Waikiki Beach & Hyatt Place – ranta ja hotelli Honolulussa

Minulla oli lapsena 80-luvun hittipeli Hotelli, jossa mentiin ympäri maailmaa ja rakennettiin mitä hulppeimpia hotellitorneja. Yksi ärsyttävimmistä hotelleista pelissä oli Hotel Waikiki, koska siinä oli tsiljoona bungalow-lisärakennusta, joiden rakentamisessa kesti pieni iäisyys. Tuolloin lapsena vielä luulin, että pelissä olevat hotellit olisivat oikeasti olemassa jossain päin maailmaa, mutta todellisuus on toinen: Waikiki on täynnä hotelleja, eikä yksikään niistä muistuta bungalowta.

Waikiki Beach

Me päädyimme monesta hyvästä vaihtoehdosta Hyatt Place Waikiki Beachiin. Hintakupissa painoi kohtuullisen hintaiset huoneet sekä lyhyt kävelymatka rannalle, ja kumpikin näistä toteutui. Rannalle oli itseasiassa aivan naurettavan lyhyt matka, pari minuuttia jalan, ja hotellin respasta sai napattua mukaansa kunnon kokoiset rantapyyhkeet, jotka pystyi sitten hiekkaisina palauttamaan respaan.

Hyatt Waikiki Beach Hotel Room

Huoneemme oli Deluxe City View, jossa Deluxe tarkoitti enemmän tilaa, City View taas käytännössä ”ei näkymiä”. Huone oli toisessa kerroksessa eli 16-kerroksisessa hotellissa melkein katutasossa, eikä terasille tehnyt mieli mennä istumaan ”näytille”. Hyvänä puolena ikkunat olivat äänieristävää mallia, emmekä kertaakaan heränneet liikenteen meluun, vaikka sitä kadulla riitti.

Hyatt Waikiki Deluxe Room

Huoneessa oli tilaa levittäytyä. Tarjottimella pystyi käydä aamulla hakemassa aamiaista, jos halusi syödä huoneessa.

Hyatt Waikiki Beach Deluxe Room

Hotellin parasta antia oli runsas aamiaisbuffet, joka oli ihan toista luokkaa kuin amerikkalaiset hotelliaamiaiset yleensä. Hotellissa on joka päivä vaihtuva a.m. kitchen skillet eli lämmin juttu, joka oli useimpina aamuina jonkinlainen lämmin leipä tai bagel, kerran pekonia ja munia. Tämän lisäksi oli kaikki mahdolliset murot, laaja hedelmälajitelma, monta eri leipää ja leivänpäällistä, aina joku jälkiruoka – donitsireikiä, kakkua… – ja minun ehdoton lempparini, misokeitto, johon sai heittää niin paljon tofua sekaan kuin huvitti! Havaijilla näkyy aika vahvasti aasialaiset vaikutteet japanilaisten maahanmuuttajien ansiosta, mutta tämä lisä taisi olla enemmänkin hotellin aasialaisturistien takia.

Hyatt Waikiki Breakfast

Aamiainen oli katettu hauskasti ulos altaan viereen. Yhtenä aamuna satoi, ja ihmiset kyhjöttivät aurinkovarjojen alla – emme olleet vielä tässä vaiheessa hoksanneet tuoda aamiaista tarjottimella huoneeseen – mutta muuten sää suosi meitä. Havaijillahan ei ole koskaan erityisen kylmä, ja lentokenttärakennuksistakin puuttuvat seinät…

Waikiki Beach on a cloudy day

Kävimme rannalla ottamassa aurinkoa yhteensä kolmasti. Yhtenä päivänä, juuri sen sadeaamun jälkeen, oli pilvistä, ja levitimme rantapyyhkeemme simpukoiden ja korallinpalasten täplittämälle hiekalle. Parina muuna päivänä vuokrasimme rantatuolit aurinkovarjolla, mistä itse tykkäsin kovasti: on helpompi lukea kirjaa kun selkänojan saa pystyyn. Ei mikään ihme, että Waikikin ranta on noussut maailmankuuluksi, sillä se on aika uskomattoman upea. Hiekkaa silmänkantamattomiin, ja aivan kaupungin keskustassa! Janon yllättäessä pystyi nopeasti kipaisemaan läheisestä kioskista pari jääkaappikylmää kokista.

Beach Umbrellas at Waikiki Beach

Rannalla aivan vakioauringonottomestamme vieressä järjestetään pari kertaa viikossa hulaesitys, jota jäimme eräänä iltana seuraamaan. Tai jäimme ja jäimme… minä vakuuttelin seurueen miehille, kuinka hulatanssia nyt on vaan pakko päästä katsomaan, kun kerran Havaijilla ollaan, ja lopulta kun taivutteluuni suostuttiin, jäin eturiviin istumaan nurmikolle, kun miehet siirtyivät kädet taskuissa takariviin. Joka tapauksessa minä tykkäsin!

Hula Band at Waikiki Beach

Shown aikana bändin vanhemmat jäsenet jutustelivat Havaijin historiasta ja kulttuurista sekä kertoilivat eri instrumenteista ja käänsivät laulujen sanoja. Tanssijat olivat jotain huippupalkittuja kilpailuvoittajia – ei mitään muistikuvaa, mikä kilpailu tai mikä palkinto – ja heidän showstaan saa makua tältä videolta:

Havaijin reissustamme on jo pari kuukautta, mutta se on ollut vahvasti mielessä viimeiset pari päivää, kun Luxemburgissa on sataa tihkuttanut lievästi nollan ylittävissä lämpötiloissa. Tänään lämpötila vihdoin laski sen verran, että ulkona olevaa sohjoa pystyi kutsumaan hyvillä mielin lumeksi – ja sitä riitti!

Snow in Luxembourg

Lumista tai aurinkoista viikonloppua kaikille lukijoille, sijainnista riippuen!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

17 kommenttia postaukseen “Waikiki Beach & Hyatt Place – ranta ja hotelli Honolulussa”

 1. Äh, olipas kova kontrasti Havaijin ja Luxemburgin välillä! Mutta kiitos kun ruokit tätä mun Havaiji-kuumettta vielä lisää :D Hotelli hyvällä aamiasella rannan lähellä, ei kai sillä kovin pieleen voi mennä. Tosin uskon, että Havaijilla on varmasti hotellitkin hinnoissaan. Kerran katsoin autonvuokraushintoja ja huh, vaikutti hintavalta mannermaahan verrattuna!
  Annika – Tarinoita Maailmalta on viimeisimpänä kirjoittanut: Tiikeriturismi & miksi en matkusta Aasiaan

  1. Tuo aamiainen oli tosiaan ihan huippu, että kuului hintaan! Tuo taisi lopulta olla se, mikä ratkaisi meidän hotellivalinnan, sillä monessa muussa samanhintaisessa hotellissa ei ollut aamiaista (tai ei ainakaan ilmaista). Kyllähän sitä jollain sämpylälläkin selviää tai aina voi mennä johonkin dineriin, mutta hotellilla se on niin paljon helpompaa.

   Olihan noi hotellit kalliimpia kuin jossain ei-turistipaikoissa, mutta oli silti halvempaa kuin esim San Franciscossa!

 2. Me asuttiin Hawaijilla paria viimeistä kuukautta lukuunottamatta kämppisten kanssa ”kaukana” Waikikista (Kaneohe ja Salt Lake), mutta aina sillointällöin yövyttiin hotellissa Waikikissa ja oltiin ihan lomalla (hih, varsinainen staycation). Oltiin kerran yötä myös tuossa samaisessa hotellissa ja tykättiin kovasti. Viimeiset kaksi kuukautta asuttiin Waikikissa vacation rental -asunnossa, mikä on ehdottomasti harkittavan arvoinen vaihtoehtoehto, jos aikoo pysyä saarella viikkoa pidempään.

  Sinun kirjoitukset saavat aina aikaan pahaa matkakuumetta ja ikävää. Viimeksi Suomeen nyt Hawaijille… Kiitos siitä!
  Veera A on viimeisimpänä kirjoittanut: Virkistävää suoruutta

  1. Tuonne Kaneoheen me eksyttiin parikin kertaa. Käytiin ajelemassa vuokra-autolla ympäriinsä (kaasuttelemassa…), ja kun piti mennä liittymästä ulos, Iiro kääntyikin H3:lle… siinä sai ajaa Kaneoheen saakka, ennen kuin pääsi vetämään ympäri!

   Noi vacation rental -asunnot on aina hyvä muistaa. Niitä on tullut käytettyä Floridassa ja Kalliovuorilla aina, kun on ollut vähänkään pidempi reissu tiedossa tai vaihtoehtoisesti enemmän porukkaa, jolloin on kiva olla yhteinen olohuone ja keittiö.

   Hei mäkin haluaisin takaisin Havaijille! ;)

 3. Meillä ei ollut hotellipeliä, mutta serkuillani oli, ja pääsin pelaamaan heidän kanssaan sitä muutaman kerran. Tuntui maailman parhaalta ja jännittävimmältä peliltä silloin. Jos olisin pelannut useammin, magiikka olisi varmaankin karissut… Kiitos tästä flasbackista lapsuuteeni. :)
  Panu / Panun matkat on viimeisimpänä kirjoittanut: Suosituimmat postaukseni 2014

  1. Arvasin, että täältä lukijoiden joukosta löytyy muita Hotelli-peliä pelanneita! Mä tahkosin sitä lävitse aika monta kertaa, mutta kyllä se silti pysyi useamman vuoden maailman parhaana pelinä. :)

 4. Kivalta näyttävä hotelli ja hieno ranta… kyllä kelpaa :). Varmasti oli rentouttava loma.
  Ja tulipa jotenkin nostalginen olo tuosta Hotelli-pelistä, koska muistaakseni pelasin sitä aina isoveljeni ja hänen kaverinsa kanssa, kun olin aivan pieni :P. Se oli yksi suosikeistani! Hmm… onkohan tuo jotenkin ennakoinut tätä matkailuintoa :P.
  Jerry / Pako Arjesta on viimeisimpänä kirjoittanut: Mikä postaus seuraavaksi?

  1. Ehkäpä onkin ennakoinut. ;) Kyllä mulla oli jo silloin mielessä, että ”aikuisena sitten menen käymään näissä hotelleissa”. No yksi ”hotellihan” pelissä on Taj Mahal, että ehkä en kuitenkaan siellä yövy… mutta aika moni pelissä esiintynyt paikka on jo tullut bongattua!

 5. Meidän papalla on edelleenkiin tuo hotellipeli hyvissä voimissaan ja sitä tulee edelleenkin pelailtua silloin tällöin porukalla.
  Mutta Tuo waikiki ja ranta! Se on ollut lapsuudesta asti mielessä sellaisena kaukaisena paratiisina. Aurinkovarjo, aurinkotuoli, lasillinen virkistävää, hyvä kirja ja tuo ranta, kelpais muuten täältä lumimyräkän keskeltä!
  Katja on viimeisimpänä kirjoittanut: Ostospaikkoja Malagassa

  1. Hm, mä luulen että munkin vanhempien luota tuo vielä löytyisi, mutta voimista en tiedä… Leikittiin sillä jossain vaiheessa käyttäen niitä hotelleita propseina, ja muistaakseni ainakin ne Manhattanin hotellitornit vähän kärsi siinä hötäkässä.

   Keskitalvi oli muuten ihan täydellinen hetki vierailla Havaijilla. Lämpöä riitti, mutta UV-säteilylukemat pysyivät kohtuullisina, joten aurinkotuolilla pystyi loikoilla monta tuntia putkeen varjon ja rasvojen voimin. Hyvä kirja ihan ehdoton!

 6. OIh, meillä ois suunnitelmissa päästä tuonne vielä tänä vuonna. Oon yrittänyt katsella noita hotelleja ”sillä silmällä”, mutta tuntuu, että Havaijilla nimenomaan suositaan enemmän sellaista asuntotyyppistä lomailua tai sitten vaihtoehtoisesti sikakalliita hotelleja… Toi aamiainen jo pelkästään näyttää kyllä niin luksukselta, että… pitääpä pistää korvan taakse :) Ihanan näköinen reissu!
  Terhi on viimeisimpänä kirjoittanut: Matkoja, suunnittelua ja haaveilua

  1. Musta nää hinnat ei tuntuneet erityisen kalliilta, mutta oon toisaalta tottunut siihen, että vähänkin turistemmissa paikoissa Jenkeissä hyvät hotellit ei ole halpoja. Tuollaisella noin $200/yö pitäisi jo saada ihan hyvä hotelli, mutta kovinkaan montaa alle $150/yö-vaihtoehtoa en nähnyt. Niitäkin varmasti kyllä on, epämääräisen näköisiä hotellejakin näkyi pari rannan tuntumassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge