Kenkämyyjä Jay

Macy’sillä oli alennusmyynnit käynnissä, joten mikä sen parempi tekosyy hankkia uudet korkkarit. Näytillä oli vain oikean jalan kappaleita, joten kaikki naiset jonottivat eläkeikää lähestyvälle blondille tukevalle miesmyyjälle ja pyysivät häntä hakemaan kenkiä sovitukseen.

Kun tulin paikalle, myyjä leperteli kiinalaistaustaiselle nuorelle äidille ja hänen taaperoikäiselle vauvalleen. Äiti olisi selvästi tarvinnut kahden käden sijasta neljä säätääkseen lompakon, ostostensa ja vauvansa kanssa, joten myyjä toisteli korkealla mutta lempeällä äänellä You’re doing just fine, just fine. Yhtäkkiä äiti lähti vauvansa kanssa juoksemaan pois tiskiltä, ja myyjä hykerteli itsekseen ja meille muille ympärillä seisoville naisille, että Aww, baby’s gotta go to the bathroom, when baby’s gotta go he’s gotta go, ain’t that cute, when he’s gotta go he’s gotta go. Samanlaista hymyilyttävää hykertelyä jatkui meille muille asiakkaille äidin ja vauvan poistuessa paikalta, ja koko ajan olimme kaikki doing just fine, just fine.

Minä ja vieressä istuvani nainen vaihdoimme pari sanaa säästä, jonka yhteydessä mainitsin juuri muuttaneeni tänne Suomesta. Vieressäni istuva nainen ei selkästikään tiennyt, missä Suomi on, sillä hänen reaktionsa oli Oh, Finland, okay.” ja keskustelun tyrehtyi siihen. Myyjä sen sijaan kuullessaan tämän innostui: That’s amazing! I’m from Sweden!

Häh, Ruotsista?

Yes, from Mälmou!

Leveä etelävaltiolaisaksentti ja nimikyltissä lukee ”Jay”? Okei, pratar du svenska?

Oh you’re gonna kill me ’cause I really don’t speak it that well, but I love Sweden! I love my country!

Jay kertoi, että hän oli muuttanut Yhdysvaltoihin perheensä kanssa 6-vuotiaana mutta vierailee välillä kaukaisessa kotimaassaan Kristianstadissa asuvien serkkujensa luona. And I can say in Swedish [en saanut selvää] and I know that means hello and also I can say ”täck” and I know that means thanks and I can also say [en saanut tästäkään selvää], and you know we went ice skating and reindeer hunting with my cousins in Kristianstad! I loved it, best vacation I’ve ever had!

Tarinansa päälle Jay hykerteli innostuneesti ja leimasi minulle ylimääräisen -15% kenkäostoksistani pohjoismaisen yhteistyön nimissä. Kiitollisena toivotin oikein hyvää itsenäisyyspäivää.

Söfftin kengät, jotka Jay minulle myi lopulta noin 70% alennuksella

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

5 kommenttia postaukseen “Kenkämyyjä Jay”

  1. Olipa kiva löytää uusi jenkeissä asuvan suomalaisen blogi! Kiitos siis käynnistä omassani, tulen ajan kanssa lukemaan kyllä koko blogisi :)

  2. Hauska kenkäjuttu ! Täällä on aika paljon miesmyyjiä naisten kenkäosastoilla. Entinen pomoni tykkäsi käydä Nordstromin kenkäosastolla, jossa miesmyyjät edelleenkin sovittavat kenkiä naisten jalkaan. Pomoni oli aina niin otettu kun myyjä kehui hänen nilkkojaan…”you have such beautiful ankles…”. Hiukan tästä voi tulla Al Bundy mieleen. Itsekin tykkään Nordstromista, mutta taidan hävetä isoja jalkojani.. :)
    Nätit kengät löysit !

  3. Leena: Mä en jotenkin kestäisi sitä, että miehet sovittaisi kenkiä mun jalkoihin ja vielä kehuisi nilkkoja. En ole katsonut Pulmusia, mutta tulisi vähän liikaa mieleen kaiken maailman kenkäfetistit… Puhuttiin juuri tänään tyttöjen kanssa, että samasta syystä miespedikyristit ovat hieman epäilyttäviä. :)

    Ja kiitos kaikille kehuista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge