Maailman paras leivonnainen: Brownie

Jos minulta kysytään, maailman paras leivonnainen on brownie. Myös bebe-leivokset ovat maailman parhaita leivonnaisia, ja itseasiassa myös suklaanakkulakeksit ovat maailman parhaita – onneksi täällä päin ei liikaa nipoteta näistä superlatiiveista. Myös moni paikallinen on brownien ystävä, mikä näkyy jauhohyllyllä:

Brownie Mixes at the Grocery Store

Jokaisessa itseään kunnioittavassa ruokakaupassa – jopa läheisessä Targetissamme, josta normaalisti ei löydy mitään – on kattava valikoima erilaisia brownie mixejä. Näihin tarvitsee lisätä ruokaöljyä, vettä ja mahdollisesti kananmuna, ja sen jälkeen taikina on valmis vuokaan kaadettavaksi. Uusin innovaatio on kuvassa oikeassa yläkulmassa näkyvät Shake & Pour-mixit, johon ei tarvitse kaataa kuin vettä muoviputilossa näkyvään rajaan saakka, sulkea korkki ja ravistaa kunnolla, ja siinä kaikki. Ostin yhden tällaisen mielenkiinnosta, kun sanomalehden välissä tuli alennuskuponki, ja en voi suositella: taikinaa jäi putilon sisäpuolelle nuolijan ulottumattomiin (siis minun, ei sen keittiövälineen), ja muoviputilosta on huomattavasti ärsyttävämpää hankkiutua eroon kuin litistettävästä kartonkilaatikosta.

Brownie with Raspberries

Tästä helpon yltäkylläisyyden ylitarjonnasta huolimatta viimeisimmät leipomani browniet olivat talvilomalla Suomesta mukaan tarttuneen Hesarin ohjeen mukaan. Suosittelen.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

6 kommenttia postaukseen “Maailman paras leivonnainen: Brownie”

 1. Oijoijoi, sinulla on aikalailla samat lempiherkut kuin minullakin!

  Browniesit on niin hyviä. Olen useampaan otteeseen yrittänyt löytää toimivaa helppoa reseptiä, johon ei tarvitsisi suklaata käyttää ollenkaan. Sen kun voi periaatteessa korvata lisäämällä kaakaojauhetta ja rasvaa. Kerran nimittäin sain sellaista ja se olisi niin nopea ja helppo tehdä sitten ihan from scratch. Täydellisen reseptin metsästys jatkukoon sillä saralla. Tuo Hesarin versio näytti kivalta myös, joskin vierastan inkivääriä tässä yhteydessä. Toimiko se hyvin? Entä mitä ihmettä ne kaakaonibsit on? (Olenko muka jo niin kauan ollut pois Suomesta, että leivontasanastokin on muuttunut…?)

  1. Inkivääri toimi yllättävän hyvin, ei kannata ollenkaan vierastaa. :) Toi brownieseihin pirtsakan maun. Kaakaonibsit piti minunkin googlettaa, ennen kuin tajusin, mitä ovat… englanniksi cocoa nibs, paahdettuja kaakaopapuja. Löysin itse näitä Whole Foodsista kahvi- ja kaakaohyllyn alalaidasta tämän näköisen purkin: https://www.theochocolate.com/specialty/cocoa-nibs

  1. Hahaa, tämähän näyttää hyvältä! Pitänee kokeilla jossain vaiheessa…

   Ja kiitos tunnustuksesta, olen otettu!

 2. Kokeilin vähän aikaa sitten Kodin Kuvalehdestä löytynyttä suklaapiirakkaohjetta ja mun mielestä se muistutti enemmän brownisia kuin piirakkaa. Ja ohje oli helppo ja sitä varmasti voi varioida, jos haluaa kokeilla esim. tuolla inkiväärillä. Itse tosin olen aika surkea leipoja, joten lopetan kommentoinnin aiheesta tähän. :D

  1. Minullakin into taitaa ylittää taidot leivonnassa. :) Olen vähän suurpiirteinen ruoanlaittaja – ”jaa tämän verran ainesosia, ei kai se niin tarkkaa ole” ja ”hm, tätä ei nyt löytynyt, mutta korvaan sen tuolla” – mikä saattaa muuten toimia, mutta leivonta on välillä niin eksaktia kemiaa, että pienet modaukset saattavat aiheuttaa vähemmän mairittelevia muutoksia lopputuloksessa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge