Painovoimatonta joogaa

Vuoden alku on ihanaa aikaa, kun saa motivaatiota kokeilla uusia asioita. Minä kokeilin maanantaina ilmajoogaa (engl. anti-gravity yoga) läheisellä joogasalilla, ja tykkäsin.

Vegas Elite Spring Training At Shine Alternative Fitness

Joogasalin katosta roikkui tunnin alussa ”riippumattoja”, joista piti valita itselleen yksi. Kuvat eivät omiani, ja meidän salimme oli vaalea ja valoisa tähän verrattuna.

Ilmajooga ei vetäjän mukaan ole oikeastaan joogaa vaan joogasta inspiraatiota hakenutta akrobatiaa. Osa liikkeistä matkii joogaliikkeitä, ja tuntiin kuuluu meditaatiota sekä alussa että lopussa, mutta siihen yhtäläisyydet jäävätkin. Oma fiilis oli, että tunnilla oli enemmän lihaskuntoa ja vähemmän venyttelyä kuin astangajoogassa, joka on jo joogatyylien asteikolla suhteellisen lihaskuntoista.

Vegas Elite Spring Training At Shine Alternative Fitness

Meditointia ”riippumaton” sisällä

Ilmajooga vaatii paljon käsivarsilta ja vatsalihaksilta, koska moniin liikkeisiin päästään tai niissä pysytään niiden avulla. Omat vatsalihakseni eivät riittäneet takaperinkuperkeikkaan ilmassa, joten opettaja kiersi salissa tuuppimassa meitä vähemmän edistyneitä. Jotkut valittivat, että tietyissä liikkeissä matto painaa nivusiin tai alaselkään, mutta itseäni tämä ei häirinnyt. Sen sijaan päässä alkoi tuntua ikävältä, kun joissain asennoissa oltiin pää alaspäin toista minuuttia.

Vegas Elite Spring Training At Shine Alternative Fitness

Mm. tämän liikkeen opettelimme

Vaikka tykkäsin, en voi sanoa koukkuuntuneeni. Minulla on kuitenkin vielä alkeiskurssia neljä käyntiä edessä, joten katsotaan, millainen fiilis on sen jälkeen.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

6 kommenttia postaukseen “Painovoimatonta joogaa”

  1. Taas löytyi jotain uutta, jota voisi kokeilla. Olen kyllä kömpelö ja voisin tulla pussista pää alaspäin lattialle…..Hmmm….siellä ei edes näy mitään pehmikkeitä :)

    1. Opettaja huolehti hyvin, että kaikissa asennoissa ihmiset olivat ”lukittautuneet” mattoihin, joten ei sieltä kovin helposti olisi päässyt tippumaan. Itseasiassa vaikeinta tuossa oli juuri luottaa siihen, että ei tipu, ja uskaltaa antaa itsensä roikkkua tai heittää jalat pään yli. Suosittelen kokeilemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge