Tällainen on meidän tuleva häämatkamme!

Kirjoituksen lopussa on arvonta, jossa voi voittaa liput Matkamessuille!

Kukaan ei varmaan ylläty, kun paljastan, että tässä taloudessa häämatkan suunnitteluun on käytetty palttiarallaa yhtä paljon aikaa kuin itse häiden. Harkitsimme hetken matkalle lähtöä jo viime syksynä heti vihkimisen jälkeen, mutta silloin kalenteri näytti niin täydeltä, että lykkäsimme sen suosiolla tämän vuoden puolelle. Nyt lähtö on jo lähempänä kuin voi kuvitellakaan, sillä tasan kahden viikon päästä se on menoa se! Ai minne? No tänne:

Häämatka Karibialla - Celebrity Cruises
[kuva: Celebrity Cruises]
Häämatkaksi olemme varanneet 10 päivän risteilyn Karibialla Celebrity Equinoxilla. Kirjoitin jo aiemmin syistä, miksi haluamme häämatkallamme juuri Karibian risteilylle, ja tuon postauksen jälkeen olen saanut paljon huippuvinkkejä kokeneilta risteilijöiltä. Jotkut kertoivat varustamoiden välisistä eroista, toiset vinkkasivat varaussivustoista, yksi vinkkasi miten valita optimaalinen hytti, ja moni kertoi mielipiteitään eri saarista. Näillä vinkeillä (sekä listalla Karibian maailmanperintökohteista tietty) varusteltuna surffasimme nettiä useamman viikon, kunnes vihdoin löytyi laiva, lähtö ja reitti, joka tuntui juuri omalta.

Häämatka Karibialla - Celebrity Cruises
[kuva: Celebrity Cruises]

Häämatka – pakollista rentoutumista seikkailun ohessa

Päädyimme Celebrity Cruisesiin varustamona, koska heillä yhtenä kohderyhmänä ovat juurikin häämatkalaiset, ja tarjonta on kuulemma sen mukaista: keskivertoa parempaa ruokaa, osa allasosastosta on rauhoitettu lapsilta, paljon aikuisille suunnattua ohjelmaa, aavistuksen luksuksemmat laivat ja kaiken kukkuraksi, jos matkalle lähtee puolen vuoden kuluessa vihkimisestä, saa erityisen ”häämatkalaispaketin”. Olen kuullut huhuja sen sisällöstä mutta tarkoituksella jättänyt väliin tarkemman selvittelyn. Sen näkee sitten!

Halusimme yli viikon risteilyn, jonka ohjelmassa olisi tasapuolisesti sekä meri- että maapäiviä, jotta meille jäisi aikaa sekä painella pitkin saaria että rentoutua laivalla. Valitsimme reitin, joka lähtee Fort Lauderdalesta, Floridasta, osittain siksi että sinne lentäminen on nopeampaa ja halvempaa kuin esim Puerto Ricoon, mutta myös jotta reitillä olisi niitä kaivattuja meripäiviä siirryttäessä Etelä-Karibialle. Saaripysähdyksiä reitillä on yhteensä neljä, kas näin:

Yhdysvaltain neitsytsaaret & St. Thomas

Ensimmäisellä pysähdyksellä ei vielä poistuta Yhdysvalloista, sillä kyseessä on yksi Yhdysvaltain territorioista. Pienenä knoppitietona arvatkaas, miltä maalta Yhdysvallat nämä saaret osti: Tanskalta! Tanska taas myi ne eteenpäin, kun orjakauppa kiellettiin eikä tanskalaisten sokerintuotanto pyörinyt kannattavasti ilman orjia.

Laiva parkkeeraa päiväksi St. Thomasilla sijaitsevan pääkaupunki Charlotte Amelien satamaan, mutta me emme aio jäädä sinne, sillä olemme varanneet jo varustamon kautta veneretken viereiselle St. Johnin saarelle. Ohjelmassa on ensin saaren ihailua veneestä käsin ja sen jälkeen nelisen tuntia vapaa-aikaa saarella, jossa aiomme käydä tutustumassa yhteen Yhdysvaltain kansallispuistoista, Neitsytsaarten kansallispuistoon. Tiedossa siis snorklausta ja patikointia!

Trunk Bay, St. Johns, US Virgin Islands
Trunk Bay, Neitsytsaarten kansallispuiston suosituin ranta [kuva: John Piekos]

Saint Kitts (ja Nevis)

Toinen pysähdys risteilyllä on päivä Saint Kittsin saarella, melkein samannimisessä valtiossa. Tässä entisessä Brittien siirtokunnassa liikenne on vasemmanpuoleista ja autoa vuokratessa pitää hankkia Saint Kitts ja Nevisin ”vierailija-ajokortti”, joten harkitsemme vielä tätä, mutta luultavasti kuitenkin päädymme vuokraamaan auton. Meidän pitäisi nimittäin päästä Brimstone Hillin linnoitukselle, joka on Unescon maailmanperintökohde ja vähän pääkaupungin ulkopuolella.

Brimstone Hill Fort, St Kitts
Brimstone Hillin linnoitus julistettiin maailmanperintökohteeksi, koska se on yksi parhaiten säilyneistä 1600-luvun sotilaslinnoituksista Karibialla. [kuva: size4riggerboots]
Koska linnoituksen tutkimiseen tuskin kuluu koko päivää, olemme miettineet, mitä muuta saarella kannattaisi tehdä. Sademetsässä patikointia ylös tulivuoren kylkeä? Vierailu sokeriplantaasille? Saaren ympäriajo ja pienten kylien bongailua? Hengailua rannalla ja rantabaareissa? Jos olet käynyt Saint Kittsillä, niin tähän saa vielä vinkata jotain!

Saint Kitts and Nevis
Saint Kitts [kuva: SarahTz]

Barbados

Barbados on eteläisin piste risteilyreitillämme ja pienoinen anomalia Karibian saarten joukossa, koska se on sivuun pääsaarijonosta eikä ole edes tuliperäinen. Väkiluvultaan se on selvästi saarikohteistamme runsaslukuisin, ja sen pääkaupunki Bridgetown onkin päässyt Unescon maailmanperintölistalle, joten näillä näkymin vietämme koko päivän tutkien kaupungin kujia.

Bridgetown - Shopping Street
Paikallisten shoppailukatu Bridgetownissa [kuva: Roger W]

Sint Maarten / Saint-Martin

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja viimeisin saarikohteemme onkin jaettu puoliksi Alankomaiden ja Ranskan kesken, jotka kumpikin hallitsevat yhä omaa puoltaan saaresta. Täällä vietämme yli vuorokauden, sillä laiva tulee perille alkuiltapäivästä ja lähtee eteenpäin vasta seuraavan päivän iltana.

Saint-Martin
Ranskanpuoleinen Saint-Martin [kuva: Terrazzo]
Olemme jo vuokranneet saarelta auton ja tarkoituksena on kiertää katsomassa sekä Ranskan että Alankomaiden puolta saaresta. Kuuleman mukaan Ranskan puoli on pienempi ja hiljaisempi, charmikkaampi, kun taas Alankomaiden puolella suurin nähtävyys meille on lentokentän päädyssä sijaitseva Maho Beach, josta Vaihda vapaalle -blogin Elina on hyvin kirjoittanut.

Siis tällainen lentokonebongaajien ranta tämä Maho Beach. [kuva: Elina / Vaihda vapaalle]
Siis tällainen lentokonebongaajien ranta tämä Maho Beach. [kuva: Elina / Vaihda vapaalle]

Ja lopuksi: voita liput Matkamessuille!

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään taas 22.-24.1.2016 Matkamessut. Vielä Suomessa asuessani nämä olivat minulle jokavuotinen perinne, jonne mentiin ei välttämättä jonkun tietyn paikan perässä vaan fiilistelemään ja hakemaan inspiraatiota tulevalle vuodelle. Tänä vuonna messut jäävät väliin, koska olen juuri tuolloin seilaamassa Karibialla!, mutta lähde sinä hakemaan inspistä?

Jos haluat voittaa lipun itsellesi ja kaverille, kerro kommenteissa, mikä näistä neljästä esittelemästäni saaresta olisi sinulle mieluisin pysähdyspaikka risteilyllä. Koska messut ovat ihan nurkan takana, arvonta-aikaa on vain ensi keskiviikkoon 13.1. Arvonta suoritetaan torstaiaamuna, ja liput postitetaan sinulle suoraan haluaamaasi osoitteeseen Suomessa. Muistathan kirjoittaa sähköpostin sille varattuun kenttään, jotta saan sinuun yhteyden. En luovuta osoitteita eteenpäin kenellekään.

Tämän blogipostauksen kautta jakoon lähtee kolme lippupakettia, jossa jokaisessa on siis kaksi messuille sisäänpääsyyn oikeuttavaa lippua. Jos haluat parantaa onneasi, niin seuraa blogin Facebook-sivuja sekä Instagramia, sillä kummankin näiden kautta lähtee jakoon vielä yhdet lippupaketit viikonlopun aikana. Arpaonnea!

[kuva: Matkamessut]
Celebrity Cruises sekä emoyhtiönsä Royal Caribbean löytyvät tänäkin vuonna messuilta Sun & Sea -osastolta. [kuva: Matkamessut]

Yhteistyössä Celebrity Cruises

Kirjoittajasta

Jenni

Jenni muutti ulkomaille kesällä 2012 ja on siitä lähtien ihmetellyt maailman menoa Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Blogissa tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuureihin ja ihmisiin sekä eletään ulkosuomalaisen arkea, yleensä pilke silmäkulmassa. Erityisenä kiinnostuksenkohteena patikointipolut kauniin luonnon keskellä ja maailmanperintökohteet missä vaan. Nykyinen asuinpaikka Boulder, Colorado, USA.

47 kommenttia postaukseen “Tällainen on meidän tuleva häämatkamme!”

 1. Hei, Barbados olisi valintani, erityisesti ranskankielinen puoli ihan vaan rakkaudesta kieleen. Olimme mieheni kanssa muutama vuosi sitten Karibian risteilyllä suomalaislaivalla. Kävimme kahdeksalla saarella aloittaen Jamaicalta. Yllätyin, ettei ollutkaan pitkästyttävää Ruotsin risteilyä. ;) Ihanaa häämatkaa teille!?

 2. Oi ja wau! Ihana reissu tulossa teille. Celebrityn isommat laivat ovat meikäläisen haaveena ja eiköhän minuakin näy siellä joskus. Meinattiin jo napata yhteen Celebrity-risteilyyn kiinni, mutta hinta muuttui suolaiseksi kun lisättiin lapset :/ Anyway, oikean valinnan olette tehneet, tiedän sen. Niin juu, ja kiitti linkkauksesta!

  1. Onkohan tuossa syy, miksi Celebrityllä ei lapsia kovinkaan paljoa näy? Tai ainakin tällaisen käsityksen olen saanut, kun olen kysellyt muilta Celebrityllä matkustaneilta.

 3. Saint Martin on kyllä tämän lentokoneiden katselijan unelmakohde! Karibian risteilystä haaveilen sitten kun voitan lotossa tai jotain :D Vaikuttaa melko ihanalta luksukselta ja juuri oikealta vaihtoehdolta häämatkalle. En tiennyt, että tuollakin on niin mielenkiintoisia Unesco-kohteita!

 4. Ihana matkasuunnitelma teillä! Barbados voisi olla minun kohteeni. Mukaan arvontaan!

 5. En tiedä kyllä Karibiasta hölkäsen pöläystä, mutta saaret näyttävät ja kuulostavat kyllä kaikki ihanilta! Saint Martinista en ole kuullut mitään aikaisemmin, ja hassua kahtiajakoa olisi hauskaa päästä taivastelemaan paikan päälle.

 6. Kisassa mukana, olisi ihanaa päästä fiilistelemään ja suunnittelemaan tulevia reissuja messuille. Oikein ihanaa häämatkaa teille :)

 7. St Kitt’sllä olen käynyt, mutta siitä on jo muutama vuosi aikaa. Me päädyttiin ajamaan autolla ympäri saarta – rannalla olemisen lisäksi. Ihanaa reissua teille ! Mieheni ei ole innostunut ollenkaan risteilyajatuksesta – toivon mukaan onnistun vielä joskus muuttamaan hänen mielensä …

  1. Luetutat sitten mun postauksia miehellä, kun niitä alkaa ilmestyä. ;) No enpä tiedä auttaako se, mutta kiitos tiedosta Saint Kittsin suhteen!

 8. Kaikkihan nuo olisivat varmasti ihania, mutta mielenkiiltoisimmalta näyttäisi Saint-Martin noin äkkiä tarkasteltuna. Karibian seutu vielä itsellä vain haaveissa.

 9. Barbados! Itsekin harkitsimme kevään reissulle Karibian risteilyä, jolloin Barbados olisi ollut yksi kohde. Loppujen lopuksi päädyimme kuitenkin omatoimimatkalle Dominikaaniseen tasavaltaan sekä Puerto Ricoon. Jää kyllä tuo Barbados korvan taa kummittelemaan!

  1. Kiitos, tästä todellakin oli apua ja kävin postauksen lukemassa! Hauskaa, että sulla on jo seuraava risteily tiedossa, eli ei muuta kuin hyvää matkaa. :)

 10. OoOoh, ihana häämatka, oot onnentyttö! :) Barbados olisi minulle mieluisin kohde.

 11. Hauskaa matkaa! Meidän häämatka oli myö risteily Norwegian Jewel -laivalla (+yhdistetty kauounkiloma), reitti oli New York – Florida – Great Stirrup Cay – Nassau-New York. Oli kyllä tosi kivaa!

  1. Kiitos! Me harkittiin kanssa noita New Yorkin lähtöjä, mutta todettiin aika pian, että tammikuussa voi tulla vähän vilpoisaa siellä päin. ;)

 12. Kuulostaa todella hyvältä, tästä saa hyvin ideoita myös omaan pohdintaan. Kaikki paikat ovat omalla to-do listalla, mutta jos yhden nostan esiin, Barbados it is :-)

 13. Näistä saarista ehdottomasti Saint Maarten. Aamusta iltaan Maho Beachilla spottailua! :)

 14. Teillä tulee varmasti olemaan aivan ihana matka! Kaikki kohteet kuulostavat loistavilta, ja toki tuo itse risteileminenkin on varmasti mukavaa siellä lämmössä. Hyvää matkaa!

 15. Kuulostaa ihanalta häämatkalta! Ja kun kaikki on etukäteen hyvin suunniteltu, voi matkalla keskittyä vain nauttimaan :) Kaikille saarille matkustaisin mielelläni (etenkin näiden pakkasten jatkuessa Suomessa), mutta Barbados houkuttelisi nyt erityisesti.

 16. Voi ihanasti sanottu tuo pakollista rentoutumista ja seikkailua! Itse asiassa tuo olisi just hyvä mulle, kun tuppaan keksimään liikaa tekemistä ja kukaan ei ole rentoutumista nähnytkään ..:D
  Aivan ihana suunnitelma teillä ja varmasti tulee ikimuistoinen matka. Ja varmasti kasvatat mun Karibiakuumetta taas!

  P.S Elä ota minua mukaan arvontaan, en pääse paikan päälle tänä vuonna ;(

  1. Etkös sä just ollut risteilyllä siellä Etelänmerellä? ;) Nojoo, siellä ei tainnut aallokolta oikein rentoutuminen onnistua.

 17. Mekin lähdetään Karibialle Miamista häämatkalle 3 viikon päästä! Me valittiin Royal Caribbean ja itäisen Karibian risteily, ja yksi sama kohde meilläkin on eli tuo St. Maarten ja siksi valintana osuukin siihen! :)

  1. Oho, me varmaan itsekin ollaan katseltu tuota samaa risteilyä. :) Toivottavasti teilläkin tulee hauska risteily. En tiedä, saanko kirjoitettua Sint Maartenista mitään vinkkejä blogiin ennen lähtöänne, mutta Facebookiin varmaan tulee päivityksiä!

 18. Ehdottomasti mieluisin kohde olisi Yhdysvaltain neitsytsaaret & St. Thomas, vaikuttaa aivan mahtavalta kohteelta! Mukavaa matkaa! :)

 19. Hienoja kohteita! Barbadoksella olimme jokin vuosi sitten ja Bridgetownin syke jäi mieleen, rento mesta:) Tuo Saint Martin on jäänyt mieleen, kun aina näkee valokuvia noista lentokoneista, joten siellä olisi kiva päästä joskus käymään.

 20. Barbados kiinnostaisi, siitä olen kuullut paljon hyvää ja näyttää täydelliseltä :)

 21. Yhdysvaltain neitsytsaaret & St. Thomas näyttävät niin ihanalle =).

 22. Maho beachilla on tarjolla sellaista insinööripornoa, että ei tässä ole mitään epäilystäkään: Saint-Martin tietty!

  1. Me ei edes harkittu mitään muuta, kun tuo oli meille niin loistava ”lähikohde”, joka kuitenkin tuntuu tosi eksoottiselta. Malediivit ja Intia sitten vuorossa, kun ne ei ole enää tasan maapallon toisella puolella. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

CommentLuv badge