Kysymyksiä ja vastauksia

Lissabonissa asuva Riia heitti minua taannoin haasteella, jonka ohjeet menevät näin:

Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Tämä haaste on täällä jo käynyt, mutta koska haasteet ovat bloggaajalle aina hauskoja ja kysymyksiin on kiva vastata, otan haasteen mieluusti uudestaan vastaan. 11 asiaa itsestäni tulee …and that’s who I am-kuvien avittamana.

1. Mihin hyväntekeväisyyteen lahjoittaisit mieluiten?
Olen WWF:n kuukausilahjoittaja, tarkempana lahjoituskohteena Itämeri. Jos en tukisi tuota maailman rakkainta (ja melkeinpä myös saastuneinta) merta, saattaisin suunnata tukeni ilmastotyöhön.


2. Paras ulkomaanreissusi?
Tätä piti miettiä pitkään, mutta sanon, että reissu Gambiaan ja Senegaliin. Matkaohjelmassa oli hauskassa määrin spontaaniutta ja löhöilyä, ja matkaseura oli täydellinen. Jos joku lähtee sinne päin, niin suosittelen vähintään kahta yötä Keur Bamboungin ekokylässä kännykkäverkkojen ja kaupunginvalon saavuttamattomissa. Toubakoutan kylän puupatsaanmyyjä Baku voi opastaa paikalle, jos on vielä samoissa hommissa.


3. Mitä haluat ainakin tehdä ennen kuolemaasi?
Asioita, joista voin sitten juuri ennen kuolemaani olla ylpeä. Tarkka lista puuttuu.

...ja tykkään myös kävellä ympäri kirjakauppaa haaveillen kirjojen lukemisesta.

4. Säästätkö tällä hetkellä rahaa jotain tiettyä asiaa varten?
Ikuisuusprojektina minulla on säästäminen asuntoa varten, vaikka vielä ei ole havaintoa mistä tai milloin sellaisen ostaisin.


5. Miten vietät kaikkein mieluiten vapaapäiväsi?
Ystävien kanssa. Jos sää on hyvä, yritän raahata ihmisiä patikoimaan, missä auttaa ”71 luxemburgilaista patikointireittiä juna-asemalta juna-asemalle”-kirja.

...mutta sentään tässä olen kehittymässä siistimmäksi, sillä nykyään yksiöni näyttää vain hieman sekaiselta, kun teininä huoneeni oli pommin jäljiltä. Tiskaaminen erityisesti ilman kuivauskaappia on kompastuskiveni.

6. Mitä toivot tulevalta vuodelta?
Uusia kokemuksia, ja niitä onkin tullut jo aika runsaasti. Uusia ystäviä, ja niitäkin tuntuu kertyneen jo pari.


7. Lemppari tv-ohjelmasi tällä hetkellä?
Game of Thrones.


8. Mikä on mielestäsi kaunein paikka maailmassa?
Suomen saaristo aurinkoisena kesäpäivänä purjeveneestä nähtynä.


9. Mitä suunnitelet tekeväsi tulevana kesänä?
Käyn kahdesti pistäytymässä Atlantin toisella puolen, heinäkuun puolivälissä piipahdan lyhyesti Suomessa ja elokuun lopussa suuntaan viikonlopuksi Pariisiin. Heinä-elokuussa olen kuukauden intensiiviranskankurssilla.


10. Maa, joss olet käynyt, ja jota suosittelisit ystävillesi matkakohteeksi?
Kambodza. Angkor watin upeat temppelit sekä raaka ja totiseksi vetävä lähihistoria yhdistettynä kohteliaisiin paikallisiin, jotka eivät tunnu jatkuvasti haluavan viilata turistia linssiin. Erityisesti Battambang on hauska paikka junaratoineen, joita pitkin kuljetaan bambulavoilla, ja akseleita pyörittää autonmoottori.

...ja se onkin oikeastaan ainoa asia, josta lentämisessä tykkään

11. Mitä asioita kaipaat tällä hetkellä?
Iiroa.

...erityisesti siksi, koska julkisissa minulla on aikaa lukea kirjaa.

Minun 11 kysymystäni ovat:

 1. Onko sinulla juhannussuunnitelmia? (Tai jos vastaaminen venyy juhannuksen jälkeen, mitä teit?)
 2. Mikä on parasta kesässä?
 3. Entä odotatko jotain tulevalta syksyltä?
 4. Mikä on seuraava reissusi ja minne se suuntautuu?
 5. Mikä on paras kesäreissukohde asuinmaassasi?
 6. Entä paras talvireissukohde?
 7. Mikä on mieleenpanunein retki tai matka lapsuudestasi?
 8. Mikä on ensimmäinen lapsuusmuistosi?
 9. Mikä oli paras joulu- tai synttärilahja, ja kuinka vanha olit silloin?
 10. Mikä oli lapsuutesi toiveammatti, ja miksi et päätynyt sille alalle (vai päädyitkö)?
 11. Mikä haave tai tavoite elämässäsi on tällä hetkellä lähimpänä toteutumista?

Haaste lähtee Leidille, joka yrittää selvitä sveitsiläisestä työelämästä ja jonka kohtaamiin ongelmiin osittain samaistun; Karlikselle, joka taitaa vielä toipua umpisuolentulehduksesta kotonaan Hollannissa; niin ikään Hollantiin Sannalle, jonka arjen pohdintoja on kiva lukea; Kaliforniassa kotia pystyssä pitävälle Saralle, jonka mies seilaa jenkkilaivastossa jossain päin maailmaa; Chicagossa kotia pystyssä pitävälle Sannalle, jonka blogissa seikkailee myös söpö mäyräkoira; kirjoista ja teestä sekä elämästä Australiassa kirjoittavalle Sannalle (jo kolmas Sanna!); intialaisesta arjesta riemastuttavasti kirjoittavalle Satulle; kohtapuoliin Lähi-Itään sairaanhoitajaksi lähtevälle Soilelle; Mintulle, jonka sporttisuus inspiroi ja kisakertomukset naurattavat; Liinalle, joka bloginsa perusteella voisi helposti täyttää Anu Silfverbergin saappaat NYT-liitteen Mitä ajattelin tänään -kolumnistina; sekä ÄitiQ:lle, jonka blogia suosittelen lämpimästi kaikille vastalisääntyneille tai lisääntymistä vakavasti harkitseville (en tunnusta kuuluvani joukkoon, minä luen tutun vauvan takia). Moni muukin tullee haastetuksi nyt jo toista tai kolmatta kertaa samalla haasteella, joten en pane pahakseni, jos vastailu jää väliin.

Parin tunnin päästä minulla lähtee bussi+juna Champagneen. Hyvää viikonloppua kaikille!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

15 kommenttia postaukseen “Kysymyksiä ja vastauksia”

 1. Kiitos haasteesta. Toivoit, että haasteet eivät ole musta ärsyttäviä. Haasteet ovat oikein kivoja (minä – lempi puheenaiheeni), mutta haastaminen on musta kamalan hankalaa: Mistä tietää, montako lukijaa blogilla on? Eikö ole suunnattoman loukkaavaa, jos haastan jonkun 300 lukijan blogin? :)

  Muutenkin mua aina vähän ujostuttaa haastaa ihmisiä, koska en ole varma, mitä he haasteista tykkäävät (koska pahin, mitä voi tapahtua, on jotain niinkin kamalaa kuin se, että he eivät vastaa haasteeseen. :D).

  1. Joskus aikoinaan ja kai ehkä vieläkin Bloggerista näki, kuinka monta ”rekisteröityä lukijaa” blogilla on, mutta musta se on ihan älytön tapa laskea, koska kaikki rekisteröidyt eivät välttämättä blogia lue ja rekisteröityneiden lisäksi saattaa olla vaikka kuinka paljon anonyymejä tai bloggerittomia lukijoita. Itse menen fiilispohjalla.

   Tunnistan tuon ignoroiduksi tulemisen pelon itesssänikin, vaikken ikinä ole kuullut kenestäkään, joka ei olisi tykännyt siitä, että on tullut haastetuksi – vaikka haasteisiin vastaaminen saattaisikin olla vähän niin tai näin itse kullakin.

 2. Kiitoksia täältäkin, ja ihanat nuo kuvat, niiden perusteella olemme melkein identtiset kaksoset, vaikka suunnatonta sotkua en siedä ; -P

  Taidan vastailla lomalla, eli juhannuksen (kiitos muistutuksesta!) jälkeen. Juhannussuunnitelmissa on raivokasta pakkaamista, töitä päivät ja yöt sekä intensiivisiä työtapaamisia ennen lomaa, kauhean kivaa siis, eh heh!

  1. Mietinkin, että kuinkakohan moni ulkosuomalainen mahtaa juhlia juhannusta millään tavalla. Minä olen yrittänyt niin viime kuin tänäkin vuonna, kun sattuu olemaan yksi ehdottomista suosikkipyhistäni.

 3. Kiitokset haasteesta. Laitan mietintämyssyn päähän. Kiitos myös mielenkiintoisista uusista blogituttavuuksista. Pitääkin tutustua noihin tarkemmin. :-)

  Angkor Vat on ollut aina mun haaveissa…

  Minttu, minä mietin ihan täsmälleen samoja asioita! :-D Minä olen ottanut sen linjan, että vastaan saamiini haasteisiin (oikein mieluusti!), mutta en haasta itse ketään. Vähän tylsää, mutta eipähän tarvitse ainakaan miettiä, mahtaako haasteen saaja ihastua vai vihastua.

  1. Sullahan ei Angkoriin olisi edes mikään tolkuttoman pitkä matka. Siitä vaan reissuun, vielä ehtii näkemään ennen kuin turistit ja saasteet tuhoavat sen.

 4. Kiitos, täytyy myös vastailla paremmalla ajalla ja miettiä, saisinko jostain repäistyä 11 blogia, joille saisin haasteen eteenpäin, mutta vähän epäilen tuota. Hauska haaste silti ja kivoja noi kuvat, joilla kerroit itsestäsi, jos vaikka kopsaisin idean :)

  1. Musta toi 11 blogia on aivan liiallinen määrä, mutta kun tuli helposti mieleen 11 hyvää, niin menin sitten haastamaan. Mutta musta voi hyvin vähentää tota määrää mielensä mukaan…

   Mäkin taisin kopsata tuon idean edelliseltä. :)

 5. Kiitos haasteesta! Tykkään haasteista, mutta tämän taidan jättää tällläkertaa väliin, kun olen tämän jo pari kertaa tehnyt. Mutta siis, aina otan haasteet mielelläni vastaan, ja yleensä vastaankin niihin :-)

 6. Kiitos haasteesta. Koitan sitä raapustella kasaan. Ja The Mäyräkoira kiittää myös saamastaan huomiosta. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge