Kesäviikonloppu joulukuussa: Chattanooga, Tennessee

Viime torstaina mietimme, pitäisikö viettää tuleva viikonloppu kotona vaiko kenties lähteä viikonloppureissuun. Tennesseen Chattanoogasta oli ollut pitkään puhetta mahdollisena kohteena, joten totesimme, että lähdemme sinne, jos säätiedotteen mukaan ei ole pakkasta tai vaakasuoraa sadetta. Sääpalvelu lupasi viikonlopuksi aurinkoa ja +20, joten varasimme hotellin ja lähdimme lauantaiaamuna huristelemaan kohti pohjoista.

Chattanooga Main Street

Chattanoogan Main Street, tyypillinen pikkukaupungin pääkatu

Chattanooga on Georgian ja Tennesseen rajalla oleva Oulun kokoinen kaupunki, joka on tunnettu ympäröivästä luonnostaan sekä sitä halkovasta Tennesseejoesta. Sinne ajaa meiltä vain vähän toista tuntia, ja osuimme paikalle parahiksi Main Streetin katujuhliin, jossa musiikki soi ja ihmiset tallustelivat ympäriinsä erilaisia esityksiä katsellen. Osa porukasta oli pukeutunut jouluisasti, mikä ei oikein sopinut yhteen 20-asteisen auringonpaisteen kanssa; miten ihmeessä täällä on tarkoitus päästä joulutunnelmaan?

Chattanooga Main Street

Vastaan käveli tonttu

Lincoln Bull

Autojenmodausskaban Lincoln Towncar

Jenni in Downtown Chattanooga

Villatakki oli täysin tarpeeton, mutten pystynyt jättämään sitä joulukuussa autoon

Vähän aikaa Main Streetiä ihmeteltyämme lähdimme lounaalle paikalliseen panimoravintolaan, Big River Breweryyn. Panimosta sai erinomaista salaattia, ja illemmalla piipahdimme paikalla uudestaan kokeilemassa läpi panimon maistelulautasen.

Big River Brewery Tasting Platter

Iiro tykkäsi IPAsta, minun lempparini oli alarivin keskimmäinen ”ienbeck-tyyppinen” olut (siis mikä Ienbeck?)

Delta Queen Steam Boat

Yöpymispaikan olimme varanneet yli 80 vuotta vanhalta höyrylaiva Delta Queeniltä, joka vielä pari vuotta sitten paahtoi pitkin jokia, mutta joku paloturvallisuuslupa oli mennyt vanhaksi, ja nyt laiva on pysyvästi ankkuroitu Tennesseejoelle. Laiva oli upea sisältä, sänky oli pehmeä, hytit olivat laivan hytiksi aivan riittävän isoja ja palvelu oli mukavaa, mutta tunnelmaa vähän latisti, kun hotelliin jo saavuttuamme tajusimme googlata netistä ludetilannetta, ja hotellista löytyi pari hyvin tuoretta luderaporttia. Emme saaneet luteenpuremia yön aikana, emmekä löytäneet huoneesta lutikanjälkiä, mutta tungimme silti osan vaatteista pakastimeen ja loput kuumaan kuivausrumpuun kotiin tullessamme. Lutikkaraportteja jenkkihotelleista löytyy Bed Bug Registrystä, kannattaa tutustua mieluiten jo ennen hotellin varausta.

Delta Queen Steam Boat

Puusta tehty aula

Delta Queen Steam Boat

Delta Queen Steam Boat

Delta Queen by Night

Delta Queen iltavalaistuksessa

Illallisella kävimme Back Inn Caféssa, joka oli saanut ristiriitaisia arvosteluja Tripadvisorissa, mutta johon löytyi Grouponista alennustarjous, joka houkutteli varaamaan pöydän. Ruoka oli ihan okei, mutta ei ehkä aivan niin hyvää kuin siihen hintaan olisi voinut odottaa – esimerkiksi tempura muistutti enemmän uppomunkkia kuin oikeaa tempurataikinaa – ja tarjoilija ei osannut suositella meille viinejä tai muutenkaan vaikuttanut kovinkaan osaavalta.

Bento Box

Back Inn Cafén ”Bento Box”, onnistunein tilaamamme annos, jossa wasabipyörykät ja makirullat olivat erinomaisia, teriyakiliha sen sijaan sitkeää

Sunbathing in December

Auringonottoa joulukuussa: lämpötila tuntuu melkein helteeltä, mutta ruohikko on kuollut ja lehdet tippunet puista

Teimme me Chattanoogassa muutakin kuin söimme, joimme ja nukuimme, mutta siitä lisää jossain myöhemmässä kirjoituksessa. Aurinkoista joulukuuta!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

6 kommenttia postaukseen “Kesäviikonloppu joulukuussa: Chattanooga, Tennessee”

  1. Ah, tuo bento box näyttää ihanalta, samoin steam boat.

    Ja hei, 20 astetta on ihan viileä ja tois mulle kyllä joulufiilikset ;-)

    1. Arvasin, että joku sieltä eteläiseltä pallonpuoliskolta kommentoi jotain lämpötilasta… :D

  2. Ansaitset kyllä suomen kielen palkinnon. Tekstiä lukiessa saa sellaisia ahaa-elämyksiä niin kuin nyt nämä luteet….en ihan tajunnut, että niitähän ne Bed Bugit on. Ihanaa kuvausta !

    1. Myönnän, että mulla on välillä Wikipedia ja sanakirja auki, kun yritän välttää finglishin kirjoittamista. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge