Radiosta ei tule mitään!

…ainakaan mitään järkevää. Tämän totesin tänään, kun ajelin autolla postiin, ja yritin löytää jotain kuunneltavaa.

Menin laskuissa sekaisin, kuinka monen aseman lävitse surffasin, mutta veikkaisin niitä olleen noin kolmekymmentä. 25:ltä kuului mainoksia: Tule autokauppaan. Tule ruokakauppaan. Tule huonekalukauppaan – flash sale, everything must go! Nyt ensimmäiset sata henkilöä, jotka soittavat tähän numeroon, saavat kuukauden närästyslääkkeet ilmaiseksi pelkästään postimaksuilla, ja tiesitkö, että seuraavissa vaaleissa ehdolla oleva jannu on pahemman luokan takinkääntäjä, ethän äänestä häntä. Pizzaa, tekeekö mielesi pizzaa?

Somewhere in South Colorado

Aivan tällaisen alueen lävitse en sentään ajele postiin. Kuva Etelä-Coloradosta, alueelta jossa ei kuulunut yksikään radiokanava.

Yhdellä kanavalla soi country, toisella laulettiin hallelujaa, ja kolmatta kuuntelin hetken, kunnes tajusin, että letkeä rock-kappale ei kertonutkaan jonkun naisen jättämisestä, vaan tässä oli jätetty itse Jeesus ja rämmittiin pimeydessä tietä takaisin valoon. Yhdellä kanavalla luettiin uutisia, mitä yritin kuunnella hetken, mutta juontajan ääni oli niin lakoninen ja juttu kertoi jostakusta muslimilta kuulostavalta Yhdysvaltain kansalaisesta, jota oltiin karkottamassa tai palauttamassa tai vangitsemassa tai vapauttamassa, joten kun en minuutinkaan jälkeen ollut vielä kärryillä, vaihdoin kanavaa.

Vihdoin jo puolimatkassa postille radioaalloilta löytyi kanava, josta tuli musiikkia, jonka tunnistin. The story of my lifee… One Directionia. Kanava oli Kiss FM.

Somewhere in South Colorado

Georgiassakin tuli mainoksia jatkuvasti radiosta, mutta siellä tilanne ei mielestäni ollut näin paha, ja meillä oli pari luottokanavaa ohjelmoituna autoradioon, joiden välillä vaihtelimme. Täällä pitänee taas siirtää AV-piuha autoon ja pitäytyä vastedes kännykästä löytyvässä musiikissa.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

14 kommenttia postaukseen “Radiosta ei tule mitään!”

 1. Mutta eikös Amerikka ole mainosten luvattu maa? Varmaan sielläkin on kanavia, joissa on mainoksia yli 50% lähetysajasta. Niillähän siellä eletään. Varmaan Yle Puheen kaltaista kanavaa ei löydy mistään? Tai paremminkin YleX. Hyvää musaa, ei mainoksia ^^

  1. Juu, noita Ylen kanavia on ollut ikävä, kun mainoksia tuntuu tosiaan olevan välillä joka biisin välissä. Iiro myös epäili Georgiassa, että kanavat ovat jotenkin yhteistyössä sopineet ajankohdat mainosbreikeilleen, koska usein ne tuntuivat olevan kaikilla kanavilla samanaikaisesti. Ei edes kanavasurffailu auttanut.

 2. Kaivapa esiin NPR. Ei ehka niin paljon musiikkia mutta todella fiksu kanava. Ja kuulee myoskin mita muualla maailmassa tapahtuu.

  1. Pilvi tuosta onkin monta kertaa kirjoittanut, ja nyt sitten kun sinäkin mainitsit, niin kaivoin tiedon taajuudesta. Näköjään täällä NPR-kanava tulee AM-verkossa… ei ihme, etten ole sille aiemmin osunut. :) Denverissä pari FM-verkossa kuuluvaa, mutta pitää tarkistaa, kuuluvatko ne tänne asti.

 3. Hahaa kuulostaa tutulta! Mulla onvieläpä niin surkea radio että 90% kanavista rätisee. Yksi ainoista, joka kuuluu ja, jota kestän kuunnella on Houstonin KRBE eli KissFM/Nrj-tyylinen hittikanava. Osaankin jokaisen siellä soitettavan biisin jo ulkoa koska niitä on noin 10! Myös jokaisen mainoksen osaan ulkoa.. :D onneksi ne vaihtuu välillä, vaikkakin suht hitaasti…

  1. En enää ikinä valita suomalaisten kanavien soittolistoista. Okei, Kiss FM:llä oli aika paljon enemmän toistoa kuin esim soittolistattomalla Radio Helsingillä, mutta veikkaisin silti soittolistan olleen ainakin kolme kertaa niin pitkä kuin täällä… ja toki täällä tulee myös istuttua auton ratissa radiota kuuntelemassa enemmän kuin Suomessa. :P

 4. Minäkin olisin ehdottanut NPR:ää, mutta joku muu näköjään ehti ensin. Se oli ehdoton lempparini ja kuului ainakin aiemmin myös Suomessa. Tosin täällä ohjelmaa oli välillä myös saksaksi ja espanjaksi, mikä vähän haittasi kuuntelua.

  1. Mä muistankin sun autoa lainatessa, että siellä oli pikavalinnassa joku omituinen kanava, josta tuli ulkomaankielisiä puheohjelmia. ;) Onnistuin vihdoin löytämään NPR:n ja tänään kauppareissulla melkein harmitti, että saavuin kaupan pihaan, kun oli sen verran mielenkiintoinen juttu meneillään.

   1. Sun eka driveway moment! :D Mielenkiintoista että se on AM-kanava siellä, kuuluvuusalueen laajentamiseksi vai vuorien takia vai molempia? Blokkaako vuoret radioaaltoja? Anyhow, kiva kun löysit, veikkaan että tykkäät jatkossakin!

    1. Mä mietin, että mikä tuohon oli syynä, mutta en tosiaan oikeasti tiedä. Varmasti kuitenkin vuoret jossain määrin blokkaa radioaaltoja, koska vuorilla ajaessa on ihan mahdotonta löytää mitään särisemätöntä radiokanavaa. Siellä sitten ainakin lähtee Google Play päälle!

 5. Emmä Suomessakaan koskaan jaksa kuunnella radiota autossa, mun mielestä sielläkin on pelkästään mainoksia ja sit typeriä puheohjelmia mitkä ei kiinnosta tai en ymmärrä. Koska autoni cd soitin ei toimi, eikä ole mitään hienoja liittimiä, niin piti ihan teinimäisesti (mun ekaan autoon otettiin aina ”mankka” mukaan) ottaa iPhonen pattereilla toimiva telakka mukaan vähän pidemmille automatkoille :-)

  1. Mua ärsyttää mainokset Suomessakin, vaikka niitä tulee ainakin puolet vähemmän kuin täällä (kiitos varmaan jonkun suomalaisen sääntelyn), ja siksi mä suosinkin Ylen kanavia. Voisin tähän väliin kehuskella, että mielelläni maksan jostain niinkin yleishyödyllisestä kuin Yle, mutta enhän mä siitä tietenkään tällä hetkellä mitään maksa. ;)

 6. NPR on taallakin suosikki ja valilla on naita ’hittikanavia’ – vahan hymyilyttaa, kun niita mainostetaan ”great variety” – joo, ehka, mutta samat kappaleet soivat kerran tunnissa !
  Tama viikko on mennyt vahan sumussa, laskin etta maanantain ja torstain valissa tuli ajettua lahes 2400 km, osallistuttua kokouksiin…ja olin varustanut auton myos vanhoilla suomalaisilla CD:lla. Oli vaihtelua, ja sai laulettua mukana hyvin (?!) :) – J Karjalainen, Topi Sorsakoski ja Mamba

  1. Tuollaisilla pitkillä automatkoilla mä aina tykkään pitää mukana musiikkia, jonka mukana voi laulaa. Ei tule nuokuttua, kun ulvoo täyttä kurkkua Abban tai Nylon Beatin mukana. Tämä siis jos olen yksin matkassa, ketään muuta en tälle kidutukselle alista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge