Hyvää itsenäisyyspäivää!

Neljäs itsenäisyyspäivä eli July 4th tässä maassa koittaa huomenna. Uskomatonta ajatella, että siitä on jo yli kolme vuotta, kun jätin Suomen taakseni. ”Kahdeksi vuodeksi”, sanoin silloin. Joopajoo, sanon nyt.

July 4th, 2012 oli ensimmäinen itsenäisyyspäivämme täällä, ja onneksi silloin suomalainen tuttavaperhe kutsui meidät kylään, koska en tiedä, mitä olisimme muuten tehneet. (Tuskin mitään.) Sen sijaan pääsimme keskelle ison naapuruston eli neighborhood communityn juhlia.

July 4th, 2012

July 4th, 2013 meillä oli sukulaisia käymässä Suomesta, ja joukon jatkoksi kutsuimme meille itsenäisyyspäivää viettämään toisen suomalaisen tuttavaperheen. Grillaussuunnitelmat pilasi kaatosade, joten piipahdimme sen sijaan kokeilemassa rullaluistelua amerikkalaistyylisellä sisäluisteluradalla, jonka jälkeen vetäydyimme sisätiloihin mussuttamaan asianmukaisesti koristeltuja kuppikakkuja.

July 4th, 2013

July 4th, 2014 emme olleet suunnitelleet mitään ihmeellistä tekemistä, koska alkuperäisen suunnitelman mukaan palaisimme vasta samana päivänä Yellowstonesta. Olimme kuitenkin saaneet tarpeeksemme pakkasessa teltassa nukkumisesta ja lähdimme paluumatkalle päivää aiemmin, minkä ansiosta olimme kotosalla vasta pitkälti aamuyöstä. Minulla ei ole yhtään kuvaa seuraavalta päivältä, mutta muistaakseni vietimme päivän uima-altaalla ihmetellen, kuinka joka toisella naisella oli jenkkilippubikinit päällä.

Taco John's in Wyoming
Itsenäisyyspäivän aattona pysähdyimme auringon laskiessa Wyomingissa iltapalalle. Taco John’s oli yllättävän hyvä texmex-pikaruokaketju.

July 4th, 2015… eli huominen. Täällä on viime hetken pakkaukset kohta kasassa, sillä seuraava viikko kuluu taas tien päällä. Huomisen vietämme ehkäpä patrioottisimmassa paikassa koko maassa.

Mount Rushmore
Heippa vaan, pari perustajaisää sekä Teddy ja Abe! [Kuva: Liz Lawley / mamamusings]
Reissu päivittyy taas tuttuun tapaan Facebookiin, Instagramiin, Twitteriin ja Snapchatiin! Happy July 4th everyone!

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

6 kommenttia postaukseen “Hyvää itsenäisyyspäivää!”

  1. Pressojen luokse oli joku muukin päättänyt lähteä, joten leppoisa ei ole ensimmäinen mieleentuleva sana, mutta mielenkiintoinen päivä silti oli. :)

 1. Mitä sopivin 4th of July -kohde! Niin isänmaallista kamaa, että monumentin synnystä kertova dokkari oli päässyt PBS:n itsenäisyyspäiväviikonlopun ohjelmaan. Ihan pähkähullu projektihan se oli! Omasta reissusta on jo pian 4 vuotta: erityisesti muistan kuinka suuren vaikutuksen se lopulta teki luonnossa nähtynä odotuksiin verrattuna.
  Pilvi on viimeisimpänä kirjoittanut: Elämänlaatuleluja(ko)

  1. Moni oli sanonut, että monumentti on ”pieni”, mutta ihmetyttää vain, mitä he ovat odottaneet, jos ei tuo kokoluokka täyttänyt suuren määritelmää…

   Iltaohjelma oli aika isänmaallisuuden multihuipentuma. Siis sitä tasoa taas, että tuskin menisi missään Euroopassa läpi. Mielenkiintoinen kokemus ehdottomasti, mutta varmaankin ihan eri syistä mitä amerikkalaiset ajattelisivat.

 2. Vähän reippaammat juhlameiningit, kuin isänmaamme itsenäisyyspäiväjuhlat, tosin ei joulukuussa (eikä heinäkuussakaan) voisi siniristilippu tai muissakaan bikineissä ollakaan :)
  Oliko hyvät juhlat tänä vuonna?

  1. Todellakin. Olen ollut kerran mukana Helsingissä itsenäisyyspäiväparaatissa, ja Suomen ja USAn paraatit ovat kuin yö ja päivä.

   Juhlat olivat tänä vuonna sieltä nationalistisemmasta päästä, mutta luonto Black Hillseillä oli joka tapauksessa komeaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge