päivää kuulostaa jo omiin korviini siltä, että olette laskeneet ihan älyttömästi. ;) En tiennytkään, että laskettelu on noin kallista sielläpäin. Unelmana olisi päästä laskettelemaan Japaniin vielä joskus, mutta onhan tuolla Alpeillakin paljon kivoja laskupaikkoja koluttavana.
  Jenna / With huge passion for life on viimeisimpänä kirjoittanut: Alppirakkautta Itävallassa

  1. Tosi moni on puhunut tuosta Japanista laskettelupaikkana, mutta itsestä tuntuisi, että jos sinne saakka lähtisin, niin en raaskisi viettää aikaa rinteessä, kun maa itsessään kiehtoo niin paljon. Toivottavasti kuitenkin sä saat moisen mahdollisuuden vielä joskus!

 4. Mielettömiä maisemia! Mulla ei ole enää kauheasti omaa käsitystä rinnelippujen hinnoista, mutta mielettömän hyvältä tuo diili kuulostaa. Peukut sille tuplamustalle – mä joutuisin viime vuosien laskutauon jälkeen pysyttelemään sinisissä ;)

 5. Täällä on vähän eri värikoodit kuin Suomessa ja siniset rinteet on keskivaikeita, kuulema osittain Lapin mustien tasoisia. Mä aloitin siksi kauden vihreistä (näiden helpot), mutta kyllä se siitä!

 6. Koska minulla ei ollut mitään käsitystä rinnelippujen hinnoista missään päin maailmaa, kausikortin hinta tosiaan kuulosti aika rajulta, mutta kun lähdit avaamaan, mitä sillä olet saanut, vaikuttaa todellakin aika edulliselta. Ilmeisesti asutte jotenkin noihin rinteisiin nähden hyvällä paikalla, että voitte mennä vain päiväseltään? Jos aina tulisi majoitukset päälle, ei ehkä ihan joka viikonloppu raaskisi rinteeseen lähteä. Maisemat ovat kyllä niin ihanat, että ehkä minullekin noissa oloissa voisi syntyä tarve mennä vaikka hiihtokouluun.
  Annika | Travelloverblogi on viimeisimpänä kirjoittanut: Å kocjanin luolat – uskomaton Unesco-kohde Sloveniassa

  1. Me asutaan rinteistä 1,5-2,5h ajomatkan päässä laskettelukeskuksesta riippuen. Päivästä tulee siis aika pitkä, jos lähtee vain yhdeksi päiväksi rinteeseen, mutta me ollaan jo aika hyvin totuttu näihin vähän pidempiin ajomatkoihin. Ja majoitus rinteiden lähellä on sen verran hintavaa, että ei sitä todellakaan aina raaskisi maksaa!

 7. Eikä, mitä kuvia! Mä opettelen laskettelemaan ihan just nyt heti, että pääsen joskus tuonne :D Oon kyllä monet kerrat harmitellut, että en Suomessa asuessani opetellut laskettelemaan, nyt kun sitä tuskin tulee enää tehtyä – ainakaan jos en tule asumaan jonkun keskuksen lähettyvillä. Eihän se halpa harrastus ole, mutta uskon, että se olisi ainoa talvilaji, mistä oikeasti tykkäisin :)
  Terhi / Muru Mou on viimeisimpänä kirjoittanut: Kävelyretki Makarskan kasvitieteelliseen puutarhaan

  1. Mulla oli vuosien tauko laskettelussa ennen kuin muutettiin tänne keskusten lähettyville. Jos asuu kauempana, niin eihän se viikko tai pitkä viikonloppu vuodessa riitä mulla edes pitämään taitoja yllä. Nyt siis harrastetaan tätä, ja joskus sitten muualle muuttaessa varmaan jotain muuta. :)

 8. Mä tuhlasin kanssa ihan hyvin tänä vuonna lautailuun ja päivälippuihin. Jos ei tiedä hinnoista tai muusta niin toi kausilipun hinta kuulostaa kalliilta, mut nytkun on suomenkin keskuksia kiertänyt niin ei se halpaa ole. Ihana et on löytänyt niin halpoja harrastukia kuten lumilautailu ja matkustelu. :D
  Mua niin houkuttelis Aspen ja Vail! Voinko tulla kylään…
  Marikaw on viimeisimpänä kirjoittanut: California is always a good idea

 9. Yllättävänkin edullista loppupeleissä kausilipulla, kun vertaa moniin lajeihin! Ja ihan huikeita maisemia. Minua on pikkuhiljaa purrut laskukärpänen pahemmin ja pahemmin, joten ensi talvena toivon mukaan pääsen itsekin vähän tätä kautta ahkerammin rinteeseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge