Auringonlasku Waikiki Beachilla

Monena iltana Havaijilla auringonlasku meni meiltä ohitse – oltiin suihkussa rantapäivän jälkeen, ihmeteltiin illallispaikkoja, käytiin kaupassa, nostettiin jalat kattoon patikointipäivän jälkeen… – mutta viimeisenä iltana tarkistimme auringonlaskuajan Googlesta ja ajoitimme itsemme rannalle oikeaan aikaan.

Waikiki Beach at Sunset

Waikikin rannalta näkee meren horisontin lounaaseen, suoraan sinne mihin aurinko laskee talvella. Auringon viimeiset säteet värjäsivät rannan hotellit oransseiksi, ja vedessä killuvat uimarit näkyivät tummina täplinä. Kaueampana horisontissa auringonlaskupurjehdukset lipuivat hitaasti kannet täynnä turisteja.

Sunset at Honolulu

Sunset from Sunglasses

Honolulun auringonlaskusta sanotaan, että täällä olisi hyvä paikka nähdä vihreä välähdys. Silmä tarkkana tuijotimme horisonttia, mutta aurinko humpsahti sen taakse ilman merkkiäkään vihreästä. Eipä haitannut. Kaunis tuo oli ilmankin.

Sunset sail at Hawaii

Upea päätös upealle lomalle. Auringon laskettua suuntasimme hotellille hakemaan laukkuja ja metsästämään taksia lentokentälle. Edessä oli yölento mantereelle.

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

22 kommenttia postaukseen “Auringonlasku Waikiki Beachilla”

  1. Musta tuntuu että mä googlaan niitä kotonakin ollessa. Ne kuitenkin muuttuu jatkuvasti, ja aina parin viikon välein alkaa olla hakusessa, koskas tuolla ulkona nyt tuleekaan nykyään pimeä. ;) Viimeksi googlasin eilen kun mietin, voinko lykätä kävelylle lähtöä vielä tunnilla, vai pitääkö lähteä nyt että ehtii ennen pimeää.

  1. Ihan totta! Niitä katsoessa jotenkin tajuaa rauhoittua, kun ne kuitenkin ottaa aikansa.

  1. Jeeee! Kiva, että sun blogista pääsee taas kohta lukemaan tutuista maisemista, vaikka onhan nuo tuntemattomatkin aika upeita. ;)

 1. Auringonlaskuihin ja -nousuihin ei voi todellakaan kyllästyä koskaan. Green flash olisi mahta joskus kokea. Alan tosin epäilemään, että se on pelkkä legenda. Green flash brewery tekee tosin ihan ok olutta :).
  Veera A on viimeisimpänä kirjoittanut: Sporttipukin tuomiset

  1. Hm, jos sä et ole sitä koskaan nähnyt ja olet kuitenkin asunut sopivilla rannoilla aika pitkään, niin ehkä vähän hassua että matkaopas sitä mainostaa turisteille… En muista koskaan nähneeni tuon panimon oluita, mutta enpä ole jaksanut käydä kovinkaan suurella tarkkuudella lävitse coloradolaisen lähikaupan oluthyllyjä. Jos spottaan, niin tämän perusteella ostan. ;)

  1. Täytyy myöntää että olin itsekin vähän yllättynyt, kuinka hyviä näistä kuvista tuli. Väittäisin, että parhaat auringonlaskukuvat tähän mennessä. ;)

 2. Wau miten hieno tuo viimeinen kuva! Mä voisin mieluusti lähteä käymään Havaijilla kattomassa auringonlaskuja ja muutakin. Viime kerrastahan on vaan 19 vuotta… ;)
  Kea / Deep Red Blues on viimeisimpänä kirjoittanut: Boxing Day

  1. Kiitos! Mullakin oli tässä aika tasan 19 vuoden tauko edellisestä Havaiji-visiitistä, ja oli kyllä äärimmäisen hyvä idea käydä vähän verestämässä muistoja (eri saarilla kuin viimeksi, tietenkin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge